حکیم مهر - در این نامه آمده است:
به نام خدا
ریاست محترم سازمان دامپزشکی کشور جناب آقای دکتر خلج
با سلام و آرزوی سلامتی
بالغ بر 1500 دامپزشک در سطح کشور به منظور ارائه خدمت در زمینه توزیع داروهای دامپزشکی اقدام به احداث داروخانه نمودند. آنها جهت ارتقاء سطح بهداشت، مشاوره با دامداران درخصوص استفاده بجا و صحیح از دارو پای به عرصه نهادند، متاسفانه در نیل به این هدف با مشکلات فراوانی روبرو گردیدند. این مشکلات نه تنها سرنوشت آنها بلکه بهداشت کشور و بهداشت مواد غذایی را هدف قرار داد. در زیر به اختصار این معضلات مورد اشاره قرار می گیرد.
1- صدور پروانه داروخانه وسیله ای گردید برای حل مشکل اشتغال فارغ التحصیلان جدید و علیرغم درخواست های مکرر دامپزشکان شاغل در این بخش، پروانه های جدید یکی بعد از دیگری صادر گردید که نتیجه آن فزونی تعداد داروخانه ها تا چندید برابر نیاز کشور و ایجاد رقابت منفی در بین آنها بود.
2- احداث کارخانه های تولید داروهای دامپزشکی به میزانی بیش از حد نیاز و در نتیجه تجمع انبوه داروهای تولید شده که قابلیت صدور به خارج از کشور را نداشتند، سرنوشتی جز مصرف کاذب داخلی پیدا نکردند، لذا این داروها به هر شکلی بایستی در داخل کشور به مصرف می رسید. در نهایت رقابت بین واحدهای تولیدی باعث شد که دارو مانند کالاهای تزئینی و تجاری به نمایشگاه های سالانه در استانها راه پیدا نماید. در نتیجه کارتل های دارویی به مصرف کنندگان و دامداران عمده متصل شده و این امر باعث پیدایش یک شبکه زیرزمینی گردید که تولیدات را توسط دلال هایی به مصرف کنندگان عمده می رساند. در این میان داروخانه ها مزاحم بوده و بایستی حذف می شدند، لذا کارتل های دارویی شروع به دور زدن آنها و بعضاً شرکت های توزیع رسمی نمودند. بتدریج زمزمه ای از مسئولان شنیده شد که هیچ کشوری داروخانه دامپزشکی ندارد و وجودشان با نظرات OIE منافات دارد، به عبارتی مسئولان حرف دل کارتل ها را بیان می نمودند!!! از آنها باید پرسید آیا OIE کشوری سراغ دارد که دانشکده های دامپزشکی ظرف مدت کوتاهی مثل قارچ رشد کنند؟ در کشوری که بیش از نیمی از آن کویری و دچار خشک سالی است، کشت علوفه و سایر خوراک دامها مقرون به صرفه نبوده، لذا قیمت تمام شده محصولات دامی نیز بالاتر از قیمت جهانی خواهد بود. در این شرایط حدود 24 دانشکده دامپزشکی برای چیست ؟؟ آیا تعداد فارغ التحصیلان متناسب با نیاز کشور به دامپزشک می باشد؟؟
کدام کشور دارو را مثل پفک نمکی و شکلات در نمایشگاههای سالانه به نمایش عموم می گذارد و تبلیغ مصرف آنها را می کند؟؟ آیا افراط در احداث کارخانه داروسازی و تولید دارو باعث ازدیاد باقی مانده دارو در گوشت، شیر و مواد غذایی نخواهد شد؟؟
کدام نمایشگاه سالانه داروهای انسانی را به نمایش عموم می گذارد؟؟
سرنوشت هزاران خانوار مسئول فنی، موسسین و پرسنل داروخانه ها و هزاران شاغل در این شبکه توزیع بازیچه می باشد که دیروز تصویب احداث داروخانه و امروز زمزمه حذف داروخانه. آیا بین انسانها و خوکچه های آزمایشگاهی شباهتی دیده شده؟؟؟
ریاست محترم سازمان دامپزشکی، ریاست محترم سازمان نظام دامپزشکی مقابله با ازدیاد دانشکده ها و کاهش تعداد آنها به عهده شماست. فرزندان این مرز و بوم پس از فراغت از تحصیل و صرف قسمت اعظم بودجه خانواده، اگر شغل مناسبی بدست نیاورند افسرده و ناامید خواهند شد. اینان فرزندان ما و شما هستند. انعکاس این معضل به ریاست جمهور و مجلس شورای اسلامی بعهده شماست. عزیزان فردا دیر است. آنان ما را در مقابل تاریخ قرار خواهند داد و با فریاد خواهند گفت: "سکوت شما سرنوشت ما را تخریب نمود".
داروخانه های دامپزشکی استان اصفهان
رونوشت ها:
- دفتر مقام معظم رهبری
- ریاست محترم جمهور جهت اطلاع و صدور دستور مقتضی
- ریاست محترم سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران
- ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
- مدیرکل محترم دامپزشکی استان اصفهان
- نظام دامپزشکی استان اصفهان
- انجمن صنفی داروخانه های دامپزشکی استان اصفهان
- کمیسیون محترم کشاورزی مجلس شورای اسلامی