یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به شیوع تب برفکی در کشور گفت: تب برفکی نزدیک به 6 ماه است در برخی استانهای کشور در میان دامها خصوصا دامهای سبک مثل گوسفند شیوع پیدا کرده و تلفات زیادی را به دامداران وارد کرده است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «شکرخدا موسوی» نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی درباره علل شیوه این بیماری توضیح داد: قطعا در تزریق واکسن تعلل شده و اتفاقی افتاده که تب برفکی که سالیان سال از آن خبری نبود، شیوع پیدا کرد. با یک بسیج همگانی در وزارت جهاد کشاورزی و سارمان دامپزشکی میتوان آن را برطرف کرد. این کار، خیلی سخت نیست فقط وزارت جهاد باید همت جدیتری نسبت به این مساله داشته باشد تا دغدغهای که بین دامداران وجود دارد برطرف شود.
او ادامه داد: ما تذکر دادهایم اما متاسفانه هنوز این تب ادامه دارد و علاج دائمی نشده است. وقتی یک موضوع غیرمترقبه پیش میآید سازمان مربوطه باید چندین برابر امکانات، نیرو و تجهیزات در یک استان پیاده کند که این کار را انجام نداده است. اگر در راستای اقتصاد مقاومتی و تولید ملی هم حساب کنیم، بخش عمدهای از تولید ما همین دامپروری است.
این نماینده مجلس با اشاره به خطر شیوه تب برفکی در تامین امنیت غذایی گفت: تب برفکی یکی از موضوعاتی است که به امنیت غذایی ما صدمه وارد میکند. اگر با کمبود هم مواجه نشویم، همین که خانوادهها و مردم احساس خطر کنند، نگرانکننده است. بخشی از گوشت دامهای سبک به خصوص در روستاها به صورت غیربهداشتی ارائه میشود. در مسیر جادههای روستایی میبینیم چندین لاشه گوسفند آویزان شده، بدون این که هیچ کدام مهر وزارت بهداشت داشته باشد. جایی که وزات بهداشت نظارت میکند خوب است اما در جایی که تست نمیشود، ما دچار مشکل هستیم و ممکن است بعضا مسائلی را برای سلامت مردم ایجاد کند.