حکیم مهر - جولای 2010 در پی بارش شدید باران موسمی در پاکستان، تاریخ به ثبت وقوع سیل و تلفات در این کشور پرداخت. این سیل زمانی بیشتر در کانون توجه واقع شد که جان بیش از پانزده میلیون نفر و آبادانی 12000 روستا را تهدید کرد و با تخریب نزدیک به نهصد هزار خانه مسکونی حداقل تاکنون جان بیش از هزار نفر را گرفته است. در این میان حیوانات و زمینهای کشاورزی هم در پاکستان از وقوع سیل و اثرات مخرب آن در امان نبودهاند و در وضعیتی ناگوار قرار دارند، بطوریکه نزدیک به 80 درصد محصولات کشاورزی نظیر شکر ، برنج و غیره و همچنین انبارهای ذخیره مواد غذایی از دسترس مردم خارج و نابود شده است!
سیل در پاکستان باعث تلفات در صدها هزار گله حیوانات مولد شیر شده و میلیونها رأس از حیوانات این کشور را با فقدان غذا مواجه و نیازمند به انواع کمکهای دامپزشکان نموده است.
تازهترین گزارش سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) از تلفات یا در معرض تلف شدن قرار داشتن حدود 200 هزار رأس دام اعم از گاو ، گوسفند و بز و غیره در پاکستان حکایت دارد که به نظر میرسد پس از انجام آمارگیری دقیق و بویژه با افزودن تعداد قطعات تلف شده طیور در اثر سیل، این تعداد بسیار بیش از این باشد. همچنین این گزارش با تأکید بر در معرض فقدان منابع غذایی قرار داشتن حیوانات در پاکستان نسبت به تهدید نسل حیوانات در این کشور هشدار داده است.
یک مقام مسئول در FAO درباره علت تلفات سنگین دامها در پاکستان میگوید : "مردم در هنگام مواجهه با تیمهای امداد و نجات مجبورند حیوانات خود را رها کنند و تنها شاید بتوانند تعداد محدودی از طیور و دامها آنهم دامهای سبک نظیر گوسفند و بز را با قایق نجات حمل نمایند و در این میان نجات گاو و بوفالو غیرممکن است"
سیل در پاکستان اغلب در مناطق پرتراکم دامی اتفاق افتاده و با توجه به آنکه نیمی از سهم GDP کشاورزی در این کشور به دامها تعلق دارد این کشور را با خطر و سختیهای زیادی مواجه ساخته است.
تاکنون بیش از شش میلیون دلار برای واکسیناسیون دامهای در معرض خطر و مراقبتهای دامپزشکی در پاکستان از سوی نهادهای بینالمللی بخصوص از سوی سازمان ملل متحد و FAO درنظر گرفته شده است.
هماکنون دامپزشکان و حتی دانشجویان دامپزشکی با فداکاری، خود را در معرض انواع بیماریها قرار داده و به کمکرسانی به دامها در مناطق مختلف سیلزده پاکستان مشغول هستند.