کد خبر: ۲۸۸۹۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تعطیلی تعاونی پرورش دهندگان بوقلمون با سنگ اندازی برخی اعضا/ واردات تخم نطفه‌دار بوقلمون منطقی نیست
 

با اینکه پرورش بوقلمون در ایران می‌تواند سود اقتصادی فراوانی داشته باشد، اما سیاست‌های نامتعادل، توازن تولید در این بخش را بر هم می‌زند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، عضو سابق هیأت‌مدیره تعاونی پرورش‌دهندگان بوقلمون درباره پرورش بوقلمون در ایران با اعلام این خبر گفت: حدود دو سال است که واردات جوجه متوقف شده و به جای آن تخم نطفه‌دار وارد می‌شود که این تصمیم در شرایط فعلی غیرمنطقی است.

«امیر خیرخواه» افزود: به‌طور کلی نژادهایی که در ایران وجود دارند، به سه دسته سبک، سنگین و متوسط تقسیم می‌شوند؛ بیشتر پرورش‌دهندگان به دلایل خاصی نظیر ضریب تبدیلی بیشتر و سود اقتصادی بالاتر، به پرورش نوع سنگین تمایل بیشتر دارند.

وی خاطرنشان کرد: اما به‌دلیل بالا بودن قیمت تخم نطفه‌دار این نژاد در بازارهای اروپایی، نوع متوسط آن وارد شده و نارضایتی پرورش‌دهندگان را برانگیخته است زیرا بوقلمون متوسط از نظر اقتصادی، چندان مقبول تولیدکنندگان نیست.

به گفته خیرخواه، گذشته از مشکلات عنوان شده، پرورش دوره هچ در جوجه‌کشی‌ها که معمولاً 28 روز به طول می‌انجامد، نرها و ماده‌ها در یک فضا و با یک جیره غذایی رشد می‌کنند؛ این در حالی است که باید عمل سکسینگ (جدایی نر و ماده) در همان مراحل آغازین اجرا شود و هر کدام جیره متفاوتی در سنین مختلف داشته باشند.

وی ادامه داد: باید در شرایط کنونی، راه واردات جوجه بوقلمون باز شود تا بتوان نیاز پرورش‌دهندگان را پاسخ گفت؛ زیرا در حال حاضر، تهیه جوجه با مشکلاتی روبه‌رو شده و کمبود در این بازار به وضوح مشاهده می‌شود.

به گفته عضو سابق هیأت‌مدیره تعاونی پرورش‌دهندگان بوقلمون، سالانه حدود 1.5 تا دو میلیون تخم نطفه‌دار بوقلمون به کشور وارد می‌شود که می‌توان از این مقدار حدود 20 هزار تن گوشت استحصال کرد؛ البته سرانه مصرف در ایران بسیار اندک و حدود 50 تا 100 گرم است. در حالی که این مقدار برای کشورهای پیشرفته‌ای مانند آمریکا هفت کیلوگرم و برای انگلیس چهار کیلوگرم در سال تخمین زده می‌شود.

خیرخواه تصریح کرد: متأسفانه تولیدکنندگان بوقلمون نیز در حال تکرار همان اشتباهاتی هستند که در بخش مرغ انجام گرفت، به عبارتی پراکنده بودن و عملکرد جزیره‌ای یکی از نقاط ضعف این صنعت به‌شمار می‌رود؛ بنابراین باید شرکت‌های زنجیره‌ای جوجه‌کشی، کشتار، پرورش مادر و غیره در این بخش هم فعال شود.

وی یادآور شد: متأسفانه به‌دلیل عملکرد ضعیف تعاونی پرورش‌دهندگان بوقلمون، این تشکل تقریبا از نیمه دوم امسال به‌صورت غیرفعال درآمده و دیگر هیچ قدرتی ندارد.

از نظر خیرخواه، کسانی در این تشکل وجود داشتند که منافع شخصی خود را بر منفعت جمعی تعاونی ترجیح می‌دادند؛ بنابراین با سنگ‌اندازی‌های پی‌درپی، آن را تعطیل کردند. به همین دلیل، فعالان بخش به فکر تشکیل تعاونی جدیدی هستند که بتواند در جهت حفظ منافع اعضا با قدرت تلاش کند.
 
 
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
متخصص بیماری های طیور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۲۲
0
0
متاسفانه مطالب نادرستی در مطلب فوق وجود دارد. با توجه به شرایط بازار گوشت بوقلمون در ایران که تقاضا برای ران بیشتر از گوشت سینه است، پرورش سویه های سبک تر که در سنین پائین تری کشتار می شوند برای پرورش دهنده به صرفه تر می باشد. زیرا عضلات ران نسبت به سینه در سنین پائین تر به نهایت رشد خود می رسند. آن چیزی که موجب شده تا دو کارخانه جوجه کشی بوقلمون کشور تخم نطفه دار سویه های سبک تر را وارد نمایند، تقاضای پرورش دهندگان به کشتار در سنین پائین می باشد. همچنین تفکیک جنسی جوجه ها بنا به سفارش خریدار در هر دو شرکت صورت می گیرد و بسیاری از پرورش دهندگان آگاه بوقلمون طی چند سال گذشته پرورش تفکیک یافته را تجربه کرده اند. بنابراین تلفات سنین اولیه کمتر، امکان کشتار در سنین پائین تر و ضریب تبدیل بسیار متفاوت سویه های تجاری بوقلمون بوده که موجب قطع واردات جوجه های off sex شده بود. در حضور دو کارخانه جوجه کشی که تنها از حداکثر ۳۰% ظرفیت تولید خود استفاده می کنند دیگر چه نیازی به واردات جوجه یکروزه از دیگر کشورها وجود دارد!
نظر شما
ادامه