حکیم مهر - یادداشتی در هفتهنامه دنیای سبز منسوب به دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با عنوان "مافیا ، پشت پرده گوشت" منتشر شده که جهت اطلاع و استفاده عموم بینندگان محترم حکیم مهر در اینجا بازخوانی میگردد.
گفتنی است دکتر شهریاری متخصص چشمپزشکی و نماینده مردم زاهدان در مجلس است که پس از انتخاب دکتر صدر بعنوان نایب رئیس دوم مجلس ، بجای وی بر کرسی ریاست کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نشست.
وی در زمان شیوع تب برفکی در تذکری از انعکاس اخبار تب برفکی درباره استان سیستان و بلوچستان انتقاد کرد و البته بارها در سخن خود سویه تب برفکی را بجای O به اشتباه A گفت!
مافیا ، پشت پرده گوشت
دکتر حسینعلی شهریاری ، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی
در زمینه تب برفکی باید گفت این بیماری در کشور وجود داشته و تلفات زیادی گرفته ، اما تاکنون در سیستان و بلوچستان موردی از تب برفکی گزارش نشده است. برخی معتقد هستند شاید واکسنها مشکل داشته است. البته این در حد حدس و گمان است و نمیتوان به آن اعتماد کرد. البته یک گمان دیگر که در زمینه تب برفکی وجود دارد اینکه در ویروس تغییراتی به وجود آمده است. اما باید گفت بالاخره تب برفکی در کشور وجود داشته که در ابتدا بصورت ناقل بوده و بعد از تغییرات ژنتیکی که در آن به وجود آمده باعث شده خود را بصورت حادتری نشان دهد!
ولی اینکه آیا این بخاطر واردات دام زنده از سیستان و بلوچستان بوده هنوز به طور کامل اثبات نشده است. مسئله بعدی این است که تب برفکی بیشتر در دام هایی مانند گوسفند بروز کرده است. واردات دام در منطقه شرق کشور به خصوص سیستان و بلوچستان رایج نیست. همین مسئله باعث شده ما به این فکر بیفتیم که هر زمان در کشور بعضی گروهها مشکل پیدا میکنند برای استان سیستان و بلوچستان جنجالی راه میاندازند، آن هم در زمینه صنایع بستهبندی و کشتارگاههای استان.
هم اینک بیش از 5 هزار خانوار در صنایع گوشت استان سیستان و بلوچستان فعالیت میکنند. البته باید این نکته را نیز خاطرنشان ساخت که واردات گوشت برزیلی مقداری جنبه رانتخواری دارد و هر زمان که میزان دام در کشور زیاد شود نیاز به واردات از برزیل کم میشود. در حقیقت واردکنندگان به دنبال این هستند که فضایی ایجاد کنند و از برزیل گوشت قرمز وارد کنند. البته مجلس باید در این زمینه تحقیق و تفحصی را به مرحله اجرا بگذارد که این مورد در مجلس هم تصویب شده است.
در حقیقت من معتقدم که یک جریان رانتخواری در زمینه گوشت برزیلی وجود دارد. البته علت اینکه برخی اعلام کردند این آلودگی از طرف سیستان و بلوچستان میآید در حالی که حتی این عامل ثابت نشده ، به این خاطر است که دیواری کوتاهتر از مردم محروم و مستضعف سیستان و بلوچستان وجود ندارد. این نکته را باید اضافه کرد که دام زنده نباید از سیستان و بلوچستان خارج شود. در واقع یعنی دام زنده باید وارد سیستان و بلوچستان شه و سپس قرنطینه و کشتار شود تا در نهایت با احتمال آلودگی وارد کشور نگردد.
در زمینه واردات دام زنده در استان سیستان و بلوچستان نوعی رانتخواری وجود دارد که افرادی در پشت پرده هستند که از این راه نان میخورند. مصوبه رئیس جمهور محترم در سفر دوم ایشان به استان سیستان و بلوچستان در رابطه با اشتغال این استان بود که در نهایت به تقویت صنایع بستهبندی و کشتارگاهها منجر شد. در حدود 5 هزار خانوار در این استان مشغول بکار هستند که به این دلیل 2 ماه است که تعطیل شده و این 5 هزار خانوار همگی بلاتکلیف هستند.
هم اکنون تنها یک شرکت در زمینه واردات گوشت برزیلی فعالیت میکند و متأسفانه قشری که در پس این قضیه قرار میگیرد دارای سرمایههای کلانی است که با نفوذ زیادی که در این زمینه دارد مشکلاتی بوجود میآورد.