حکیم مهر - «دکتر محمد لطفی زاده» در یادداشت اختصاصی خود برای سایت «وت پارس» نوشت:
با اهداء سلام و احترام به بینندگان محترم و عزیز رسانه وت پارس، تبریک فرارسیدن بهار طبیعت و آرزوی موفقیت و سلامت روزافزون برای همه شما در سال جدید
سالی که گذشت با یک اتفاق کم و چه بسا بیسابقه همراه بود که نویدبخش بهبود فضای آتی هم خواهد بود. رخدادی که دانشجویان عزیز بازیگران اصلی آن بودند و توانستند از این تجربه سربلند بیرون آیند. حقیر در طول سالیان گذشته، همواره بر ضرورت نقشآفرینی مؤثر دانشجویان عزیز دامپزشکی در تصمیمسازی و تصمیمگیریهای کلان تأکید کردم و بارها خواستار برگزاری جلسات مختلف در دانشگاههای مختلف کشورمان بر این اساس شدم. خوشبختانه آنچه آرزو داشتم و البته به تحقق آن هم امیدوار بودم در سال 1394 به منصهی ظهور رسید و عدهای از دانشجویان خوشفکر و دلسوز با تدبیری مناسب توانستند نخستین تجربه مهم و بزرگ را رقم بزنند و با همکاری مثال زدنی در زمینهی پذیرش دانشجو در رشته دامپزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی، مسئولین امر را به واکنشی فعالانه وادار نموده و در تصمیمات آتی مؤثر باشند.
در این زمینه دو نکته مهم وجود دارد که نباید از آن غفلت نمود:
1- این قدم نخست بود و نباید از قدمهای بعدی دست برداشت. دانشجویان دامپزشکی به عنوان دامپزشکان آینده از تصمیمات مسئولین متأثر خواهند شد و اگر میخواهند دچار نابسامانیهای بیشتر از وضع کنونی نشوند و در بهبود امور هم مفید و مؤثر باشند، باید با برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشکدهها و به چالش کشاندن و به پاسخ واداشتن مسئولین و نیز هماندیشیهای مختلف و کارشناسانه، روز به روز نقش خود را در تصمیمسازی و تصمیمگیری مسئولین پررنگتر نمایند.
2- در کنار تحسین اقدامات اخیر دانشجویان عزیز باید به این مسأله توجه داشت که استفاده از تجربه پیشکسوتان و کارشناسان خبره و بهرهمندی از تجارب آنان در به ثمر رسیدن بهتر و تأثیر مفید اقدامات نقش مهمی خواهد داشت. همانطور که آزموده را آزمودن خطا است، پس باید از تجارب قبلی و پیشینه اقدامات آگاه بود و با سوارشدن بر دوش تجربه دیگران، قد تصمیمات خود را افزایش داد. در این میان نقش فضای مجازی بخصوص شبکههای اجتماعی نیز قابل تأمل و توجه است که به نظر میرسد باید برای یکپارچه سازی و مدیریت بهتر این ابزار مهم تدبیری اندیشیده شود.
اما سال 1395 نیز سال مهمی خواهد بود. دو نهاد غیردولتی (سازمان نظام دامپزشکی و جامعه دامپزشکان ایران) اعضای جدید هیأت مدیره و شورای مرکزی خود را خواهند شناخت. دو نهادی که متأسفانه در سالیان اخیر، فرصتهای زیادی از دست داده و حتی فرصتسوزیهایی هم داشتهاند. در سال گذشته تلاشهایی برای احیاء این دو نهاد انجام شده اما به دلیل فقدان یک برنامه منسجم و از دست رفتن اعتماد یا اتکای بخش قابل توجهی از مخاطبان و گروه هدف این دو نهاد، تلاش های یادشده کمابیش با موفقیت کاملی همراه نبوده است.
آنان که در انتخابات شرکت میکنند و گزینههایی را انتخاب میکنند، باید متوجه عواقب انتخابشان باشند و به هدف، برنامه، سابقه و مواضع نامزدها توجه ویژهای داشته باشند. انتخابهای فلهای و باندی که تنها منجر به تجمع عدهای در فضای مدیریتی این دو نهاد میشود بیآنکه تأثیر این تجمع را صنف دامپزشکی احساس کند، اگر اثر سوء نداشته باشد، حداقل اثر مثبتی هم نخواهد داشت. هرچند اینجانب معتقدم اثر سوء اینگونه انتخابها کم یا مقطعی نیست و طیف قابل توجهی از آن تأثیر میپذیرند. برای آنکه از این خطر پیشگیری شود نیازمند کاری بزرگ در حوزه تبلیغ و اطلاع رسانی هستیم که به افزایش آگاهی و متعاقباً انتخاب بهتر میانجامد.
بنابراین، آنچه بیشترین نیاز ما در سال 95 و چه بسا در آینده به طور مداوم است، ترویج و تبلیغ صحیح دامپزشکی است. کاری که ان شاء الله با توسعهی مرکز مجازی ترویج دامپزشکی (متد) تا حدی انجام خواهد شد (و به موقع اطلاع رسانی لازم در این خصوص صورت خواهد پذیرفت) اما به تنهایی قادر به پیشبرد این امر نخواهیم بود. از سویی، با توجه به شایعات متعدد، آگاهی پایین و ضعیف عموم جامعه و حتی صنوف مرتبط و تخصصی نظیر گروه پزشکی از نقش و جایگاه دامپزشکان و سایر رده های دامپزشکی، نیازمند تبلیغاتی وسیعتر از آنچه انجام شده یا میشود هستیم. در این راه چشم به نهاد دولتی (سازمان دامپزشکی کشور) نمیتوان داشت و باید بخش خصوصی و تک تک دامپزشکان و اعضای جامعه بزرگ دامپزشکی کشور به صحنه بیایند و (هر دامپزشک یک رسانه باشد) تا موفقیت در این عرصه تضمین و عملی گردد. این شعار با توجیه صاحب سوپرمارکت پرمراجعه سر کوچهی محل زندگی تا توضیح نقش دامپزشکی در بهداشت عمومی جامعه به سران قوا، می تواند طیفی وسیع را پوشش دهد.
در اینجا به همه دوستان و علاقمندان به بهبود وضع دامپزشکی پیشنهاد میکنم به پویش (کمپین) هر دامپزشک، یک رسانه بپیوندند و اقدامات تبلیغی، ترویجی خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. از آنجا که توفیق دارم این یادداشت را از مشهد مقدس تقدیم نمایم، در جوار حریم رضوی به امید روزهای بهتر برای اعضای بزرگ جامعه دامپزشکی کشورمان و با تبریک مجدد فرارسیدن سال نو، دعاگو و ان شاء الله نایب الزیاره همه شما بینندگان و همکاران عزیز خواهم بود.
مدیرمسئول مرکز مجازی ترویج دامپزشکی (متد)
26 اسفند 1394
حاصل تلاش بیش از ۲۰ رابط گروه های هم اندیشی در دانشکده های سراسر کشور بود که توانست پویا و فعال جهشی بی نظیر را ایجاد کند و انشاالله در ادامه با احساس مسئولیت صنفی بیشتر قدم بردارند