مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست از راهاندازی مرکز امداد و نجات و اورژانس حیوانات در سال جاری خبر داد.
مجید خرازیان مقدم در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه بیشترین تلفات گونههای موجود کشور در اثر تصادفات جادهای رخ میدهد گفت: اگر بتوانیم برای مداوای حیواناتی که در اثر تصادفات جادهای آسیب دیدهاند، اما نمردهاند، یک واکنش سریع انجام دهیم، میتوان برخی از آنها را از مرگ نجات داد به همین منظور بحث ایجاد مرکز امداد و نجات از سال گذشته در ذهن کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست کلید خورد.
وی با بیان اینکه تشکیل مرکز امداد و نجات و اورژانس حیوانات تا به حال در کشور به صورت سازمانیافته انجام نشده است، گفت: سال گذشته کارگروهی را با محوریت NGOهای داخل استان تهران تشکیل دادیم و تصمیم گرفتیم یکی از آنها محوریت کار را در دست بگیرد. هدف ما این بود که در اولین اقدام در سه استان لرستان، گلستان و تهران عملیات امداد و نجات را راهاندازی کنیم.
خرازیان مقدم افزود: در درجه اول لازم بود پروتکلی نوشته شود. و در مرحله بعد برای محیطبانان و جوامع محلی کارگاه آموزشی گذاشته شود. تصمیمات هم بر این بود که بعد از راهاندازی امداد و نجات در این سه استان، هر استانی تعلیم امداد و نجات استانهای همسایه خود را بر عهده بگیرد و به این ترتیب طی سه یا چهار سال امداد و نجات با همکاری NGOها در کل کشور راه بیفتد.
وی با اشاره به اینکه قصد داشتیم این کار را با تکیه بر ظرفیت NGOها انجام دهیم، تصریح کرد: سال گذشته اقدامات مقدماتی این طرح را انجام دادیم. برای بستن قرارداد با NGO به یک سری پیشنیازها به عنوان مستندات که تخصص و تجربه آنها را نشان دهد احتیاج بود. سال گذشته این مقدمات و پیشنیازها فراهم نشد اما امسال با فراهم شدن این شرایط میتوان نسبت به انعقاد قرارداد با NGO مورد نظر اقدام کرد.
مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در پایان افزود: در حال حاضر اقدامات اولیه برای تشکیل مرکز امداد و نجات حیوانات در حال انجام است و اعتبارات لازم آن نیز آماده است؛ اگر نتوانیم در چند ماه آینده قرارداد مذکور را با این NGO منعقد کنیم اعتبار در نظرگرفته برای این طرح را به استانها ابلاغ خواهیم کرد تا این طرح توسط آنها انجام شود؛ در هر صورت امسال اجرای طرح امداد و نجات و اورژانس حیوانات را خواهیم داشت.
اعلام آمادگی همدان برای راهاندازی اورژانس حیوانات
معاون فنی ادارهکل حفاظت محیطزیست استان همدان برای راهاندازی اورژانس ویژه حیوانات حیات وحش اعلام آمادگی کرد.
"سیدعادل عربی" در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: راهاندازی اورژانس حیوانات هزینهبر نبوده اما نیازمند شیوهنامه ابلاغی از سوی سازمان حفاظت محیطزیست هستیم.
وی اضافه کرد: در حال حاضر اگر حیوانی بیمار شود مورد تیمار قرار میگیرد و دامپزشکان معتمد این امر را انجام میدهند.
عربی تصریح کرد: این طرح برای اولین بار در نمایشگاه محیطزیست تهران به نمایش گذاشته شد، به گونهای که خودرویی تدارک دیده شده بود و تمامی تجهیزات و امکانات بهداشتی و کمکهای اولیه ویژه حیوانات در این خودرو وجود داشت.
وی با تاکید بر اینکه راهاندازی اورژانس حیوانات هزینهای ندارد، گفت: راهاندازی این اورژانس بیشتر با هدف ایجاد توجه برای مردم نسبت به نگهداری و مراقبت از حیوانات است چرا که حیوانات نیز حق زندگی دارند.