کد خبر: ۲۲۵۱۲
تعداد نظرات: ۴ نظر

مدیرکل دامپزشکی خوزستان گفت: استفاده از شیر محلی به هیچ وجه مورد تایید نیست.

«دکتر مصطفی کنارکوهی» دوشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: مصرف کنندگان به دلایلی مانند استفاده از چربی یا حفظ طعم واقعی شیر تمایل به استفاده از شیر محلی یا شیرخام دارند این در حالیست که این نوع شیر به هیچ وجه مورد تایید نیست، البته این امر مشروط به رعایت موازین بهداشتی از سوی کارخانجات تولید شیر است.

وی اضافه کرد: شیرخام توسط مراکز غیرمجاز به فروش می رسد، زیرا مجوز افراد محلی که هم اکنون اقدام به فروش شیرخام می کنند با عنوان 'ماست بندی' است و اجازه فروش شیر خام ندارند.

به گفته وی، در اهواز حداقل 120 واحد ماست بندی وجود دارد که در منطقه گاومیش آباد و پاستوریزه مستقر هستند که در صورت فروش نرفتن شیر به کارخانه ها آن را به سایر مصرف کنندگان می فروشند ولی این کار تخلف به شمار می رود.

کنارکوهی با اشاره به تخلفاتی که توسط فروشندگان شیر خام انجام می شود، اظهار کرد: مواردی از اضافه کردن نشاسته و یا جوش شیرین به شیر پیدا شده که تشخیص آن توسط مصرف کننده غیرممکن است.

وی تاکید کرد: جوشاندن شیر در منزل به تنهایی نمی تواند عوامل بیماری زا را از بین ببرد و علاوه بر این جوشاندن بیش از حد آن نیز پیوندهای پروتیینی و چربی ها را کامل از بین می برد.

کنارکوهی ادامه داد: در کارخانه های تولیدی،کار پاستوریزه کردن شیر با استفاده از تکنیک هایی انجام می شود که علاوه بر تامین بهداشت شیر، شکستگی پیوندهای مفید نیز به حداقل می رسد.

وی درباره اینکه جو بی اعتمادی نسبت به کارخانه های تولید شیر، باعث گرایش مردم به استفاده از شیرمحلی می شود، توضیح داد: مصاحبه های غیرکارشناسانه باعث ایجاد چنین دیدگاه هایی می شود و نباید به خاطر تخلف تعدادی از تولیدکنندگان، اصل موضوع که همان استفاده از شیر بهداشتی است نقض شود.

وی هدف از کاهش بارمیکروبی شیر را استفاده بیشتر از مشتقات آن دانست و افزود: هر چه بار میکروبی شیر کمتر باشد محصول نهایی مانند پنیر یا ماست کیفیت بالاتری خواهد داشت.

وی گفت: بر اساس نمونه گیری انجام شده بارمیکروبی شیر از ابتدای امسال تاکنون 70 میلیون (میکروب در میلی) بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش چشمگیر دارد.

به گفته وی، استاندارد بار میکروبی شیر یک میلیون تا 9 میلیون است.

در ماه های اخیر، انتشار اخباری مبنی بر تخلف برخی کارخانه های تولید شیر مصرف کنندگان را به خرید شیر محلی متمایل کرده است. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استفاده از مواد و یا افزودنی های غیرمجاز در مواد لبنی و شیر تولیدی کارخانجات شیر را تایید کرده است.

 

 

انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
-
|
۲۰:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۶
0
0
مردم شیربروسلوزی بخورندبهتره تاشیرپاستوریزه ای که87درصداب داره....یه بطری شیرپاستوریزه میخری انگارآب معدنی خریدی...
ناشناس
|
-
|
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۶
0
0
آقای کنارکوهی بحث غیرکارشناسانه؟؟؟؟بنده به عنوان متخصص اینکارخدمتتون عرض میکنم ششیرپاستوریزه نزدیک به90درصدآب هستش.هرچندخودتونم بهترمیدونید
دکتر مهدی
|
-
|
۲۲:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۶
0
0
جمع کنید این ........... رو ... شیر پاستوریزه که هر چی داشته ازش گرفتن جز رنگ سفیدش !!! ماست پاستوریزه که با شیر خشک های چینی تهیه میشه !!!
به عنوان یک دامپزشک نه تنها اجازه مصرف محصولات صنعتی را به خانواده خود نمیدهم حتی دیگران را هم تشویق میکنم به لبنیات سنتی روی بیارن .
خدا می فرماید ای انسان به اون غذایی که می خوری نگاه کن ، درباره اش تفکر کن اون چیزی رو باید بخوری که در شان تو باشه
وسلام
شهرام
|
-
|
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۷
0
0
چرا<<جوشاندن شیر در منزل به تنهایی نمی تواند عوامل بیماری زا را از بین ببرد>>؟؟؟؟و پاستوریزاسیون چه عملی انجام می دهد که این عوامل از بین برود؟؟؟!!!!!!!!!!
نظر شما
ادامه