حکیم مهر - دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه مازندران از آمادگی تولیدکنندگان برای مناظره با سازمان دامپزشکی با توجه به شایعات اخیر مطرح شده خبر داد و گفت: طبق اظهارات مسئولان سازمان دامپزشکی، حتی یک مورد آلودگی در مرغ صنعتی وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری فارس، سیدحمزه درواری، رئیس کانون کارفرمایان استان مازندران به سؤالات خبرنگاران درباره مشکلات اخیر پیشآمده در مورد سلامت مرغهای گوشتی تولیدشده استان پاسخ داد.
وی با اشاره به اینکه بیماری آنفلوانزا بیش از واقعیت در مازندران بزرگ نمایی شده است، اظهار داشت: اظهارات عجولانه و مبهم یک مسئول سازمان دامپزشکی کشور بر بحرانیشدن این موضوع کمک کرد.
این نماینده فعال کارفرمایی با بیان اینکه بیماری موجود فقط در بخش مرغهای بومی مشاهده شده است که از سوی شهرهای دیگر همچون ورامین به استان ارسال شد، افزود: این موضوع بیانگر کوتاهی سازمان دامپزشکی کشور در شناسایی به موقع و ممانعت از ورود آن به مازندران است.
درواری با اشاره به اینکه با بررسی فنی و دقیق تاکنون هیچ آثاری از بیماری در مرغ های صنعتی مشاهده نشده است، گفت: متأسفانه بیان نارس، مبهم و و چند پهلو از سوی سازمان دامپزشکی به گونهای بود که زمینه ایجاد شایعات دردسر آفرین برای صنعت طیور مازندران فراهم شد، تا این حد که باور عمومی بر این بنا شد که مرغ صنعتی مازندران غیربهداشتی و ناقل بیماری است.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه مازندران گفت: مازندران به دلیل برخورداری از بهترین اقلیم برای پرورش مرغ، امکان صادرات به دیگر شهرها را ندارد و این ممنوعسازی شائبههای فراوانی را برای تضعیف جایگاه صنعت ایجاد کرده است.
وی در ادامه تأکید کرد: در دنیا دولتهای باتدبیر معمولاً منطقیترین و کم هزینهترین راهکار را برای برخورد با وقایع اینچنینی اتخاذ میکنند، اما در کشور ما آسانترین کار یعنی محدودسازی لحاظ میشود.
درواری تصریح کرد: اگر دولت قصد ممنوعیت دارد، قطعاً باید زیان های وارد شده از این تصمیم را به تولیدکننده بپردازد، چرا که هم اکنون فروش جوجه یکروزه و مرغ گوشتی در پایینترین قیمت خود انجام میشود.
وی با ارائه آماری از میزان تولید جوجه یکروزه کشور گفت: هماکنون مازندران 35 درصد از جوجه یکروزه کشور را تولید میکند.
رئیس کانون کارفرمایان استان مازندران با اشاره به وضعیت صنعت طیور مازندران به نکات مهمی پرداخت و گفت: اعتقاد ما در وضعیت بحرانی صنعت در مازندران این است که سازمان دامپزشکی به جای شفافسازی درست، ابهامگویی کرده است.
وی افزود: برای خروج مرغ گوشتی از مازندران به دیگر استانها ممنوعیت وجود دارد، در حالی که هنوز هیچ سند دقیقی از آلودگی مرغ گوشتی صنعتی وجود ندارد.
درواری گفت: تا به حال سازمان دامپزشکی براساس شایعات و اظهارات بیاساس رأی به ممنوعیت خروج مرغ از مازندران داده است و اگر مبنا چنین است، چرا در سایر شهرها این قانون اجرا نشده است.
وی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی باید کانون آلودگی را در استان مشخص کند، گفت: باید سؤال کرد که آیا کل مازندران و یا بخشی از آن در شعاع مسافتی مشخص کانون آلودگی است و اقدام ممنوعیت خروج تنها در کانون آلودگی اعمال شود.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه مازندران تأکید کرد: شرکت پشتیبانی امور دام، تنها مرغهای تا سایر 2 کیلو و 300 گرم را به کشتارگاهها مجوز کشتار داده است و اکنون با شرایط پیش آمده به دلیل قرار گرفتن مرغ در شرایط وزنگیری، این مرغها به بیش از 3 کیلوگرم رسیدهاند و از سایز مشخصشده عبور کردهاند.
وی گفت: اگر ممنوعیتی برای خروج مرغ مازندران وجود دارد، آیا جامعه انسانی مازندران دچار بیماری نخواهند شد؟ بنابراین، اگر منشأ این بیماری بر فرض محال در مازندران باشد، باید همان منطقه و بخشی از استان قرنطینه شود.
درواری گفت: اطلاعات فنی انجمن صنفی نشان میدهد که کانون آلودگی از سایر شهرها است و سازمان دامپزشکی باید کمکاری خود را در کنترل بیماری در شهرهای مبدأ جبران کند و اقدامات پیشگیرانه انجام دهد تا مرغهای آلوده به مازندران نیاید.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه مازندران از آمادگی خود برای مناظره با مسئولان سازمان دامپزشکی کشور خبر داد و گفت: هرگونه مناظره با این افراد برای شفافسازی شرایط فعلی وجود دارد.
_____________________________________________________________________________________________
حکیم مهر - برخلاف نظر ایشان، به نظر می رسد یکی از عملکردهای مثبت سازمان دامپزشکی در جریان شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در مناطقی از استان مازندران، شفافیت و اطلاع رسانی نسبتاً سریع به جامعه بوده است.
این اطلاع رسانی و شفافیت علاوه بر اینکه سبب حساس شدن مردم به رعایت اصول بهداشتی و پیشگیری از ابتلا به موارد انسانی آن می گردد، بلکه توجه سایر مسئولین را به اهمیت موضوع جلب نموده و سبب جذب بودجه مناسب و بسیج امکانات کشور برای کنترل آن می گردد.
در سال های گذشته شاهد بودیم که با بروز سویه H9 آنفلوانزای پرندگان، فضای امنیتی در مورد این بیماری حاکم شده و اعلام بروز آن در کشور کاملاً محرمانه تلقی شده و مرتباً انکار شد که از عواقب آن بومی شدن بیماری در کشور و لطمه جبران ناپذیر به صنعت طیور کشور بوده است.
در مورد انجام اقدامات قرنطینه ای هم به نظر می رسد سازمان دامپزشکی به طور مناسبی عمل کرده و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از انتشار بیماری به سایر استان ها به کار برده است.
علیرغم احترامی که برای تولیدکنندگان محترم طیور در استان مازندران قائل هستیم، باید توجه آنها را به این نکته جلب کرد که نباید توجه به منافع کوتاه مدت، موجبات ایجاد مشکلات غیر قابل کنترل و عدیده برای صنعت طیور کشور و سلامت عمومی جامعه گردد.