توت فرنگی یکی از اولین نوبرانه های بهاری است که زود سر و کله اش پیدا و اغلب این موقع از سال زینت بخش سفره های ایرانی می شود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در کنار طعم مطبوع و شیرین و خواص فوق العاده آن، رعایت نکردن برخی نکات بهداشتی در مصرف این میوه می تواند برای سلامتی بسیار خطرناک باشد.
«دکتر حکیم عزیزی» دکتری انگل شناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه در خصوص بیماری که از طریق توت فرنگی می تواند به انسان منتقل شود، گفت: با توجه به اینکه توت فرنگی یک میوه بوته ای است، امکان پخش انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس از سگ در حال تردد از مزرعه بر روی آن وجود دارد.
این انگل شناس در خصوص بیماری که از طریق انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس به انسان منتقل می شود، می گوید: این انگل در روده سگ زندگی می کند و از طریق مدفوع آن به محصولات سطح مزرعه و پس از آن در صورت عدم رعایت بهداشتی در خصوص میوه به انسان منتقل می شود.
تخم های برنجی شکل اکینوکوکوس گرانولوزوس بر روی میوه ها و سبزیجات
عزیزی با اشاره به عوارض ورود این انگل به بدن انسان عنوان کرد: تخم این انگل شبیه به دانه های کوچک برنج است که به راحتی و با کمی دقت بر روی میوه ها و سبزیجات قابل مشاهده هستند.
وی افزود: متاسفانه توت فرنگی به دلیل وجود نا همواری ها روی سطح آن به خوبی شسته نمی شود و می تواند موجب انتقال این انگل به بدن انسان شود.
اغلب در کبد موجب ایجاد کیست می شود
این عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه ورود این انگل موجب ایجاد کسیت هیداتید در نقاط مختلف بدن می شود، تصریح کرد: کیست هیداتید در درجه اول در کبد و سپس در ریه و سایر نقاط بدن رشد می کند.
وی ادامه داد: با توجه به بخشی از بدن که این انگل برای رشد و نمو انتخاب می کند، دوره کمون متفاوت است. به طور مثال ممکن است 5 تا 10 سال فرد از وجود این کیست در بدن خود اطلاع نداشته باشد.
نشانه های ابتلا به این بیماری اغلب درد است
عزیزی در خصوص روش تشخیص وجود این انگل در بدن اظهار کرد: کیست هیداتید با گذشت زمان سنگین و به عضوی از بدن فشار وارد می کند.
وی افزود: فشاری که کیست هیداتید بر روی عضو بدن وارد می کند، اغلب درد زیادی را به همراه دارد که از نشانه های رشد این انگل محسوب می شود.
استفاده از دو روش درمانی جراحی و دارویی
این انگل شناس در خصوص روش های درمان این کیست ها در بدن عنوان کرد: دو روش درمانی جراحی و استفاده از دارو برای درمان کیست هیداتید به کار می رود که اغلب دارو درمانی زمان بر و همراه با عوارض است.
وی ادامه داد: بسیاری از بیماران از جمله زنان باردار، افراد مسن و افراد دیابتی نمی تواند از روش دارو درمانی برای حذف این کیست ها استفاده کنند، چرا که می تواند عوارض جبران ناپذیری برای آنها داشته باشد.
خیار و گوجه هم از این قافله عقب نیستند
عزیزی ضمن تاکید بر استفاده از عمل جراحی برای درمان، گفت: خیار و گوجه هم از جمله گیاهان بوته ای هستند که احتمال وجود این انگل بر روی آنها زیاد است، اما به دلیل سطح صاف و شست وشوی آسان، این انگل به راحتی از روی آن شسته می شود.
وی در پایان توصیه کرد: باید در شست وشوی میوه توت فرنگی که سرشار از خاصیت است بیشتر دقت کنیم تا از ابتلا به این بیماری در امان بمانیم.