رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، گفت: با توجه به فرارسیدن فصل گرما و تغییرات اقلیمی رخ داده در کرمانشاه احتمال شیوع بیماری تب سه روزه در دام های سنگین مانند گاو و گاومیش وجود دارد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، «دکتر مجید همتی» رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی با اشاره به احتمال شیوع بیماری ویروسی تب سه روزه با نزدیک شدن به فصل گرما، اظهار کرد: این بیماری از طریق گزش حشرات منتقل می شود.
وی با بیان اینکه بیماری تب سه روزه دام های سنگین مانند گاو و گاومیش را درگیر می کند، افزود: با توجه به اینکه امسال تغییرات اقلیمی بر اثر بارش های مستمر در استان به وجود آمد احتمال شیوع این بیماری در فصل تابستان وجود دارد.
به گفته رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، رطوبت زیاد، وقوع پدیده ال نینو و همچنین فصل گرما و وزش باد موجب جا به جایی حشرات به عنوان ناقل این بیماری شده و موجب انتشار آن می شود.
همتی یادآور شد: بیماری تب سه روزه خیلی کشنده نیست و بسیاری از دام هایی که به این بیماری مبتلا می شوند در بعضی مواقع بدون نیاز به مراقبت های کلینیکی، درمان و در بعضی موارد نیز به مراقبت های لازم در کلینیک ها احتیاج دارند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه این بیماری موجب می شود تب دام مبتلا شده به 40 الی 41 درجه سانتیگراد برسد، عنوان کرد: بالا رفتن تب به صورت مرحله ای بوده که هر مرحله 12 تا 18 ساعت طول می کشد و ممکن است این سیکل تا 3 مرتبه تکرار شود.
وی قطع اشتنها، کاهش شیر، یبوست، ریزش ترشحات غلیظ و چسبنده از بینی و همچنین ریزش ترشحات آبکی چشم را از جمله علائم بیماری تب سه روزه ذکر کرد و گفت: در مرحله آخر بیماری عضلات ناحیه گردن، پشت و شانه دام مبتلا دچار گرفتگی شده و در پاها نیز لنگش ایجاد می کند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: با توجه به شیوع احتمالی این بیماری در استان، سم پاشی یکی از راه های پیشگیری از این بیماری بوده و ضرورت دارد که دامداران به طور مرتب و مستمر زیر نظر کار شناسان دامپزشکی در طی فصل گرما بدن و جایگاه دام را سم پاشی کنند.
همتی بیان داشت: در حال حاضر واکسیناسیون نیز مهمترین روش پیشگیری این بیماری در دنیا است و در کشور ما واکسیناسیون دام ها علیه این بیماری توسط بخش خصوصی و به صورت بهادار انجام می گیرد.