حکیم مهر - رسیدگی و پیگیری اجرای ماده 19 آئین نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی دومین دستور کار بیست و هفتمین جلسه شورای مرکزی نظام دامپزشکی بود که با حضور «دکتر مسعود هاشم زاده» معاون تشخیص و درمان و «دکتر عباس عباسی» مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور در این جلسه همراه شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران، «دکتر محمدرضا صفری» رئیس سازمان نظام دامپزشکی در ابتدای این دستورکار، طی سخنانی به سفرهای استانی خود در سراسر کشور به خصوص سفرهای اخیر به استانهای کردستان و مرکزی اشاره کرد و گفت: مشاهده فعالیت مشقت بار و مظلومانه اعضاء و همکاران دامپزشک شاغل در بخش خصوصی باعث تأسف و شرمندگی است، چراکه مسئولین فنی بهداشتی در اقصی نقاط کشور در خیلی از موارد با دریافت حقوق اولیه 500 تا 800 هزار تومان در ماه مشغول به کار هستند و حتی دیده میشود که آنهایی هم که کمی بیشتر و در حدود ماهی 2 میلیون تومان حقوق میگیرند نیز چندین ماه است که هیچگونه دریافتی نداشتهاند.
امتناع کشتارگاه ها از پرداخت حقوق مسئولین فنی در پی ارسال نامه دکتر عباسی
وی اظهار داشت: در سفر اینجانب به استان مرکزی، آقای دکتر میرزایی رئیس نظام دامپزشکی استان اعلام کرد پس از ابلاغ نامه دکتر هاشم زاده معاون محترم تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی مبنی بر لزوم عقد قرارداد کارفرمایان با مسئولین فنی بهداشتی با مشارکت نظام دامپزشکی، در چندین کشتارگاه در سطح استان بالاجبار مسئولین فنی بهداشتی جذب شدند اما جالب است که یکی از آنان اظهار داشته است که بر اساس اطلاعاتی که در دست دارد این ابلاغ به زودی لغو میشود و اجباری به عقد قرارداد با مسئولین فنی بهداشتی وجود ندارد که در کمال تعجب دیدیم که ظرف مدت تنها یک هفته این اتفاق رقم خورد و نامه دکتر عباسی مبنی لغو بخشنامه دکتر هاشم زاده و اعلام شرایط جدید صادر شد که این موضوع باعث شد برخی کشتارگاه ها از دادن حقوق به مسئولین فنی بهداشتی به مدت چند ماه سرباز بزنند.
کمیته ماده 76 جایگاه برای ملغی کردن ماده 19 ندارد
رئیس سازمان نظام دامپزشکی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع کمیته ماده 76 اشاره کرد و گفت: اینجانب به هر استانی که سفر میکنم با این سؤال روبرو میشوم که ماجرای این کمیته ماده 76 چیست؟ چرا مباحث دامپزشکی در این کمیته مطرح میشود؟ آیا کمیته ماده 76 میتواند آییننامه و یا دستورالعملهای مربوط به حوزه دامپزشکی از جمله ماده 19 آئین نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی را ملغی کند؟ که بنده در پاسخ این توضیح را میدادم که خیر کمیته ماده 76 چنین جایگاهی ندارد و فقط شرایط و ضوابط مخل کسب و کار را بررسی و موارد پیشنهادی خود را برای اصلاح موارد مورد نظر به دولت اعلام میکند.
کارفرمایان دیگر حاضر نیستند هیچگونه قراردادی را با مسئولین فنی و بهداشتی به امضاء برسانند
وی گفت: این قضیه چنان در نزد همکاران نمود پیدا کرده که میپندارند کارفرمایان همه دست در دست هم دادهاند و کمر همت به نابودی دامپزشکی بستهاند. ما باید نگاهمان را به این مقوله عوض کنیم! ما درواقع با کارفرمایان و صاحبان صنایع مشکلی نداریم! ذکر این خاطره در اینجا خالی از لطف نیست که بگویم در اوائل حضور بنده در پست ریاست نظام دامپزشکی، تولیدکنندگان و کارفرمایان استان قزوین دعوتی از اینجانب برای حضور در یک جلسه مشترک به جا آوردند و در آن جلسه درخواست داشتند که با توجه به سابقه شما در حمایت از تولید در زمان حضور در ریاست جهاد کشاورزی استان قزوین، اجازه دهید که به جهت سهولت کار حقوق مسئولین فنی توسط اتحادیه پرداخت شود و خود کارفرمایان مستقیم درگیر این موضوع نشوند که ما آن زمان با احترام با این درخواست موافقت کردیم. حال با کمال تأسف میبینیم که از آن نقطه به اینجا رسیدهایم که در همان استان قزوین دیگر امروزه کارفرمایان حاضر نیستند هیچگونه قراردادی را با مسئولین فنی و بهداشتی به امضاء برسانند.
