کد خبر: ۲۸۱۶۴
 

مدیرکل دامپزشکی گیلان استان گفت: مرغ ارگانیک در این استان هنوز سر از تخم درنیاورده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، مرغ ارگانیک به مرغی گفته می شود که با مواد ارگانیک تغذیه شده باشد، یعنی از هیچ نوع ماده اولیه غیرطبیعی، شیمیایی و افزودنی برای تغذیه و پرورش این مرغ ها استفاده نشده باشد؛ همچنین در تغذیه مرغان از مواد ارگانیک استفاده شده باشد. علاوه بر این چنین مرغی نباید هیچ گونه دارویی از جمله انواع آنتی بیوتیک‌ها را در طول دوران پرورش دریافت کرده باشد.

در پرورش این طیور باید فلسفه پرورش ارگانیک رعایت شده باشد. تعداد جوجه ریزی، شرایط پرورش، تغذیه، شرایط نوری، محیط پرورش، حتی حقوق کارگران و انتقال به کشتارگاه و چگونگی کشتار و بسته بندی نیز در ارگانیک بودن مرغ دخیل‌اند.

«دکتر سهراب عاقبتی» با بیان اینکه در گیلان مرغ ارگانیک نداریم و اصلا چنین مرغی هنوز سر از تخم در نیاورده است، گفـت: در حال حاضر به منظور ارتقای مواد غذایی سلامت در گیلان، در بخش طیور 24 واحد تولید کننده مرغ بدون آنتی بیوتیک داریم و به همین جهت گیلان جزء استان های برتر کشور در تولید مرغ سبز یا همان مرغ بدون آنتی بیوتیک است.

وی افزود: در حال حاضر اغلب مرغ مازاد تولیدی استان به استانهای البرز و تهران می‌رود و در بخش صادرات مرغ بدون آنتی‌بیوتیک به کشورهای دیگر متقاضی چندانی نداریم.

دکتر عاقبتی با اشاره به اینکه بازارهای جهانی امروز به دنبال مصرف مرغ ارگانیک هستند که از مرغ بدون آنتی بیوتیک سالم‌تر است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر کشور همسایه‌‌مان ترکیه گام های بزرگی در جهت تولید مرغ ارگانیک برداشته است و بازارهای خوبی را در جهان از آن خود کرده است.

وی تصریح کرد: مرغ سبز به مرغی گفته می شود که در طول دوره پرورش آن از آنتی بیوتیک استفاده نشده باشد.

آنتی‌بیوتیک‌های مصرفی در صنعت طیور بسته به نوع، هر کدام یک دوره منع مصرف دارند، یعنی باید طبق دستور روی بروشور آنتی‌بیوتیک‌، از مصرف آن قبل از فرستادن طیور به کشتارگاه جلوگیری کرد که این دوره منع مصرف معمولا از سه روز تا نه روز متغیر است. بقایای آنتی بیوتیک در گوشت طیور پرورش داده شده با برنامه آنتی بیوتیکی باقی می ماند و این بقایای آنتی بیوتیکی با مصرف این نوع مرغ ها وارد بدن انسان می‌شود.

به گزارش ایسنا، آنتی بیوتیک ها معمولاً صدمات جبران ناپذیری را به جای میگذارد که این اثرات مخرب در کودکان و نسل آینده به وضوح قابل مشاهده خواهد بود. سازمان دامپزشکی مرغ های مرغداری‌هایی را که پرورش دهنده‌هایشان ادعای عدم استفاده از آنتی بیوتیک را دارند، در نوبت های مختلف آزمایش می کنند تا صحت ادعای پرورش دهنده را تایید کنند. بعد از تایید این مطلب به مرغ تولید شده نشان مرغ سبز داده می شود.

گرچه مرغ تولید شده به این صورت مرغی سالم و مطمئن جهت مصرف است ولی این مرغ تولید شده هرگز نمیتواند نشان مرغ ارگانیک دریافت کند.
 
 
نظر شما
ادامه