کارگروهی برای این که مرغ از سال آینده به صورت قطعات تفکیک شده سینه، ران، گردن و ... در بستهبندیهایی در سردخانه نگهداری شود و به این ترتیب فرهنگ مصرف مرغ منجمد ترویج یابد، ایجاد شده است.
به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، حسن رکنی، معاون بهبود تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی امروز در نشست خبری پایان سال خود همچون روال سال قبل با بیان مطلب فوق افزود: در 2 سال گذشته قیمت گوشت قرمز ثابت بود و به رغم افزایش هزینههای تولید قیمت این محصول تغییری نداشت.
وی گفت: در 3 ماه گذشته 1000 تومان یعنی حدود 10 درصد قیمت دام زنده افزایش یافته که این موضوع نافی وفور گوشت قرمز نیست.
رکنی گفت: واحدهای پرواربندی آماده توزیع گوشت قرمز به بازار هستند اگر چه در 2 ماه گذشته افزایش قیمت کاذب در شبکه توزیع این محصول اتفاق افتاد و در مراکز عمده هر کیلوی آن به 24 هزار تومان رسید، اما دوباره با کاهش 2 هزار تومانی قیمت آن به هر کیلو 22 هزار تومان کاهش یافت.
وی افزود: کنترل قیمت گوشت در خرده فروشیها بر عهده ما نیست.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در مورد گوشت مرغ اظهار داشت: سال گذشته در بهمن و اسفند بخش زیادی از مرغ عرضه شده را جمعآوری و ذخیره میکردیم، اما امسال شرایط جدیدی تجربه شد و آن افزایش کشش بازار در هفته دوم بهمن و ماه جاری بود که این افزایش کشش به صورت جهشی اتفاق افتاد.
رکنی اظهار داشت: در اسفند ماه تقاضای مرغ گرم نسبت به ماه گذشته 10 درصد افزایش داشت، به طوری که در 10 ماه اول امسال روزانه به طورمعمول 305 تن مرغ وارد میدان بهمن میشد، اما در 2 ماه آخر سال یعنی بهمن و اسفند این مقدار افزایش زیادی یافت.
وی افزود: در بعضی روزها ورود مرغ به میدان بهمن 10 درصد و در برخی روزها 100 درصد افزایش داشته به طوری که در بهمن ماه ورود مرغ در برخی روزها از 305 تن به 507 تن افزایش داشته است.
رکنی با تاکید بر این که مرغ کم نشده ولی کشش بازار در 2 ماه اخیر به صورت جهشی بوده است، بیان داشت: به رغم این که در اسفند ماه 50 درصد افزایش تقاضا داشتیم، اما قیمت عرضه مرغ در میدان بهمن بیش از 10 درصد پیشبینی شده افزایش نیافته است.
وی افزود: در حالی که ممکن است در خرده فروشیها اتفاق دیگری بیفتد که آن هم از حوزه کنترل ما خارج است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در یک ماه گذشته بعضی روزها بیش از 2 هزار و 500 تن مرغ سرد در کنار گرم عرضه میشد و این اتفاق به این معنا است که حدود 50 درصد مرغ سرد افزون بر مرغ گرم عرضه شده و بنابراین با ادامه عرضه در فروردین و اردیبهشت هیچ مشکلی از لحاظ تامین این محصول وجود ندارد.
وی بیان داشت: ذخایر فعلی ما در گوشت سرد مرغ بالای 100 هزار تن است که به تناسب نیاز بازار عرضه را افزایش میدهیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: روز گذشته 2 هزار و 540 تن گوشت سرد مرغ در سطح کشور عرضه شد و بیش از 430 تن گوشت گرم مرغ در میدان بهمن عرضه شد که این نشان دهنده افزایش ورود گوشت مرغ به این میدان بوده است.
رکنی اظهار داشت: تا قبل از بهمن مرتب مازاد مرغ گرم جمعآوری می شد و بنابراین مرغ منجمد عرضه نمیشد تا در چرخه مصرف قرار گیرد و به همین دلیل مردم با فرهنگ مصرف مرغ گرم عجین شدند.
وی افزود: عرضه مرغ منجمد با کمتر از 100 تن در روز آغاز شد در حالی که به مرور در چند ماه اخیر با چرخش ذائقه بازار این رقم در حال حاضر به حدود 2500 تن در روز رسیده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه مرغ منجمد تهیه شده از زنجیرهای تأمین شده که دارای استانداردهای کشتارگاهی است، گفت: دولت به ازای هر کیلوگرم مرغ سرد عرضه شده به مردم 2 هزار تومان یارانه میدهد.
رکنی با بیان اینکه در نظر داریم تا در سال 94 عرضه مرغ منجمد را به صورت قطعهای انجام دهیم، بیان داشت: در این راستا کارگروهی ایجاد کردهایم و در نظر داریم تا مرغ به صورت قطعات تفکیک شده سینه، ران، گردن و ... در بستهبندیهایی در سردخانه نگهداری شود و به این ترتیب فرهنگ مصرف مرغ منجمد را ترویج دهیم.
تدوام توزیع مرغ منجمد در ایام نوروز
وی افزود: بخشی از عدم تعادل قیمت ناشی از شبکههای توزیع است بنابراین برای جلوگیری از تغییرات قیمت در نظر داریم تا در ایام تعطیل نوروز از همکاری چند غرفه منتخب در میدان بهمن برای استمرار توزیع مرغ سرد بهره بگیریم.
رکنی در مورد افزایش هزینه 2 هزار تومانی کشتار مرغ در کشتارگاهها گفت: این موضوع خودسرانه اتفاق افتاده و باید دستگاههای نظارتی رسیدگی کنند.
3 میلیون تن از 10 میلیون تن تجارت مرغ جهان در اطراف ایران
وی در مورد اقدامات سال 93 در مورد صادرات مرغ گفت: صادرات مواد پروتئینی یک مزیت برای کشور است، زیرا از 10 میلیون تن تجارت مرغ در جهان حدود 3 میلیون تن آن در کشورهای اطراف ایران اتفاق میافتد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در سال جاری حدود 70 هزار تن صادرات مرغ انجام شده و رکورد صادرات گوشت مرغ رقم خورد.
وی گفت: امسال 65 هزار تن صادرات تخم مرغ انجام شده و با افزایش 35 هزار تنی صادرات این محصول 75 درصد افزایش صادرات در این محصول صورت گرفت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: سال 92 صادرات دام سبک نداشتیم، اما با برنامه وزارتخانه صادرات دام سبک بیش از 590 هزار راس، 10 هزار راس دام سنگین و بیش از 15 هزار نفر شتر صورت گرفته است.
رکنی با بیان این که تولید عسل در سال جاری بیش از 75 هزار تن بود، افزود: حدود 225 میلیارد تومان یارانه شیر بهار امسال به بیش از 100 هزار نفر از تولیدکنندگان پرداخت شده و بیش از 60 درصد پرداختها انجام شده و تا آخر فروردین ماه 94 کل اقدامات لازم در این زمینه اجرایی میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: دولت مبلغ 500 میلیارد ریال مشوق صادراتی به مرغ و تخم مرغ اختصاص داد.
رکنی بیان داشت: سازمان تعاون روستایی در سال جاری تاکنون در جهت حمایت از تولیدکنندگان شیر حدود 70 هزار تن شیرخام را برای تبدیل به پودر شیر خشک خریداری کرده است.