کد خبر: ۲۰۸۳۲

مدیرعامل اتحادیه صیادان ماهی کیلکا طرح پرورش ماهی در قفس را به‌علت عدم جانمایی و تداخل، عملاً تهدید کننده صید ماهیان پره و کیلکا دانست و خواستار تعلیق اجرای آن تا تعیین تکلیف مرزهای فعالیت جامعه صیادان دریای خزر شد.

مدیرعامل اتحادیه صیادان ماهی کیلکا امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: در حالی پرورش ماهی در قفس به‌صورت برنامه جامع از سوی سازمان شیلات اعلام شده است که عملاً با صید ماهیان کیلکا و صید پره تداخل دارد و به‌علت عدم جانمایی می‌تواند امنیت شغلی جامعه صیادی را تهدید کند.

مهرداد قلی‌پور افزود: بیش از 900 کیلومتر مرز ساحلی در سه استان شمالی کشور وجود دارد که برای اجرایی کردن طرح پرورش ماهی در قفس باید امنیت شغلی 20 هزار خانوار صیاد حفظ شود.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد فرصت شغلی در حوزه صیادی برای هر نفر 150 میلیون تومان و در حوزه کشاورزی 50 میلیون اعتبار نیاز دارد؛ لذا برای ارتزاق جامعه صیادی، میلیاردها تومان طی 30 سال گذشته سرمایه‌گذاری شده است و نباید با ناپخته عمل کردن و عدم مطالعه کارشناسانه یک طرح خوب به سایر مشاغل صدمه زد.

قلی‌پور ادامه داد: در حالی که شناورهای جامعه صیادی به‌ویژه صیادان کیلکا در عمق 20 تا 30 متری نیز صیادی می‌کنند، قفس‌های پرورش ماهی نیز در همین عمق قرار می‌گیرند که به‌علت تداخل محل تردد شناورها، عملاً ارتزاق صیادان کیلکا را با خدشه روبه‌رو می‌کند.

وی تصریح کرد: دولت طی سال‌های گذشته هزینه‌های زیادی بابت خسارت، استمهال و حذف صیادان دام‌گستر و تعویق صید پره پرداخت کرده که اکنون پرورش ماهی در قفس به‌علت عدم جانمایی دقیق به‌عنوان تهدیدکننده امنیت شغلی جامعه صیادان شناخته شده و دغدغه امروز صیادان استان‌های شمالی به‌شمار می‌رود.

مدیرعامل اتحادیه صیادان ماهی کیلکا یادآور شد: مسئولان محلی پاسخ قابل قبولی که منجر به عدم تداخل حوزه فعالیت صیادان با پرورش‌دهندگان ماهی در قفس داشته باشد، هنوز اعلام نکرده‌اند، اما انتظار می‌رود سازمان شیلات بتواند با جانمایی دقیق و جلوگیری از تداخل فعالیت جامعه صیادی با پرورش‌دهندگان، برای فعالان حوزه صید امنیت خاطر فراهم کند.

قلی‌پور تأکید کرد: سال گذشته به‌علت پاره شدن تور حاوی ماهی غیربومی، مشکلات زیادی برای جمعیت گونه‌های ماهی دریای خزر به‌وجود آمد که این می‌تواند نشان‌دهنده اهمیت توجه به اکولوژی دریای خزر باشد.

صید ماهی کیلکا متوقف شد

وی اظهار داشت: به‌علت افزایش آگاهی جامعه صیادان کیلکا، از 10 فروردین‌ماه به‌علت فرایند تخم‌ریزی ماهیان کیلکا، عملاً عملیات صید متوقف شده است.

قلی‌پور در پایان گفت: هرچند مرکز اکولوژی دریای خزر از 15 فروردین‌ماه عملاً صید کیلکا را متوقف اعلام کرده بود، اما جامعه صیادی به‌علت شناخت عینی از دریا و در نظر گرفتن موقعیت ماهی برای زاد و ولد بیشتر، صید را از 10 فروردین‌ماه متوقف کرده بودند.

 

 

نظر شما
ادامه