حکیم مهر - رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغتخمگذار تهران در حالی از سازمان دامپزشکی به دلیل گزارش به موقع موارد آنفلوانزای فوقحاد پرندگان در استان مازندران به سازمان جهانی بهداشت دام انتقاد کرد که می توان شفافیت، اطلاع رسانی به موقع و اجتناب از امنیتی کردن گزارش بیماری را از موارد مثبت عملکرد سازمان دامپزشکی در جریان شیوع آنفلوانزای اخیر برشمرد. مسلماً پنهان کاری و گزارش نکردن موارد مثبت آنفلوانزای فوقحاد پرندگان به سازمان های بین المللی برخلاف پروتکل های مرسوم بوده و می توانست منجر به سلب اعتماد این سازمان ها شده و عواقب جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
با این وجود یکی از وظایف مهم سازمان دامپزشکی که تا حدودی به آن بی توجهی شده است، تلاش در جهت جبران خسارات وارده به تولیدکنندگان طیور در شمال کشور که به علت شیوع این بیماری متضرر شده اند می باشد. از این نکته نیز نباید غافل بود که این شفافیت و اقدامات کنترلی شدید هر چند که در کوتاه مدت ممکن است موجبات ضرر و زیان به تعدادی از تولیدکنندگان کشور را ایجاد نماید، ولی در نهایت با کنترل بیماری و جلوگیری از آندمیک شدن آن، به نفع تولیدکنندگان خواهد بود.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغتخمگذار تهران گفت: بعد از اعلام شیوع بیماری آنفلوانزی پرندگان در بین جمعیت بومی طیور مازندران قیمت تخممرغ به شدت کاهش یافت بطوری که مرغداران به ازای تولید هر کیلو تخممرغ هزار تومان متضرر میشوند.
به گزارش فارس، «دکتر ناصر نبیپور» رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران گفت: قیمت تخممرغ در پی اعلام تلفات مرغ بومی در روستاهایی از استان مازندران به شدت کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه صادرات تخم مرغ در روزهای اخیر کاهش یافته است، گفت: قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ از زمان اعلام آنفلوانزای پرندگان در ایران حدود 1300 تومان کاهش یافته و بطور متوسط به حدود 2400 تومان در هر کیلوگرم رسیده است.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران تصریح کرد: قیمت تمام شده تخم مرغ برای مرغدار حدود 3 هزار و 800 تومان است و در حال حاضر به ازای هر کیلو تولید تخم مرغ، مرغدار هزار تومان متضرر میشود.
وی بیان داشت: در حال حاضر بخشی از تخم مرغ تولید داخل به صورت قاچاق به کشور عراق وارد میشود، زیرا آنها مجبورند که تخممرغ مورد نیازشان را از ایران تأمین کنند و میدانند که آنفلوانزا، جمعیت مرغ صنعتی کشورمان را درگیر نکرده است.
وی اوضاع مالی مرغداران را بسیار اسفبار عنوان کرد و گفت: بلافاصله پس از اعلام آنفلوانزای پرندگان در ایران توسط سازمان دامپزشکی به سازمانهای بهداشتی دنیا از جمله OIE قیمت تخم مرغ کاهش یافت و تولیدکنندگان این محصول واقعا متحمل ضرر و زیانهای جبران ناپذیری شدهاند.
نبیپور با بیان اینکه در اغلب مناطق دنیا بیماریهایی از قبیل آنفلوانزا در میان جمعیت بومی طیور دیده میشود، گفت: نباید سازمان دامپزشکی مبتلا شدن تعداد محدودی از جمعیت بومی طیور به آنفلوانزا را به سازمانهای بهداشتی دنیا گزارش میکرد، زیرا واقعیت امر در مورد بیماری آنفلوانزای پرندگان این است که این بیماری بسیار محدود و کنترل شده است.