مدیرکل دامپزشکی قم گفت:در حال حاضر 16 واحد مرغداری در 3 نقطه استان قم درگیر آنفلوآنزای پرندگان شده است که با اقدامات لازم این بیماری تحت کنترل درآمده است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا،«دکتر مهدی رفیعی» در خصوص شیوه آنفلوآنزای پرندگان در قم افزود: این بیماری در استان قم از نیمه آذر ماه با یک مورد در قم مثبت اعلام شد به طوری که پس از نمونه برداری از یک واحد مرغ تخم گذار در جاده قم- تهران، مشخص شد که این واحد درگیر بیماری آنفولانزا شده است.
وی بیان کرد: همچنین 14 کانون در دی ماه در قم نیز گزارش شد که هم اکنون 16 واحد درگیر در قم داشتیم که عمدتاً در جاده قدیم قم تهران و سلفچگان و قمرود هستند.رفیعی خاطرنشان کرد: با توجه به تراکم واحدهای مرغداری در جاده قم - تهران بیشترین کانون های درگیری در استان قم در این منطقه است.
وی در مورد عامل اولیه در شیوعه آنفلوآنزای پرندگان اظهار کرد: بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از طریق ورود پرندگان مهاجر به تالاب ها و آب های ایران شیوع پیدا کرد که با با توجه به آلوده شدن طیور بومی،طیور صنعتی نیز درگیر این بیماری شدند.
رفیعی گفت: به منظور پیشگیری از آنفلوآنزای پرندگان، آموزش های لازم جهت مراقبت های ویژه به مرغداری ها ارائه می گردد به طور کلی روند بیماری در سه نقطه است.وی در مورد خسارت های وارده افزود: بیشترین خسارت مربوط به معدوم سازی طیور است که توسط بیمه به ارزیابی خسارت می پردازند، همچنین برخی از خسارت ها مربوط به معدوم سازی تخم مرغ و نهاده ها می شود که خسارت بر عهده دامپزشکی است.
وی در مورد پرندگان زینتی نیز عنوان کرد: اگر چه این بیماری می تواند پرندگان زینتی را نیز درگیر کند اما به طور کلی پرندگان زینتی با توجه به اینکه در فقس نگهداری می شوند و در معرض هوای آزاد قرار نمی گیرند کمتر درگیر این بیماری می شوند و عمدتا طیور در واحدهای صنعتی درگیر آن هستند.
مدیرکل دامپزشکی قم خاطرنشان کرد: شهروندان هیچ نگرانی در جهت مصرف مرغ و تخم مرغ نداشته باشند چرا که تمامی نظارت ها در حال انجام است و تیم های بازرسی و تیم قرنطینه ثابت و ناظر ثابت در کشتارگاهها مستقر هستند و ماشین های حمل و مراکز مرغداری ها نیز تحت کنترل و پایش می باشند.