حکیم مهر - به همت اساتید دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز، عمل جراحی آرتروسکوپی اسب در دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز با موفقیت انجام شد.
به گزارش حکیم مهر، یک رأس نریان 2.5 ساله که از درگیری مزمن مفاصل Tibiotarsal هر دو اندام خلفی رنج می برد، به بخش جراحی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز ارجاع داده شد.
اسب باارزش فوق که به درمان های مختلف صورت گرفته پاسخ نداده بود، مورد معاینه قرار گرفت و ضایعه osteochondritisdissecans (OCD) در هر دو مفصل تشخیص داده شد.
تحت بیهوشی عمومی، عمل جراحی آرتروسکوپی مفاصل با موفقیت بر روی این حیوان انجام و پس از عمل ترخیص شد.
جراحی فوق توسط «دکتر علیرضا رعایت جهرمی» و «دکتر ابوتراب طباطبایی نائینی» اساتید بخش جراحی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز و همکاری دستیاران بخش صورت گرفت.
بدون شک فراهم شدن امکان انجام اینگونه اعمال جراحی کم تهاجمی، نویدبخش آینده ای بهتر برای طب و صنعت اسب کشور خواهد بود.




حیف که در عکس اول دستیار بدون دستکش است، اشتباه ایشان ابهت این جراحی را تحت تاثیر قرار میده.
|
لزومی نداره که همه افراد دستکش دست کنند.مثل همکارمون توی عکس اول که به بدن اسب دست زده
قیمت دستگاههای مورد استفاده برای این جراحی چقدر تموم میشه؟ آیا امکان سرمایه گذاری برای دامپزشک فیلد و غیر دانشگاهی وجود داره و اصلا در بازار اسب ایران صرف داره؟
با سلام
ای کاش دانشگاه تهران هم از این سیاست دانشگاه شیراز کمی یاد میگرفت و به جای استخدام و انتقال اساتید مسن و بعضا بی انگیزه و کم تحرک از لحاظ علمی، از جوانان علمی و متعهد و پرانگیزه استفاده میکرد.
دانشگاه تهران حدود ده سال هست که دستگاه آرتروسکوپی خریداری کرده. ولی فکر کنم حتی یکبار هم ازش اسفاده نکرده.
سلام
با سلام. تبریک به اساتید دانشگاه شیراز که پس از دانشگاه فردوسی مشهد دومین قدم رو در جهت بهبود سلامت اندام حرکتی اسب رو با قدرت برداشتند. تبریک ویژه هم به استادعزیز، دکتر رعایت
تو انترنی هفته ای ۶ تا ارتروسکوپی تو مشهد داشتیم
ای کاش سایر اساتید بخش جراحی دانشکده هم اینچنین نوآوری و خلاقیت هایی می توانستند نشان دهند. واقعا مرحبا به اساتید توانمند و با سواد بخش جراحی آفایان دکتر دهقانی، دکتر طباطبایی، دکتر میمندی، دکتر رعایت؛ دکتر نیک احوال و دکتر احراری. این بخش فقط بر اساس توانایی این عزیزان پایدار مانده است.
|
غیر از لیست فوق هیچ استاد جراح دیگری در دانشکده دامپزشکی شیراز نیست.ضمنا دکتر احراری رادیولوژیست هستند نه جراح