کارشناس دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی کشور بیان کرد: با پرورش حدود 2 میلیون قطعه بوقلمون بیش از 20 هزار تن گوشت این پرنده در کشور تولید و مورد استفاده قرار می گیرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، «دکتر علی هاشمی» کارشناس دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی در خصوص مزایای استفاده از گوشت بوقلمون گفت: پرورش بوقلمون در کشور طی سال های اخیر از جایگاه ویژه ای برخوردار شده و هرساله بر تعداد پرورش دهندگان و همچنین استقبال کنندگان از گوشت آن افزوده می شود و این استقبال ناشی از مزیتهای گوشت بوقلمون است.
مزایای استفاده از گوشت بوقلمون
دکتر هاشمی افزود: از مزایای استفاده از این نوع گوشت می توان به بالا بودن فسفر که قابل رقابت با میگو است، پروتئین حدود 28 درصد که بیش از میزان پروتئین در سایر گوشتها می باشد همچنین مقدار اوره و اسیداوریک پایین درگوشت این پرنده نام برد.
وی افزود: عضلات تشکیل دهنده اندامها در گوشت بوقلمون از میزان چربی میان بافتی کمتری تشکیل یافته که به همین منظور برای افراد چاق میتواند مفید باشد و عدم استفاده و یا استفاده کم از انواع مختلف آنتی بیوتیکها و مواد افزودنی در مراحل پرورش، گوشت این پرنده را از کیفیت مطلوبی برخوردار می سازد.
دکتر هاشمی تصریح کرد: گوشت بوقلمون دارای ویتامینهای گروه B ، D و C همراه با سلنیوم، کلسیم، فسفر، پتاسیم و روی بوده و بنابه اعتقادی در درمان بیماریهای پروستات و رشد کودکان موثر می باشد.
تولید بوقلمون در ایران و جهان
دکتر هاشمی اعلام کرد: در حال حاضر حدود 300 واحد فعال بوقلمون در کشورموجود است که سالانه با پرورش 2 میلیون قطعه بوقلمون بیش از 20 هزار تن گوشت تولید و وارد سبد خانوار هموطنان می شود.
وی معتقد است: صنعت بوقلمون در دنیا از رشد بسیار مطلوبی برخوردار بوده بطوریکه در حال حاضر تولید گوشت بوقلمون درجهان حدود 5 میلیون و 500 هزار تن در سال می باشد که 50 درصد آن توسط کشور آمریکا تولید و 40 درصد باقیمانده سهم کشورهای اروپایی و 10 درصدتولید هم سهم سایر قاره های جهان می باشد.
واردات تخم نطفه دار و جوجه یکروزه بوقلمون به ایران
دکتر هاشمی بیان داشت: در سال 2015 میلادی صنعت طیور در جهان به علت درگیری با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان دچار مشکلات عدیده ای شد بطوریکه کشور آمریکا که خود یکی از قطبهای بزرگ صنعت طیور در جهان است در این درگیری حدود 8 میلیون قطعه بوقلمون خود را حذف و یا معدوم کرد. قاره اروپا هم از خطر آنفلوانزای پرندگان طی سال های گذشته در امان نبوده وکشورهای تولید کننده بوقلمون از جمله انگلستان، آلمان و فرانسه هم درگیر با این بیماری شدند.
کارشناس دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی ادامه داد: بعلت درگیری کشورهای صاحب صنعت بوقلمون با آنفلوانزای پرندگان، یک خلاء تولید در صنعت بوقلمون جهان ایجاد شد بطوریکه درگیریهای موجود در اقصی نقاط دنیا منجر به حذف واردات مربوطه از کشورهای آلوده گردید که باعث بوجود آمدن چالشهای جدی و کمبودهایی در صنعت بوقلمون جهان و از جمله ایران شد.
سازمان دامپزشکی کشور هم بنا به رسالت عظیم خود در حفظ و حراست از سرمایه های دامی و صنعت طیور کشور، در اولین اقدام خود از ورود تخم نطفه دار و جوجه یکروزه بوقلمون از کشورهای آلوده جلوگیری و متعاقب آن با ارزیابی های به عمل آمده و پاک شدن کشورهای درگیر، محدودیت واردات از این کشورها به تدریج کاهش یافت و طی آلودگیهای فوق، تنها کشور فرانسه به دلیل عدم گزارش نهایی به OIE مبنی بر پاک شدن از آنفلوانزای فوق حاد، محدودیت واردات داشته ولی از سایر کشورهای اروپایی واردات تخم نطفه دار و جوجه یکروزه بوقلمون ادامه دارد.