کد خبر: ۲۲۰۹۷
تعداد نظرات: ۶ نظر

آنچه در بازار به‌عنوان ماهی سالمون فروخته می‌شود، وارداتی است و انواع پرورشی آن در کشور وجود ندارد.

معاون توسعه آبزی‌پروری سازمان شیلات کشور امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، قزل‌آلا را عمده‌ترین ماهی پرورشی در کشور خواند و گفت: نوعی از این ماهی به نام قزل‌آلای خال‌قرمز و ماهی که جزو آزادماهیان دریای خزر است به نام "سالمونیده" معروف است و گاهی با ماهی سالمون رایج اشتباه گرفته می‌شود.

حسین عبدالحی افزود: در کشور تنها ماهیان قزل‌آلا هستند که به‌صورت پرورشی به مقدار زیاد وجود دارند و هدف‌گذاری برای افزایش آنها در دستور کار است، اما ماهی سالمون پرورشی نداریم.

وی خاطرنشان کرد: سازمان شیلات مزرعه‌های پرورشی را از لحاظ بیماری‌های مشترک بین انسان و آبزیان تحت نظارت دارد و میزان خسارت‌ها را در این بخش برآورد می‌کند، اما خسارتی که گاهی موارد ناشی از واردات تخم چشم‌زده قزل‌آلای آلوده به کشور عاید پرورش‌دهندگان می‌شود، بر عهده سازمان دامپزشکی کشور است.

معاون توسعه آبزی‌پروری سازمان شیلات کشور ادامه داد: به‌دنبال آن هستیم که به غیر از قز‌ل‌آلا، گونه‌های ماهیان دیگری را در دسته سردآبی به سبد ماهیان پرورشی اضافه کنیم.

عبدالحی تصریح کرد: تیلاپیا جزو ماهیان گرم‌آبی محسوب می‌شود و پرورش آنها با توجه به محدودیت‌هایی که وجود دارد، تنها در مناطق خاصی به‌صورت پایلوت در حال انجام است.

وی یادآور شد: در سال گذشته حدود 120 هزار تن ماهی قزل‌آلا در کشور تولید شد و برای پیش‌بینی میزان تولید امسال هنوز زود است که بتوان اظهارنظر کرد.

عبدالحی تأکید کرد: در حال حاضر در بخش ماهیان پرورشی که عمده آنها را قزل‌آلا تشکیل می‌دهد، مشکل خاصی وجود ندارد و پرورش‌دهندگان اقدامات لازم را در این بخش انجام می‌دهند.

گفتنی است، ماهی سالمون بومی ایران نبوده و آنچه که در بازارها موجود است، وارد می‌شود و به‌دلیل خاصیت گوشت این ماهی که آنتی‌اکسیدان قوی در مقابله با رادیکال‌های آزاد بدن است، خوردن هفتگی آن توصیه می‌شود. علاوه بر آن، کارتئونیدهای موجود در گوشت ماهی سالمون نوعی آنتی‌اکسیدان خاص و قوی به نام آستاگزانتینین دارد که می‌تواند باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی شده و با عوامل سرطانی در بدن مبارزه کند و علاوه بر آن، جلوی ابتلا به التهاب و بیماری‌های چشمی را بگیرد و گاهی شاهد آن هستیم که در بازار تقلباتی صورت می‌گیرد و به نام ماهی سالمون پرورشی انواع دیگری از ماهیان ازجمله قزل‌آلای رنگ‌شده را تحویل مشتری می‌دهند که مردم باید به قیمت آن توجه کرده و گول تبلیغات فوق را نخورند. زیرا قیمت تقریبی این ماهی حدود 80 هزار تومان بوده و نوع پرورشی آن نیز در کشور وجود ندارد.

