کد خبر: ۲۶۹۱
تعداد نظرات: ۴ نظر
افزایش قاچاق دام کشور، واردات بی‌رویه دام زنده، نقل و انتقال دام‌ها به خصوص دام‌های آلوده، عدم اعمال نظارت دقیق در پست‌های قرنطینه، ارسال دام زنده وارداتی به استان‌های دورتر از استان مرزی و انتقال تنظیم بازار مواد پروتینی به وزارت بازرگانی از جمله عوامل مهم در شیوع بیماری تب برفکی در کشور بوده است...
n00022617-b

حکیم مهر -  مرکز پژوهشهای مجلس با اعلام اینکه آمارهای غیر رسمی بیانگر وقوع خسارت 25 تا 30 درصدی تب برفکی به دام زنده کشور است عنوان کرده که خسارات تب برفکی بسیار بیشتر از آن چیزی است که در منابع رسمی اعلام می‌شود.
دفتر مطالعات زیربنایی مرکز پژوهشهای مجلس با اعلام اینکه شیوع تب برفکی در کشور خسارات اقتصادی قابل توجهی از جمله در زمینه افت تولید فرآورده‌های دامی، سقط جنین، مرگ و میر گوساله‌ها و سایر دام‌های مبتلا، ناباروری، هزینه‌های درمان و ریشه‌کنی به همراه داشته اضافه کرد: در حال حاضر حدود پنج هزار کانون آلودگی به تب برفکی در سراسر کشور گزارش شده که رشد 1/3 برابری تعداد کانون آلودگی در جمعیت گاوی و رشد 8/4 برابری تعداد کانون آلودگی در جمعیت گوسفند و بز کشور در سال 1388 در مقایسه با سال 1387 نشان دهنده شیوع گسترده این بیماری و تحمیل خسارت‌‌های فراوان بر اقتصاد دامپروری کشور است.

همچنین با توجه به شیوع بالای تب برفکی در کشورمان در سال 88 و شیوع سویه‌های جدید این بیماری می‌توان گفت خسارات آن بسیار بیشتر از آن چیزی است که در منابع رسمی اعلام می‌شود.

هر چند آمار دقیق و قابل استنادی تاکنون از سوی منابع مرتبط و رسمی در خصوص خسارات تب برفکی در کشور اعلام نشده ولی آمارهای غیررسمی بیانگر وقوع خسارت 25 تا 30 درصدی بر دام زنده کشور است که این رقم هزینه بالایی را شامل می‌شود.

بر اساس این گزارش، افزایش قاچاق دام کشور، واردات بی‌رویه دام زنده، نقل و انتقال دام‌ها به خصوص دام‌های آلوده، عدم اعمال نظارت دقیق در پست‌های قرنطینه، ارسال دام زنده وارداتی به استان‌های دورتر از استان مرزی و انتقال تنظیم بازار مواد پروتینی به وزارت بازرگانی از جمله عوامل مهم در شیوع بیماری تب برفکی در کشور بوده است.

مرکز پژوهشها با اشاره به اینکه هیچ درمان اختصاصی برای این بیماری وجود ندارد و معمولا بهترین وسیله پیشگیری است  اعلام کرده که در کشور ما اصلی‌ترین روش مبارزه با این بیماری واکسیناسیون است اما واکسیناسیون نیز روش موثری در کنترل این بیماری نبوده و هزینه بالایی را به همراه دارد.

سازمان دامپزشکی باید برای اقدامات کنترلی نسبت به تولید واکسن سویه‌های جدید شایع شده در کشور و چهار سویه دیگر ویروس تب برفکی که در ایران وجود ندارد، اقدام کند تا در موقع شیوع این سویه‌ها امکانات لازم برای کنترل این بیماری فراهم باشد.
 

انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد سجاد انصاری
|
-
|
۰۰:۴۰ - ۱۳۸۹/۰۴/۲۹
0
0
با تشکر از زحمت شما بابت تهیه این گزارش مهم می خواستم خاطر نشان کنم که :

دکتر لطفی زاده غزیز اینجاست که باید نقش خطیر خود را ایفا کنید .

برای این گزارش چه می کنید ؟
دکتر مرتضوی
|
-
|
۱۵:۳۳ - ۱۳۸۹/۰۴/۲۹
0
0
قدرت این سایت را در تعویض ....... قرنطینه خواهید دید
دانشجو
|
-
|
۲۱:۰۹ - ۱۳۸۹/۰۴/۲۹
0
0
ضمن تبریک به مرکز پژوهش های مجلس جهت اینچنین تلاش وپیگیری دقیق برای یافتن مقصر که همیشه اولین و البته آخرین اقدامات در مشکلات اینچنینی میباشد!!!باید عرض کنم شما(مرکز پژوهش های مجلس )مهمترین اقدام را در این رابطه انجام دادید و مسائل حاشیه ای مثل ارتقاء سطح علمی دامدارن خیلی هم مهم نیست.و بهتر است وقت ارزشمند خود را صرف همچین مسائل کم اهمیتی ننمایید.
گمنام
|
-
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۸۹/۰۷/۰۵
0
0
جالب است بدانیم که تحقیقات انجام شده در زمان مدیریت جدید سازمان دامپزشکی هم نشان داده که از سویه جدید خبری نبوده و اپیدمی بر اساس همان سویه های قدیمی بوده است حال این سوال مطرح است که در واکسن موسسه رازی o panetia موجود نیست ویا الزامات سیاسی بر بزرگ جلوه دادن بیماری مقدربوده است(ریاست قبلی سازمان دامپزشکی مقابل ادغام سازمان بشدت مقاومت میکرد) و یا دامداران با رعایت اصول بیوسکوریتی در دامداریشان بیگانه اند و یکسری دامپزشک از همجا رانده شده هم منتظر این فرصت !!!!!
نظر شما
ادامه