حکیم مهر - رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: هم اکنون بیش از 90 درصد از نیاز کشور به انواع واکسن های دامی در داخل ایران تولید می شود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر مهدی خلج» روز پنجشنبه در جریان سفر به مهاباد جهت بهره برداری مجدد از بزرگترین کارخانه واکسن سازی تبر برفکی خاورمیانه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: خوشبختانه کشورمان در سالهای اخیر در زمینه تولید واکسن و داروهای دامی به پیشرفت های خوبی نائل شده است.
وی گفت: هم اکنون 95 درصد از داروهای مورد نیاز در عرصه دام و طیور و حدود 40 واکسن طیور در داخل کشور تولید و روانه بازار مصرف می شود.
خلج اضافه کرد: برای تامین کمبود واکسن دام و طیور مورد نیاز کشور پیش بینی شده است تا از مشارکت بخش خصوصی در این زمیینه استفاده شود که نخستین واحد تولید واکسن دامی تب برفکی نیز در همین راستا در شهرستان مهاباد در آذربایجان غربی راه اندازی شده و با ظرفیت 50 میلیون دوز مورد بهره برداری قرار گرفته است.
وی گفت: سیاست کنونی دولت حمایت از شرکت های دانش بنیان و تجاری شدن علم بوده و بر همین اساس پیش بینی شده است در مورد تولید واکسن تب مالت نیز که کشور هم اکنون در تولید آن از وضعیت مناسبی برخوردار نیست، بخش خصوصی ورود پیدا کند.
خلج اضافه کرد: براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی 60 درصد از بیماری های عفونی انسان از طریق دام و فرآورده های دامی آلوده، به انسان منتقل می شود و از این رو واکسیناسیون دام ها موثرترین و ارزان ترین راه پیشگیری از بیماری هاست.
خلج در زمینه شیوع برخی بیماری های دامی وارداتی به کشور نیز گفت: در سال های 93 و 94 پنج عامل بیماری زا از کشورهای خارجی وارد کشور شده است.
وی گفت: از این تعداد دو بیماری از طریق مرزهای غربی، دو بیماری از طریق مرزهای شرقی و یک بیماری (آنفولانزای فوق حاد) از طریق پرندگان وارد کشور شده است.
خلج اضافه کرد: در همین زمینه سیاست سازمان دامپزشکی ضمن اعلام هشدارهای لازم، ارایه شفاف اخبار این بیماری ها و اطلاع رسانی به مردم بود که موجب شد تا با همکاری مردم به ویژه دامداران و اعمال ضوابط قرنطینه ای و مدیریت مناسب این بیماری ها در کانون های خود مهار و تحت کنترل قرار گیرند.
به گزارش ایرنا، کارخانه واکسن سازی تب برفکی روناک مهاباد بزرگترین کارخانه واکسن سازی تب برفکی خاورمیانه و سومین کارخانه جهان در نوع خود است که پس از یک وقفه چهار ساله فعالیت مجدد خود را با حضور رییس سازمان دامپزشکی و معاون وزیر جهاد کشاورزی در مهاباد از سر گرفت.
این کارخانه واکسن سازی قادر است سالانه بیش از 50 میلیون دوز واکسن تب برفکی به ارزش یکهزار میلیارد ریال تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی کند.
این واحد تولیدی که در فضایی به زیربنای 10 هزار و 600 متر مربع احداث شده، نخستین شرکت بخش خصوصی در کشور است که یکی از محصولات موسسه رازی را با هدف صادرات و رفع نیازهای داخلی تولید می کند.
برای راه اندازی این کارخانه واکسن سازی که کیفیت تولید آن در حد استانداردهای جهانی است، در مجموع 120 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است که 33 میلیارد ریال آن از سوی بخش خصوصی و مابقی به شکل تسهیلات بانکی تامین شده است.
شهرستان مهاباد در جنوب آذربایجان غربی و 116 کیلومتری مرکز استان واقع شده است.
تا زمانیکه مثل وزارت بهداشت حقیقت ها اعلام نشوند هیچگاه در کنترل حتی یک بیماری کوچک موفق نخواهیم بود چه برسه به تب برفکی
آقای دکتر انتظار دامداران از شما به عنوان بالاترین مقام مسئول دامپزشکی حتی اگر کاری انجام ندهید حداقل عدم کتمان حقیقت ها است.
یک موضوع مهم است : نمی شود با نگاه سیاسی بیماری را که اصول کنترل آن علمی و فنی است کنترل کرد.