آزمایشگاه سلولی مولکولی بیماریهای دامی با بهکارگیری تکنیک PCR برای نخستین بار و با حضور معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور در اداره کل دامپزشکی استان کردستان افتتاح شد.
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی افزود: با ایجاد حصارهای بیولوژیکی و اعمال سختگیریهای لازم در بحث کنترل عبور و مرور در مرزها، توانایی کنترل عوامل بیماریزا راحتتر میشود.
هاشمزاده با بیان اینکه افتتاح این آزمایشگاه بسیاری از بیماریهای مولکولی را رصد و پایش میکند، افزود: قدرت، دقت و سرعت بالا از ویژگیهای آزمایشهای سلولی مولکولی است و ظرف چند ساعت قادر است با دقت بالا و بدون خطا، بیماری را برای تشخیص و اقدامات کنترلی شناسایی کند.
وی افزود: کردستان از لحاظ دام سبک و سنگین جزء استانهای توسعه یافته بوده و پاسخگوی نیازهای خود و دیگر استانهای کشور است.
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی گفت: با توجه به ظرفیتهای استان کردستان در بحث صادرات به کشورهای همسایه، باید خود را به استانداردهای مدنظر این کشورها نزدیک کنیم تا بتوانیم در بازارهای آنها به صورت ثابت حضور داشته باشیم.
وی در پایان گفت: وجود این آزمایشگاه تضمین کننده سلامت محصولات است و ما میتوانیم با استانداردهای بالاتری محصولات خود را برای عرضه در این کشورها ارائه دهیم.
«دکتر کامران زیباکردار» افزود: از سال 92 استارت این آزمایشگاه زده شد و تاکنون حدود 300 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و استانی صرف تجهیز و ساخت این آزمایشگاه شده است.
وی گفت: افزایش بهرهوری در نیل به اهداف اقتصاد مقاومتی در حوزه دامپزشکی استان یکی از اهداف تجهیز این آزمایشگاه است.
زیباکردار افزود: با شروع به کار این آزمایشگاه تشخیص به موقع و قطعی بیماریهای دامی شامل آنفولانزای فوقحاد پرندگان، بیماریهای ویروسی آبزیان از جمله VHS ، IPN ، IHN و PPR در دام به راحتی امکانپذیر است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان خاطرنشان کرد: سعی داریم در آینده نزدیک تجهیزات آزمایشگاهی PCR را به متد روز ارتقا دهیم و بخشی از نیازهای روز استان را رفع کنیم.
زیباکردار تصریح کرد: تشخیص تعداد کمی از باکتریها و عوامل بیماریزا در محصولات خام و گوشتی برای صادرات به کشورهای همسایه و اعتمادسازی این کشورها به محصولات ما از دیگر مزایای این طرح است.
وی به سختگیریهایی که در مرز باشماق برای ورود محصولات دامی و طیور وجود دارد اشاره کرد و افزود: استاندارهای کشور عراق و بازرسیهای مرز باشماق، بینالمللی و مطابق استانداردهای اروپاست و وجود این آزمایشگاه بسیاری از مشکلات استان را حل خواهد کرد.
مدیرکل دامپزشکی کردستان به کاهش هزینههای ناشی از ارسال نمونه به سایر استانها اشاره کرد و افزود: به دلیل عدم وجود آزمایشگاهی با این تجهیزات در کردستان مجبور بودیم نمونههای خود را به سایر مراکز ارسال کنیم که هم وقتگیر بود و هم هزینههای زیادی برای استان داشت.