کد خبر: ۲۶۴۲

حکیم مهر -  "مارگای" گربه ای وحشی در آمازون است که با استتار صوتی طعمه های خود را به سوی خود کشیده و آنها را شکار می کند.

 

 

گونه ای خاص از گربه های وحشی برای شکار قربانیانش پا را از استتار فیزیکی بدن فراتر گذاشته و با شیوه ای جدید به شکار آنها می پردازد.

"تامارینهای رنگی" میمونهای کوچکی به اندازه سنجاب هستند که معمولا قربانی این فریبکاری گربه های وحشی می شوند. در واقع "مارگای" ها صدای این میمونهای کوچک را تقلید می کنند تا توجه آنها را به سوی خود جلب کرده و ناگهان قربانیان خود را شکار می کنند.

 

 

این مشاهدات آنچه تا کنون در حد داستانهایی از تقلید صدای دقیق قربانیان توسط گربه های وحشی بومی آمازون از جمله جاگوارها و پوماها، به منظور کشیدن آنها به منطقه شکار حکایت شده بود را تایید می کند.

"فابیو روهه" از انجمن حفظ حیات وحش می گوید: "گربه ها به چابکی فیزیکی شهرت داشتند، اما این ابزار صوتی برای تقلید دقیق صدای شکار نشان دهنده زیرکی روانی آنها است که نیازمند مطالعات بیشتری خواهد بود."

این مطالعات در جنگلهای آمازون در برزیل انجام گرفته است. محققان برای اولین بار در سال 2005 چنین رویدادی را مشاهده کردند، زمانی که 5 میمون تامارین بر روی درختی مشغول غذا خوردن بودند و در این میان یک گربه وحشی صدایی کاملا مشابه صدای یک بچه تامارین از خود به وجود آورد. این صدا توجه نگهبان کشیک میمونها را به خود جلب کرد و باعث شد این جاندار از درخت به پایین رفته و در میان شاخه های درهم پیچیده به دنبال منشاء صدا بگردد.

زمانی که میمون نگهبان با ایجاد اصواتی دیگر میمونها را از وجود صدای مرموزی آگاه کرد میمونها آشکارا تحت تاثیر این صدا قرار گرفته و تصمیم گرفتند به جای فرار کردن به دنبال منشا صدا بگردند. به همین دلیل چهار میمون دیگر از درخت پایین آمدند و در همین زمان یک "مارگای" از میان شاخه های درختان پدیدار شده و به سمت میمونها پرید. با رو شدن نقشه گربه وحشی میمون نگهبان به دیگر میمونها هشدار داده و آنها را وادار به فرار کرد.

بر اساس گزارش لایو ساینس، با وجود ناموفق باقی ماندن این تقلید صدا، دانشمندان از ابتکار و نبوغی که در طرح این استراتژی شکار استفاده شده بود بهت زده شدند. به گفته محققان این مشاهدات نشان می دهند اطلاعات به دست آمده از موجودات بومی در جنگلهای برزیل موثق بوده و دیگر انواع گربه های وحشی از جمله جاگوارها و پوماها نیز از این شیوه تقلید صدا برای جلب شکارهای خود استفاده می کنند.

 

 

نظر شما
ادامه