دکتر کاظم ندافی در ادامه گفت: در 96 درصد نمونههای گرفته شده از آب تهران هیچ آلودگی میکروبی مشاهده نشده است. بنابراین آب تهران از نظر میکروبی در تمام نقاط، مشکلی ندارد.
وی با اشاره به برخی مباحث مطرح شده مبنی بر این که در صورت عدم وجود مشکل میکروبی، حد مجاز نیترات آب میتواند تا صد درصد هم باشد، ادامه داد: با این موضوع که در صورت عدم وجود آلودگی میکروبی میتوان استاندارد نیترات آب را تا صد درصد افزایش داد، موافق نیستیم. از نظر ما استاندارد وجود نیترات آب همان 50 درصد سازمان بهداشت جهانی است.
نمونهبرداریها از آب تهران 10 برابر شده است
36 حلقه چاه آب دارای مشکل نیترات از مدار خارج شدند
ندافی در رابطه با میزان نیترات موجود در آب تهران، گفت: حدود زمستان سال گذشته از آب منطقه جنوب تهران نمونه برداری شد که بیش از 80 درصد نمونهها نیتراتشان بالاتر از استاندارد ملی بود. پس از اعلام این بحث از سوی وزیر بهداشت، جلسات مختلفی با وزارت نیرو برگزار شد. در حال حاضر 36 حلقه چاه که از نظر میزان نیترات مشکل عمده داشتند از مدار خارج شده و شش دستگاه RO (سیستم پیشرفته تصفیه آب) نصب شده است تا آب رقیق شود و کیفیت آن بهبود یابد.
وی با بیان این که در حال حاضر وزارت بهداشت نمونه برداریهای خود از آب تهران را 10 برابر کرده است، ادامه داد: آخرین نمونهبرداریها از آب این مناطق هفته گذشته صورت گرفت و درصد مواردی که نیتراتشان بیش از حد استاندارد بود به 35 درصد کاهش یافته است که این رقم پیشرفت خوبی است. اگر این روند پایدار باشد در آینده نزدیک اعلام میشود که آب این مناطق تهران نیز دیگر مشکلی ندارد؛ به جز آن قسمتهایی که در اختیار بخش خصوصی است.
وی دراین باره ادامه داد: در رابطه با آب مناطقی که در اختیار بخش خصوصی است با شورای شهر نشستی برگزار کردیم و درخواست شد تا مشکلات حقوقی خانوادهها برای دریافت انشعاب برطرف شود. شورای شهر نیز برای پیگیری این موضوع قول داده است. اگر تا 2-3 ماه آینده افرادی که انشعاب از بخش خصوصی میگیرند به طرف شبکه شهری سوق داده شوند میتوان اعلام کرد که آب تمام مناطق تهران از نظر نیترات مشکلی ندارد.
توزیع آب معدنی در یافتآباد تا برطرف شدن مشکل نیترات آب این منطقه
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت منطقه «یافت آباد» را از جمله مناطقی عنوان کرد که آب این منطقه عمدتا تحت پوشش بخش خصوصی است، در رابطه با جایگزینی آب معدنی در این منطقه و مناطق جنوب تهران تا برطرف شدن مشکل نیترات گفت: آبهای معدنی برای توزیع در بازار باید مجوز معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت را داشته باشند.
آب معدنیهای دارای مهر وزارت بهداشت سالمند
وی در رابطه با مباحث مطرح شده در زمینه آلودگی برخی آبهای معدنی، گفت: وزارت بهداشت از منابع آبهای معدنی نمونهبرداری میکند و پس از مقایسه با معیارها و استانداردهای ملی، اجازه درج مهر وزارت بهداشت بر روی آنها داده میشود. در مجموع آبهای معدنی که مهر وزارت بهداشت دارند و دارای مجوز از این وزارتخانه هستند، بهداشتی بوده و هیچ گونه عارضهای حتی در بلندمدت ندارند.
ندافی در ادامه با اشاره به سند مطرح شده در برخی سایتها مبنی بر آلودگی برخی آبهای معدنی، گفت: پس از مطرح شدن آلودگی آب برخی مناطق تهران به نیترات، سندی با تیراژ بالا در سایتها منتشر شد. این سند صورت جلسه یک سازمان خاص بود. این سازمان تاکید کرده بود که از 20 نوع آب معدنی موجود در بازار تنها برای این سازمان از 9 برند استفاده شود. این سند فاقد اعتبارعلمی است و در این مورد شیطنتی صورت گرفت و باعث نگرانی شد. شهروندان تهرانی نباید به این مراتب ترتیب اثر دهند. اگر موردی وجود داشته باشد وزارت بهداشت آن را اعلام کرده و از عرضه آن جلوگیری میکند.
وی به شهروندان تهرانی اطمینان داد که آب معدنیهایی که مهر وزارت بهداشت دارند صد در صد مطمئن است. هرچند که از نظر املاح یکسان نیستند. اما تمام آبهای معدنی در رنج استاندارد قرار دارند و تفاوت املاح آنها باعث خروجشان از استاندارد نمیشود.
ارتباط سختی آب معدنیها با سنگ کلیه ثابت نشده است
سختی آب معدنی از بروز بیماریهای قلبی - عروقی پیشگیری میکند
ندافی در رابطه با مباحث مطرح شده مبنی بر سختی آبهای معدنی و ارتباط آنها با سنگ کلیه، ادامه داد: ارتباط سختی آب معدنیها با سنگ کلیه در دنیا ثابت نشده، بلکه عکس این موضوع به اثبات رسیده و این سختی آب به نوعی از بیماریهای قلبی - عروقی پیشگیری کرده و اثر مثبت دارد. در مجموع باید گفت که شهروندان تهران از بابت آبهای معدنی با مجوز وزارت بهداشت نگرانی نداشته باشند.
وی با اشاره به اثرات نیترات در بدن نیز، گفت: نیترات در بدن بزرگسالان اثر حادی ایجاد نمیکند. اما ورود نیترات به بدن کودکان سبب میشود که اسیدیته دستگاه گوارش کودکان به نیتریت تبدیل شود. میل ترکیبی نیتریت با هموگلوبین خون زیاد است و زمان ورود به بافتها با کمبود اکسیژن رسانی همراه میشود. اگر میزان «methaemoglobinaemia » در بدن کودک به 70 درصد برسد خطر مرگ را به همراه دارد؛ اما
تاکنون گزارشی در زمینه مرگ در این باره نداشتهایم. در مجموع زمانی که نیتریت در بدن از سه درصد بیشتر شد به آن« methaemoglobinaemia» عنوان میشود.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد با اشاره به اثرات نیترات در بدن بزرگسالان نیز گفت: نیترات در بدن بزرگسالان اثر حادی ندارد. اگر نیترات در بدن بزرگسالان به «methaemoglobinaemia» تبدیل شود، آنزیمهایی در بدن بزرگسالان وجود دارد که آنها را میشکند.
www.pardisab.com/RO-NEW-pic.html
تلفن همراه
09375503900