حکیم مهر - مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی از نظر فنی و کارشناس هیچ مشکلی برای مبارزه با بیماری تب مالت ندارد، گفت: مجلس باید بودجه بیشتری را برای این منظور مصوب کند.
به گزارش خبرگزاری فارس بیماری تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از بیماریهای مشترک انسان و دام شناخته شده است. باکتری بروسلا که ایجاد کننده بیماری است جمعیت وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا میکند و این بیماری به علت سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دامهای مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار میگیرد.
براساس این گزارش، نایبرئیس کمیسیون بهداشت مجلس بهدلیل شیوع تب مالت در کشور و انتقاد از واردات بی رویه گوشت در سال گذشته اعلام کرده که با احضار وزیر جهاد کشاورزی به کمیسیون سؤالاتی را از وی مطرح میکنیم و در صورت قانع نشدن نمایندگان وزیر جهاد را به صحن خواهیم کشاند.
دامهای مبتلا به تب مالت معدوم میشود
رئیس سازمان دامپزشکی در گفتوگو با فارس مورد بیماری تب مالت، گفت: سال گذشته تعداد 768 راس دام مبتلا به تب مالت از تعداد 945 هزار و 300 راس گاو نمونهبرداری شناسایی شد.
دکتر خلج افزود: تمامی دامهای مبتلا به تب مالت را در کشتارگاهها از بین بردند و غرامت ناشی از آن را به صاحبان آن پرداخت کردند.
رئیس سازمان دامپزشکی با توجه به اهمیت و لزوم مبارزه با بیماری تب مالت، گفت: نتایج اقدامات انجام شده در آینده نمایان میشود ولی از آنجا که در برخی مواقع راجع به افزایش موارد انسانی این بیماری گزارشاتی اعلام میشود از وزارت بهداشت و درمان خواستهایم، امکانات مالی را برای خرید واکسن مؤثر و کیفی فراهم کند.
بودجه سازمان دامپزشکی برای مبارزه با تب مالت کافی نیست
دکتر داریوش جهانپیما، مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی هم در مورد بیماری تب مالت به فارس، گفت: سازمان دامپزشکی کشور مشکلات متعددی را در مورد مبارزه و پیشگیری با بیماری تب مالت (بروسلوز) دارد، زیرا هنوز برخی از مردم به استفاده از شیر و مواد لبنی غیر پاستوریزه با عنوان ارگانیک و داشتن کیفیت بهتر علاقه بیشتری دارند.
وی افزود: مسئله دیگر بودجه ناکافی برای مبارزه با بیماری تب مالت (بروسلوز) است و برای اینکه بتوان جمعیت دامی بیشتری را تحت پوشش واکسیناسیون قرار داد، سازمان نیاز به بودجه بیشتری دارد.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان با بیان اینکه وضعیت شیوع این بیماری در بین جمعیت دامی چگونه است، گفت: در جمعیت دامی با افزایش شیوع این بیماری مواجه نبودهایم، اما در بین جمعیت انسانی بخصوص استانهای پرمخاطره، مصرف لبنیات غیر پاستوریزه بیشتر از سایر استانهاست.
جهانپیما تصریح کرد: سازمان دامپزشکی دو سیاست در مورد جمعیت دامی مبتلا به تب مالت (بروسلوز) دارد، یکی اینکه دام سبک روستایی و عشایری را با واکسیناسیون عمومی تحت پوشش قرار میدهد و در مورد دام سنگین هم واکسیناسیون و هم تست کشتار انجام میدهد و در صورتیکه تست مثبت بود اقدام به حذف و معدوم سازی دام مبتلا میکند.
وی افزود: برای توسعه عملیات پیشگیری و مبارزه با بیماری تب مالت (بروسلوز) باید هزینههای بیشتری در اختیار سازمان دامپزشکی قرار گیرد، ولی با بودجههای انقباضی دولت و کسری بودجهها مسلماً در مبارزه با این بیماری دچار اختلال میشویم.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی تصریح کرد: سازمان دامپزشکی از نظر فنی و کارشناسی هیچ مشکلی ندارد و توانایی لازم را برای پیشگیری این بیماری دارد، اما باید مجلس بودجه بیشتری را برای این منظور مصوب کند.
جهان پیما با انتقاد از اینکه در کارهای عملیاتی برای مبارزه و ریشهکنی بیماریها سهم سازمان دامپزشکی مهم عنوان میشود، ولی در اختصاص بودجه این سازمان فراموش میشود، اظهار داشت: مجلس باید از بسته سلامتی که برای وزارت بهداشت تصویب کرده، سهمی را هم برای سازمان دامپزشکی در نظر بگیرد.
وی گفت: گسترش عملیات پیشگیری و مبارزه با هر نوع بیماری نیازمند بودجه است، چرا که طبق قانون باید در صورت معدوم سازی دام، غرامت آن باید پرداخت شود.
وی افزود: باید فرهنگ استفاده از شیر و محصولات لبنی غیر پاستوریزه در بین مردم از بین برود که این کار نیازمند همکاری رسانههای برای فرهنگسازی است.