اکثر پرورش دهندگان آبزی در جنوب کشور قرار داشته و برای تهیه خوراک مورد نیاز خود، به کارخانه های تولید مواد خوراکی احتیاج دارند.
به خبرگزاری موج، مدیر اولین کارخانه تخصصی غذای آبزیان در ایران گفت: اکنون عمان برای خرید غذای آبزیان، بستر مناسبی را فراهم کرده و نباید فرصت را از دست داد.
«امید بحری» که خود یکی از پرورش دهندگان ماهی نیز به شمار می رود، افزود: نیاز کشور به این نوع خوراک، به صورت روزانه در کشور 300 تن است که 200 تن آن تنها در استان بوشهر مصرف می شود.
بحری ادامه داد: فقط همین کارخانه ظرفیت تولید 20 هزار تن در سال را دارد، اما به خاطر مشکلاتی که در تهیه مواد اولیه هست، حداکثر تولید ما 16هزار تن بوده است.
وی افزود: یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که تولیدکنندگان خوراک با آن درگیر هستند، چگونگی تهیه مواد اولیه است. به عنوان مثال، از 16 ماده مورد نیاز تنها 3 نوع آن از خارج تامین می شود و بقیه از داخل. این در حالی است که فراهم کردن همین تعداد کم از خارج نیز با موانع بسیاری همراه است. البته در مورد محصولی مانند آرد نیز مسائل دیگری داریم. زیرا سازمان غله ابتدا آرد مورد نیاز نانوایی ها را آن هم با قیمت مناسب تامین می کند و سپس اگر چیزی باقی مانده بود، سهم کارخانه های خوراک دام می شود؛ با 3 برابر قیمت نانوایی. آن هم در شرایطی که 20 درصد محصول تولیدی را همین ماده تشکیل می دهد.
این کارآفرین عنوان کرد: برای واردات بخشی از مواد اولیه در سال های گذشته با بخش قرنطینه سازمان دامپزشکی هماهنگ می شد و مشکلی نداشتیم اما اکنون بنا به دلایلی نامعلوم، این وظیفه به گردن بخش دارو و درمان افتاده و تعرفه به صورت ناگهانی از 5 ریال در هر کیلوگرم به 40 تومان رسیده است. زیرا اکنون ماده اولیه جزو داروها محسوب می شود. بنابراین کالایی که می توان با 6میلیون تومان وارد کرد اکنون 400 میلیون تومان هزینه بر می دارد.
بحری توضیح داد: به جز بالا رفتن هزینه ها پروسه صدور مجوز برای واردات نیز از 10 روز به بیش از 6 ماه افزایش یافته است. این در حالی است که گویا هنوز سازمان دامپزشکی نیز در این زمینه بلاتکلیف بوده و نمی داند چه تصمیمی باید بگیرد. به همین دلیل تقاضایی که در اوایل اردیبهشت به این سازمان ارائه دادیم، هنوز بی جواب مانده است.