در حال حاضر کشور از لحاظ آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان پاک شده و این مسئله به تمامی مراجع بین المللی اعلام شده است و مشکل پیشآمده برای صادرات تخممرغ به کشور عراق با دستور هیئت دولت این کشور رفع میشود که هنوز تشکیل جلسه نداده است.
رییس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران امروز در گفتگو با خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: برای اعلام پاکی ایران از آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان سازمان دامپزشکی کشور و سایر دستاندرکاران اقدامات لازم را انجام دادهاند و به سایت OIE این پاکی اعلام شده است.
«دکتر ناصر نبیپور» افزود: تمامی اقداماتی که برای اخذ مجوز برای صادرات تخممرغ لازم بود، توسط سازمان دامپزشکی داده شده است، اما در حال حاضر بزرگترین مشکل صادرات تخممرغ به عراق آن است که هیئت دولت این کشور باید این مسئله را آزاد اعلام کند.
وی خاطرنشان کرد: وزیر کشاورزی عراق پس از بازدید از واحدهای صنعتی ایرانی مشکل خاصی را از لحاظ آنفلوآنزا گزارش نکرده و با سازمان دامپزشکی کشور نیز تفاهمهای خوبی منعقد شده است.
نبیپور ادامه داد: روز گذشته قرار بود هیئت دولت برای آزادسازی محصولات پروتئینی ایران به کشورش تعیین تکلیف کند که متأسفانه جلسهای تشکیل نشد.
وی تصریح کرد: لازم است اقدامی انجام دهیم که بتوانیم مازاد تولید را سازماندهی کرده و بهگونهای عمل کنیم که در صورت بروز مشکلات احتمالی، صنعت مرغداری کشور دچار نقصان نشود.
افزایش صدور مجوزها، بزرگترین مشکل مازاد تخممرغ
رییس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران یادآور شد: میزان تولید تخممرغ در حال حاضر بهدلیل صدور مجوزهای بیشمار سالهای گذشته بسیار بالا است، بهگونهای که سرانه مصرف حدود 12 کیلوگرم است، اما چندین برابر آن تولید میشود و صادرات نیز در هالهای از ابهام است.
نبیپور تأکید کرد: مسئولان و برنامهریزان در حال حاضر باید اقدامی عاجل انجام دهند، زیرا در صورتی که دولت عراق صادرات مرغ و تخممرغ ایرانی را آزاد اعلام کند، کشور همسایهای چون ترکیه نیز وجود دارد که صادرات آن کشور نیز آزاد میشود و از آنجا که دولت ترکیه برای صادرات مشوق پرداخت میکند، باز هم محصولات ایرانی نمیتواند با آنها رقابت کند.
صادرات تخممرغ ایرانی نیاز به مشوق دارد تا با ترکیه رقابت کند
وی اظهار داشت: لازم است که برای صادرات محصولات پروتئینی و تخممرغهای ایرانی نیز مشوقهایی از سوی دولت اختصاص پیدا کند.
نبیپور همچنین گفت: در سال 92 کشور ترکیه 132 هزار تن تخممرغ صادر کرد، در حالی که میزان صادرات ایران تنها 34 هزار تن بود.
وی در ادامه افزود: امسال نیز تاکنون 70 هزار تن تخممرغ توسط ایران صادر شده است که بزرگترین دلیل این رقم بالای صادراتی، آن است که کشور ترکیه بهعنوان رقیبی بزرگ، درگیر بیماری آنفلوآنزا بود و از صحنه خارج شده بود.
نبیپور با تأکید بر آنکه به مرحلهای رسیدهایم که باید جوجهریزی را کنترل کنیم، خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه سال جاری، حدود 30 تا 32 میلیون قطعه جوجه یکروزه نیاز داریم، در حالی که 57 میلیون قطعه جوجه یکروزه در کشور تولید خواهد شد.
وی تصریح کرد: باید اقدام عاجلی از سوی برنامهریزان درباره کنترل جوجهریزی انجام شود تا صنایع مرغداری به این اندازه دچار ضرر و زیان نشوند.