سازمان دامپزشکی کشور همکاران شاغل در حرفه دامپزشکی را استثمار کرده است!
انتقاد از مسکوت گذاشتن تعرفههای جدید از سوی سازمان دامپزشکی
وی درخصوص اوضاع مراکز واکسیسناسیون نیز خطاب به نمایندگان سازمان دامپزشکی حاضر در جلسه گفت: اگر سازمان دامپزشکی تعرفههای جدید را قبول نداشت باید موارد اختلاف را با نظام دامپزشکی درمیان میگذاشت و نهایتاً اعلام میکرد که این موضوع با دخالت وزیر جهاد کشاورزی ختم شود، نه اینکه موضوع را بدون هرگونه دلیل موجه 6 ماه مسکوت گذارند و ما مجبور شویم با تعرفه سال 93 انجام کار را به استانها ابلاغ نماییم.
از جفایی که بر دامپزشکی کشور رفته است، شرم دارم!
پس من اینجا به تمامی همکاران اعلام میکنم که نباید راه را اشتباه برویم، مشکل دامپزشکی از درون خودمان است! سازمان محترم دامپزشکی کشور گزارش افتخارات خود را بر پایه تلاش و فعالیت همکارانی قرار میدهد که با مشقت و سختی فراوان مشغول به کار هستند! چرا باید یک مسئول فنی با مشقت با حقوق اندک در کشتارگاه کار کند آنوقت سازمان دامپزشکی با افتخار بگوید که من بر کشتارگاهها نظارت کامل دارم؟! بنده به عنوان رئیس سازمان نظام دامپزشکی از جفایی که بر دامپزشکی کشور رفته است، شرم دارم! پرسش این است که مگر نه اینکه در ماده 21 قانون سازمان دامپزشکی کشور، این سازمان متولی نظارت بر حسن عملکرد دامپزشکان است؟ آیا با چنین امنیت شغلی میتوان چنین حسن عملکردی داشت؟ دستورالعمل ماده 19 آئین نامه نظارت بهداشتی مگر چیزی خلاف این امر است؟
نمیدانیم سیاست واقعی سازمان دامپزشکی کشور در خصوص ماده 19 چیست
دکتر عباسی به دلیل انجام فعالیتهای مغایر با منافع صنفی و ضربه زدن به بخش خصوصی باید از جلسه اخراج شود
پس از پایان صحبتهای رئیس سازمان نظام دامپزشکی، دکتر اخوان فر دیگر عضو شورای مرکزی به حضور دکتر عباسی در نشست شورای مرکزی اعتراض کرد و خواستار خروج ایشان از جلسه شد.
وی در سخنان خود که با حمایت دیگر اعضا همراه بود، گفت: دکتر عباسی به دلیل انجام فعالیتهای مغایر با اهداف و منافع صنف دامپزشکی و ضربه زدن به پیکره بخش خصوصی شأن حضور در این جلسه را ندارد و باید از این جلسه اخراج شود.
ترک جلسه از سوی دکتر عباسی و دکتر هاشم زاده
دکتر عباسی نیز در عکسالعملی سریع نسبت به این موضعگیری و بدون هیچ گونه صحبتی نشست را ترک کرد که متعاقب این حرکت دکتر هاشم زاده نماینده تام الاختیار سازمان دامپزشکی نیز به دلیل اعتراضات مطرح شده از سوی سایر اعضاء شورای مرکزی، جلسه را ترک کرد که این اتفاق با واکنش شدید حاضرین همراه شد.
اعضای شورای مرکزی چنین اعلام داشتند که خروج نماینده تامالاختیار سازمان دامپزشکی که از اعضای اصلی شورای مرکزی سازمان نظام دامپزشکی است قابل توجیه نیست و ایشان باید به عنوان نماینده سازمان دامپزشکی از عملکرد این سازمان در قبال ماده 19 آئین نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی دفاع میکرد.
اعضای شورای مرکزی نظام دامپزشکی در انتهای جلسه خواستار گزارش کتبی این ماجرا به وزیر جهاد کشاورزی و درخواست اقدام صریح ایشان درخصوص ماده 19 آئین نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی شدند.