حکیم مهر - دکتر انصاریفرد، دامپزشک و سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی با حضور در استودیوی گفتگوی زنده عصرگاهی دوشنبه 18 مرداد 89 ، شبکه بینالمللی خبر سیمای جمهوری اسلامی ایران به تشریح اقدامات وزارت جهاد کشاورزی درباره تنظیم بازار در ماه مبارک رمضان پرداخت.
وی با اشاره به خشکسالی و بروز تب برفکی و اعمال برخی محدودیتها گفت : اکنون از نظر تولید علیرغم این مشکلات نگرانی نداریم و این به دلیل پوشش حمایتی وزارت جهاد کشاورزی از دامهای مولد سبک (گوسفند و بز) بوده است.
سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی افزود : دام و طیور بعد از نفت بزرگترین سرمایه ارزشی و ملی ما است و این در حالی است که اکنون بیش از 150 میلیون واحد دامی داریم و در این بخش سه میلیون شغل وجود دارد که باید در حفظ آن بکوشیم.
انصاریفرد همچنین با اشاره به اینکه ایران در تولید گوشت قرمز و مرغ به ترتیب جزء 12 و 7 کشور بزرگ دنیا است گفت : در ابتدای انقلاب اسلامی شاید تولید مرغ ما 250 هزار تن هم نبود و واردکننده بزرگی بودیم و حتی مردم در آن زمان به دلیل مصرف گوشت دامهای پیر شعار (یا ایها الناس ، نصفش مشماس! – مشمع-) است سر میدادند و این به دلیل چروکیدگی و جمع شدن گوشت دامهای مسن و میش پیر بود که گوشت شبیه پلاستیک چروکیده میشد.
وی افزود : اکنون تولید مرغ کشورمان بالغ بر یک میلیون تن است و نصف گوشت قرمز کشورمان هم بصورت صنعتی تولید میشود.
سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت : در دنیا یکی از نشانههای توسعه یک جامعه را افزایش سرانه منابع پروتئینی میدانند که در کشور ما نسبت به اوایل انقلاب این سرانه چندین برابر شده است.
وی درباره تولید شیر هم گفت : اگرچه تولید شیر در کشور از دو میلیون تن به 5/9 میلیون تن رسیده اما این میزان رضایتبخش نیست و باید به بیش از 13 میلیون تن برسد.
نماینده وزیر جهاد کشاورزی در شورای مرکزی سازمان نظام دامپزشکی در ادامه اظهار داشت : برای افزایش تولید باید تشکلهای کشاورزی و تولیدی را بیشتر وارد زنجیره توزیع کنیم و تشکلهای واقعی و قوی داشته باشیم.
وی با اشاره به لزوم افزایش سطح سواد تولیدکنندگان افزود : در ماه مبارک رمضان با رایزنی انجام شده قرار است غرفههای سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری در اختیار تولیدکنندگان باشد تا با حذف واسطهها سود تولید مستقیم به جیب تولیدکنندگان واقعی برود.
در بخشی از برنامه ، مجری از صادقی (مدیرکل تنظیم بازار وزارت بازرگانی) درباره علت گرانی گوشت پرسید که در هنگام توضیح وی ، دکتر انصاریفرد به آهستگی از مجری خواست تا در این باره توضیح دهد!
سپس دکتر انصاریفرد در این خصوص گفت : تب برفکی و اعمال محدودیت واردات و نقل و انتقال دام یکی از عوامل گرانی گوشت بوده است.
وی افزود : از آنجایی که بهار پربارانی داشتیم دامداران که خشکسالی را تجربه کرده بودند برای ترمیم گله بره را نگه داشتند و این هم از دیگر عوامل گرانی بوده است.
سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت : صادرات دام زنده در نوار مرزی به دلیل خشکسالی با کاهش مواجه بود و به دلیل سفرهای تابستانی و تغییر الگوی مصرف مواد غذایی مردم و با توجه به عوامل دیگر که اشاره شد ورودی دام کشتارگاهها با کاهش روبرو و بازار ملتهب شد.
دکتر انصاریفرد پیش بینی کرد در ماه مبارک رمضان و ماههای پس از آن، قیمت گوشت قرمز با روند کاهشی روبرو شود.
در پایان این برنامه نیز مجری به اشتباه دکتر انصاریفرد را (مهندس) خطاب نمود و برنامه را به پایان برد که این موضوع تنها با لبخند همراه با سکوت سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی همراه بود.