کد خبر: ۲۰۷۹۴
به گزارش دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران، اهالی روستای مردکانلو یک عدد رودک (گورکن) را به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فاروج در استان خراسان شمالی تحویل نمودند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فاروج در این باره گفت: پس از تحویل این رودک از سوی مردم روستا ابتدا تصمیم بر رهاسازی حیوان در طبیعت گرفتیم اما پس از رهاسازی متوجه عدم تحرک طبیعی در جانور شدیم و رودک را جهت معاینات دامپزشکی به اداره بازگرداندیم.

تصویر: گورکن تحویل شده به اداره محیط زیست شهرستان فاروج توسط اهالی روستای مردکانلو

جعفر علیپور گفت: پس از انجام معاینه توسط دامپزشک مشخص شد این گونه از ناحیه دست دچار آسیب دیدگی شده و فعلاً قادر به بازگشت به طبیعت نیست.

این رودک جهت ادامه مراحل درمان به اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی منتقل شد تا پس از بهبودی کامل در طبیعت رهاسازی گردد.

گورکن ها (Meles Linnaeus) از اعضای خانواده راسوها هستند، دارای جثه ای به اندازه یک سگ متوسط بوده و وزنشان گاه تا ۳۴ کیلوگرم می رسد. کوچکترین گونه این خانواده نیز راسو می باشد.

برخی از گونه های این خانواده مانند سمور به راحتی از درخت بالا می روند و برخی مانند شنگ در آب زندگی می کنند. اغلب افراد این خانواده یک جفت غده توسعه یافته در ناحیه مخرجی دارند که تولید بوی آزار دهنده نموده و به عنوان وسیله دفاعی از آن استفاده می کنند. استخوان فک پایین در رودک ها از جمجمه جدا نمی شود.

از خانواده راسوها، رودک ها زندگی زیر زمینی داشته و عمدتا شبگرد هستند. تبحر این گونه در لانه سازی بی نظیر است به طوریکه رودک ها لانه ای به قطر حدود یک متر در عمق دو تا سه متری خاک ساخته و برای آن چند راه خروجی به طول تقریبی ۱۰ متر ایجاد می نمایند. این راهروها علاوه بر ایجاد امکان فرار از دست مهاجمین کارکرد تهویه ای نیز برای لانه مرکزی دارند.

رودک حیوان بسیار باهوش و پرجراتی است و در مقابل حمله حیوانات پرقدرتی مانند پلنگ از خود دفاع نموده و با استفاده از دندان ها و فک قوی خود در بدن مهاجمین زخم های عمیقی ایجاد می نماید.

 

 

نظر شما
ادامه