حکیم مهر - رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور با درخواست سازمان غذا و دارو در زمینه بکارگیری دکتر داروساز انسانی به عنوان مسوول فنی و بهداشتی در کارخانه های داروسازی دامپزشکی و شرکت های پخش و توزیع داروهای دامی قاطعانه مخالفت کرد.
«دکتر محمدرضا صفری» در واکنش به نامه اخیر دکتر رسول دیناروند، رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت به سازمان دامپزشکی کشور که در آن خواسته شده به استناد ماده (13) آیین نامه بند (ز) ماده (3) قانون سازمان دامپزشکی، دکتر داروساز انسانی، مسوول فنی و بهداشتی کارخانه های داروسازی دامپزشکی و شرکت های پخش و توزیع داروهای دامی شود، گفت: دامپزشکی، حوزه تخصصی است و در این حوزه نمی توان از دکتر داروساز انسانی به عنوان مسوول فنی و بهداشتی در کارخانه های داروسازی دامپزشکی استفاده کرد.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی افزود: اگر هدف از این نامه، ایجاد اشتغال جدید برای دکتر داروساز انسانی باشد، باید گفت، هم اکنون حوزه های متنوعی در بخش پزشکی وجود دارد و همکاران داروساز می توانند در آن بخش ها فعالیت کنند.
وی ادامه داد: دامپزشکی، حوزه متفاوتی است و فعالیت در بخش داروهای دامی مستلزم شناخت کامل از حرفه دامپزشکی، درمان دام، بیماری های دام، فیزیولوژی دام و بسیاری از مسایل تخصصی دیگر است و به همین دلیل همکاران دامپزشک که بیش از 200 واحد از جمله فارموکولوژی در رشته دامپزشکی را گذرانده اند، می توانند در حوزه داروهای دامی و به عنوان ناظر فنی و بهداشتی مشغول به فعالیت شوند.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور در عین حال به قانون موجود نیز اشاره و تصریح کرد: طبق همان قانونی که سازمان غذا و دارو در نامه خود به آن استناد کرده است، مسوولیت تعیین صلاحت مسئوولان فنی و بهداشتی، تعیین ظرفیت و امتیاز بندی و تعیین حقوق آنها با سازمان دامپزشکی است و ما طبق قانون، فقط اعضای سازمان خودمان را می توانیم تعیین صلاحت و ارزشیابی و برای شان پروانه فعالیت صادر کنیم.
دکتر صفری گفت: هر سال نزدیک به 1500 دامپزشک در کشور فارغالتحصیل می شوند و در هر واحد، دامپزشک مستقر است و ما با کمبود متخصص رو به رو نیستیم.
تحویل دارو به واحدهای تولیدی به صلاح نیست و باید از مسیر داروخانه و تجویز دامپزشک انجام شود
رئیس سازمان نظام دامپزشکی گفت: تصمیم اخیر دامپزشکی مبنی بر تحویل دارو از طریق شرکتهای پخش به واحدهای بزرگ تولیدی درمقطع فعلی به صلاح نیست و منجر به کاهش نظارتها میشود.
«دکتر محمدرضا صفری» با اعلام این خبر اظهار کرد: دیدگاه کارشناسی و فنی سازمان دامپزشکی کشور برای تامین چرخه دارو، بر ایجاد تغییرات است.
وی افزود: سازمان بهداشت جهانی دام، نیز نامه ای به ایران مبنی بر این موضوع ارسال کرده است که داروخانههای حوزه دامپزشکی ایران باید تغییراتی را در خود انجام دهند.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور با بیان اینکه تذکر سازمان بهداشت جهانی به ایران در ارتباط با لزوم تغییر وضعیت داروخانههای دامپزشکی به جا است، ادامه داد: هر سیستمی که راه می افتد نیاز به بهبود دارد و سازمان دامپزشکی محدودیتهایی در زمینه تاسیس داروخانههای دامپزشکی در دستور کار دارد.
وی تصریح کرد: تحویل دارو در این مقطع به واحدهای تولیدی به صلاح نیست و باید از مسیر داروخانه و تجویز دامپزشک انجام شود.
صفری گفت: سازمان دامپزشکی بر این عقیده است که در واحدهای بزرگ تولیدی، دارو به طور مستقیم از طریق شرکتهای پخش در اختیار آنها قرار گیرد و این دارو زیر نظر دامپزشک فارم مصرف شود.
وی افزود: به دلیل نقص قوانین موجود، این امر کاهش نظارت به وجود میآورد، زیرا حضور و نظارت داروخانه در روند توزیع باعث افزایش نظارت خواهد شد.
صفری یاد آور شد:ما در این زمینه نامه نگاریهای با سازمان دامپزشکی داشتهایم و برای حل این مشکل، نظراتمان دارد به یکدیگر نزدیک میشود.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: واحدهای بزرگ تنها 10 درصد تولید کشور را در حوزه تولیدات دامی برعهده دارند، اما این سهم به سرعت در حال تغییر و افزایش است.
خبر مرتبط:
دخالت داروسازان در حیطه وظایف دامپزشکی ادامه دارد/ لزوم برخورد قاطع متولیان دامپزشکی و تشکلهای صنفی
پاسخ کوبنده جامعه دامپزشکی حیوانات کوچک به نامه رئیس سازمان غذا و دارو
نامه رئیس سازمان غذا و دارو به رئیس سازمان دامپزشکی در راستای حمایت از داروسازان
انجمن صنفی کارفرمایی داروخانهداران دامپزشکی استان خوزستان هم به رئیس سازمان دامپزشکی نامه نوشت
نامه انجمن صنفی کارفرمایی داروخانههای دامپزشکی استان قزوین به وزیر بهداشت
نامه انجمن صنفی داروخانههای دامپزشکی استان اصفهان به رئیس سازمان دامپزشکی
نامه سرگشاده جمعی از داروخانههای دامپزشکی استان اصفهان به رئیس سازمان دامپزشکی