حکیم مهر - مشاور اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران گفت: یکی از گرفتاریهای اساسی صنعت غذا اصرار سازمان دامپزشکی بر وجود مسئول دامپزشک درون کارخانههای صنایع تبدیلی است!
به گزارش حکیم مهر به نقل از خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، شامگاه دیروز در چهارمین جشنواره معرفی برترین برندهای صنعت غذا به انتخاب مردم که در محل انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور برگزار شد، نامداران و تلاشگران عرصه صنعت غذا که با اخذ آرای مردمی از سال گذشته تا اوایل تابستان سال جاری رأی گرفته بودند، معرفی و تندیس و لوح یادبود دریافت کردند.
در این آیین، «شاهرخ ظهیری» مشاور اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران و بنیانگذار و مدیرعامل گروه صنایع غذایی مهرام که به پدر صنعت غذا مشهور است، با انتقاد از کمتوجهی مسئولان به این صنعت، گفت: تنها صنعتی که میتواند به سازمان تجارت جهانی متصل شود، صنایع غذایی است.
ظهیری افزود: اما در سند راهبردی هفت صنعت از قبیل خودرو، سیمان، فولاد، نساجی و... دیده شده که متأسفانه جای خالی صنعت غذا در آن به شدت احساس میشود.
به گفته وی، در سال ۸۴ قانونی به تصویب رسید که در یکی از بندهای آن، فراوردههای خام دامی را تعریف کرده است. به عبارتی تمام فراورده خام، مولدی است که در زمان حیات دام از آن به دست میآید. در تبصره این قانون هم آمده در صورتی که این فراوردهها از طریق روشهای صنعتی، تغییر شکل بدهد، دیگر مشمول این قانون نخواهد بود. یعنی سازمان دامپزشکی تنها تا حمل مواد خام دامی به در کارخانه، وظیفه تأمین سلامت را دارد و پس از آن وزارت بهداشت، بر تولید نظارت میکند.
ظهیری خاطرنشان کرد: این در حالی است که اکنون سازمان دامپزشکی اصرار بر وجود مسئول دامپزشک درون کارخانههای صنایع تبدیلی دارد؛ این موارد یکی از گرفتاریهای اساسی صنعت غذا است.
وی ادامه داد: از طرف دیگر، برای ارسال محمولهای مانند عسل از یک استان تا استان دیگر، باید مجوز سازمان دامپزشکی استان مبداء صادر شده و برای مقصد، پیامی در این زمین ارسال شود. حال بسیار پیش آمده که محموله به مقصد رسیده، اما اداره دامپزشکی آن شهرستان، از ورود آن اظهار بیاطلاعی کرده و محموله برگشت خورده است. چنین ناهماهنگیهایی، در مقابل پیشرفت صنعت غذا میایستد.
ظهیری درباره بحث قیمتگذاری تصریح کرد: متأسفانه کارخانههای صنایع تبدیلی، محصولات کشاورزی را هر روز با یک قیمت خریداری میکنند، اما بعد از فراوری و بستهبندی آن، سازمان حمایت تولیدکننده و مصرفکننده برای آن نرخ تعیین میکند که در بیشتر موارد این نرخگذاری به ضرر صنعت تمام میشود.
وی با بیان مشکلات صنعت غذا یادآور شد: با وجود چنین موانعی، چگونه میتوان به تجارت جهانی پرداخت و با برندهای قدر دنیا رقابت کرد؟
وقتی یک ارگان و سازمانی مثل سازمان اینقدر ضعیف باشه هر کسی که از راه میرسه فقط توانایی زور گفتن به مارو داره!!!
جرات میخواد به وزارت بهداشتیا چیزی بگی،اونقدر قدرت دارن که نشه بهشون چیزی گفت!!!