حکیم مهر - افزایش قیمت گوشت اعم از گوشت قرمز و مرغ به عوامل مختلفی وابسته است اما معمولاً عمده مسئولان در توجیه علت گرانی دیواری کوتاهتر از دامپزشکی و بهداشت نمییابند و این علل مختلف را به دستورالعملهای سازمان دامپزشکی ربط میدهند. امری که در مورد گرانی گوشت و رابطه آن با ممنوعیت نقل و انتقال دام زنده توسط سازمان دامپزشکی اخیراً تجربه شد و اکنون درباره افزایش قیمت گوشت مرغ چنین سناریویی در حال تکرار شدن است.
رییس ستاد تنظیم بازار ماه مبارک رمضان درباره افزایش نرخ گوشت مرغ در روزهای اخیر گفته است : اطلاعیه سازمان دامپزشکی مبنی براینکه مرغ نباید در پودر یخ عرضه شود موجب بروز برخی مشکلات برای آن گروه از عرضهکنندگان که فاقد دستگاههای برودتی بودند شد و همین امر عرضه را دچار اختلال کرد.
"سیدجواد تقوی" دراینباره افزود : با توجه به چنین وضعیتی سازمان دامپزشکی اجرای اطلاعیه خود را به پس از ماه مبارک رمضان موکول کرد.
تقوی، میانگین نرخ مرغ را 33 هزار ریال اعلام کرد و افزود: هم اکنون گوشت مرغ با نرخ 28هزار و 500 ریال در چهار نقطه شهر تهران توزیع میشود.
معاون سازمان حمایت درباره اطلاعیه اخیر وزارت بازرگانی درباره اعلام قیمت کارشناسی مرغ نیز گفت: بطور قطع مبنای عمل نرخ های اعلام شده است و بیشتر از این نرخ تخلف محسوب میشود.
حداکثر نرخ اعلام شده از سوی سازمان حمایت برای هر کیلوگرم مرغ 30هزار ریال است.
افزایش و کاهش شدید قیمت گوشت مرغ به ضرر تولیدکننده است
در همین رابطه مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ گوشتی ایران، گفت: تولیدکنندگان گوشت مرغ بدنبال حدی از ثبات در قیمت محصول خود هستند؛ به نوعی که از فعالیت اقتصادی خود سودمند شوند و تقاضا نیز در بازار وجود داشته باشد.
به گفته "حسین مقدمنیا" ، اتحادیه مرغ گوشتی ایران قیمت 30 هزار تا 30 هزار و 100 ریال را برای عرضه این محصول پیشنهاد داده بود که طبق بخشنامه وزارت بازرگانی به سازمان های بازرگانی سراسر کشور و تشکلهای تولیدکننده این قیمت لحاظ نشده و قیمت 29 تا 30 هزار و 100 ریال مشخص شده است.
وی افزود: در دی ماه سال گذشته توافقنامهای با وزارت بازرگانی به امضا رسید که طبق آن تشکلهای تولیدکننده ماهانه 50 هزار تن از مرغ تولیدی خود را برحسب توزیع استانی تولید این محصول در استانهای مختلف برای ذخیره و عرضه در بازار در اختیار وزارت بازرگانی قرار دهند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ گوشتی ایران، یادآور شد تولیدکنندگان مرغ گوشتی در 9 ماهه نخست سال گذشته محصول خود را پایین تر از قیمت تمام شده به بازار عرضه میکردند.
مقدم نیا با اشاره به عدم ثبات در قیمت نهادهها و عرضه این محصول، اظهار داشت: قیمتی باید برای این محصول پروتئینی تعیین شود که تولیدکننده قادر باشد مجموعه سیستم اقتصادی خود را اداره کند.
به گفته وی، این قرارداد تا امروز ادامه دارد، هرچند هنوز به قیمت مشترکی که تفاهم تولیدکنندگان و وزارت بازرگانی را بدنبال داشته باشد، نرسیده ایم.
مقدم نیا یادآورشد: هم اکنون هر کیلوگرم مرغ زنده از تولیدکنندگان به قیمت 2 هزار و 200 تا 2هزار و 300 ریال خریداری میشود.
وی گران بودن قیمت گوشت قرمز را از دلایل افزایش میزان تقاضا برای گوشت مرغ در آستانه ماه مبارک رمضان بیان کرد و گفت: نوسان قیمت در نهادههای تولید نظیر ذرت و سویا، سوخت، دستمزد کارگران و همچنین جوجه یکروزه از دلایل افزایش قیمت گوشت مرغ است.
اجرای این طرح بعنوان مقدمه ای برای ارتقاء و بهبهود سطح بهداشت مرغ عرضه شده در شهر تهران یک ضرورت است به نظر می رسد برای احرای این طرح یک کار جمعی برای اطلاع رسانی در سطح رسانه دیداری و شنیداری و نوشتاری کشور صورت گرفته و بتوان با همراه کردن مردم ان را عملیاتی کرد . عرضه مرغ بسته بندی در تهران 7 بار با شکست مواجه شده و علیرغم اینکه طرح آن از تهران شروع شده ولی در همه استانهای کشور اجرایی شده و هنوز در تهران ...؟
جادادرد به صورت ویژه این رسانه به این موضوع از زوایای مختلف پرداخته تا اجرای با مشکلات کمتری روبرو شود .