 

 

برچسب ها: سالمون،
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
کارشناس
|
-
|
۰۵:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۰
0
0
با سلام لطفا عالیجناب عبداحی این فرموده منتسب به خود را قدری بیشتر توضیح دهند:
سازمان شیلات مزرعه‌های پرورشی را از لحاظ بیماری‌های مشترک بین انسان و آبزیان تحت نظارت دارد و میزان خسارت‌ها را در این بخش برآورد می‌کند، اما خسارتی که گاهی موارد ناشی از واردات تخم چشم‌زده قزل‌آلای آلوده به کشور عاید پرورش‌دهندگان می‌شود، بر عهده سازمان دامپزشکی کشور است.
اصولا سازمان متبوع ایشان و به تبع آن کارشناسان شیلات فقط در مسائل پرورشی و مدیریتی(غیر از مدیریت بهداشتی) صلاحیت اظهار نظر و مداخله دارند و دانش و صلاحیت اظهار نظر در خصوص مشکلات بهداشتی و بیماری ها من جمله بیماری های مشترک فقط و فقط در حیطه سازمان دامپزشکی کشور بوده و خواهد بود.
جالب است، حالیه همه در ضربه زدن به سازمان دامپزشکی در تکاپو هستند گویی سر آخر مدال زرین بر گردن خواهند آویخت.
مشکلات کنونی بخش شیلات و شیوع بیماری های اگزوتیک (VHS) ناشی از سیاست توسعه بی رویه و بی دانش آبزی پروری سازمان شیلات است که حتی نیم نگاهی به اصول توسعه پایدار نداشته و ندارد و فقط در جستجوی راه های افزایش تولید بدون توجه به منابع محدود آبی کشور است.
کارشناس
|
-
|
۱۹:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۳
0
0
متاسفانه سازمان دامپزشکی در بخش آبزیان بسیار ضعیف عمل میکنه و این به دلیل عدم وجود نیروهای متخصص در این حیطه هست وگرنه دکتر دامپزشک با خوندن 3 واحد ماهی شناسی و 3 واحد بیماری های آبزیان چطور میتونه درباره بیماری ها اظهار نظر کنه؟ باز شیلاتی ها خیلی بیشتر از دامپزشک ها درباره آبزیان خوندن و نه تنها پرورشش بلکه در مورد بیماری های آبزیان هم خوندن. اما سازمان دامپزشکی میتونه با جذب متخصصین بهداشت آبزیان و کارشناسان ارشد بهداشت آبزیان خودش رو در این حیطه قوی کنه که متاسفانه تا امروز چنین کاری نکرده... . لازم به ذکره که رشته بهداشت آبزیان در مقاطع ارشد و دکتری در دانشکده های دامپزشکی کشور فارغ التحصیل داره ولی سازمان جذب نمیکنه ...!
حمید رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۳
0
0
با درود خدمت شما عزیزان اگر ماهی سالمون تقلبی هست چرا جلو آن گرفته نمیشود در ميادين تره بار مانند تره بار ازگل و مغازه های عرضه ماهی به وفور سالمون کیلویی 18 تومان هست پس طبق معمول سلامت مردم اصلا مورد توجه نیست واقعا برای چنین جامعه ای متاسفم که فقط اسم مسلمان بودن را یدک میکشد و بس.
ایلیا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۳
0
0
با سلام.خب ما که دوست داریم از این ماهی مصرف کنیم باید چیکار کنیم!!!!
ما جنوب هستیم و ماهی سالمون و تو بازار ماهی فروشا ندیدم حالا جدا از اینکه تقلبی باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۹
0
0
سلام واقعا متاسفم در کشوری ژندگی میکنم که اصلا سلامت روح وجسم وجود نداره مسلمونی برای من زیر سوال رفته اگر ماهس سالمون در کشور وجود نداره چرا در میاین همه جا به اسم وشکل ماهی سالمون هست به فروش میرسه خدا لعنت کنه بانی ..........؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!
اصلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۴
0
0
حالا ماهی رنگ شده را ۸۰ تومان بدن یعنی سالمونه این که نشد راه تشخیص !
نظر شما
ادامه