حکیم مهر - رئیس سازمان نظام دامپزشکی عصر روز چهارشنبه با حضور در استودیوی شبکه یک سیما، در برنامه زنده «سیمای آبادی» حضور یافت و به سوالات مجری این برنامه در خصوص رشته دامپزشکی و فعالیت های سازمان نظام دامپزشکی پاسخ گفت.
در ابتدای این برنامه دکتر صفری به ارائه توضیحاتی درباره گوناگونی و گستردگی رشته دامپزشکی پرداخت و اهمیت و نقش این رشته در سلامت جامعه را یادآور شد.
وی سپس وظایف سازمان نظام دامپزشکی را برشمرد و تعداد اعضای سازمان را 33 هزار نفر شامل 14 هزار دکتر دامپزشک و 19 هزار نفر سایر رده های دامپزشکی (مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد) اعلام کرد.
دکتر صفری سپس به ارائه آماری درخصوص فعالین حوزه دامپزشکی پرداخت و بیان داشت: 5200 کلینیک دامپزشکی، 1700 داروخانه دامپزشکی، 300 آزمایشگاه، 900 مرکز واکسیناسیون و 7500 مسئول فنی در 26 بخش مختلف در سراسر کشور مشغول به کار هستند.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی درباره ظرفیت پذیرش دانشکده های دامپزشکی خاطر نشان ساخت: تعیین ظرفیت پذیرش و نسبت جنسی دانشجویان دامپزشکی، در ستادی راهبردی در وزارت جهاد کشاورزی تعیین می گردد و سازمان نظام دامپزشکی هم در این ستاد حضور فعال دارد. در حال حاضر 23 دانشکده دامپزشکی شامل 12 دانشکده دولتی و 11 دانشکده آزاد در کشور دانشجو می پذیرند.
وی افزود: ظرفیت پذیرش پیشنهادی این ستاد راهبردی در سال جاری 500 دانشجوی دامپزشکی با نسبت 50% پسر و 50% دختر بوده است. در سال های گذشته در دانشکده های دامپزشکی تعداد دختران از پسران پیشی گرفته بود که به همین دلیل ظرفیت پذیرش دانشجویان دختر حداکثر 50% تعیین شده است.
دکتر صفری خاطر نشان کرد: فارغ التحصیلان رشته دامپزشکی قادر به ادامه تحصیل در 56 رشته تخصصی مختلف دامپزشکی و علوم پایه پزشکی می باشند.
وی در پاسخ به سوال مجری درخصوص مهمترین دستاورد سازمان نظام دامپزشکی در یک سال گذشته، بیان داشت: شخصاً معتقدم که مهمترین دستاورد این سازمان در دوره جدید، معرفی توانمندی های سازمان نظام دامپزشکی و اعضای آن برای کسب اعتماد بوده است که موجب شده است بسیاری از امورات را برعهده بگیریم.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی در پایان، وظایف سازمان دامپزشکی را ساماندهی اعضاء، تعیین صلاحیت حرفه ای اعضاء، رتبه بندی، صدور پروانه بهداشتی اماکن دامی و ایجاد بازار کار با حفظ شئونات حرفه ای برای اعضاء برشمرد و یادآور شد که 10 هزار پروانه بهداشتی دامپروری توسط این سازمان صادر شده است.
سوال پیامکی این برنامه هم به شرح زیر بود:
مسئول و متولی نظارت بهداشتی بر مواد غذایی با منشاء دامی کدام نهاد است؟
1) سازمان غذا و دارو 2) سازمان ملی استاندارد 3) سازمان دامپزشکی کشور 4) شرکت پشتیبانی امور دام کشور
لازم به ذکر است که «دکتر حسامالدین اکبرین»، مشاور رییس سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا. نیز روز گذشته در برنامه مجله کشاورزی شبکه بازار حضور یافت و به معرفی رشته دامپزشکی پرداخت.
چرا نمی کن ما در برابر متصدی واحد سکوت می کنیم و از حقوق و مسئول فنی در برابر متصدی واحد دفاع نمی کنیم چرا از وظعیت تداخل شرح وظایف مسئولین فنی بهداشتی با انتظارات متصدیان واحدها چیزی نمی گن
چرا از جا نه افتادن مسئول فنی به عنوان یک ناظر و کارمند نظام و سازمان دامپزشکی بر کار کرد متصدی واحدها چیزی نمی گن چرا نمی گن دوره 5 سال نظام تموم شده ولی ماها نمی خوایم پست ها را ترک کنیم و انتخابات نظام دامپزشکی را هم برگذار نمی کنیم