دومین کنگره و جشنواره ملی شتر در بندرعباس و سیریک پس از هفت سال از برگزاری کنگره نخست، آغاز به کار کرد و تا امروز، سوم بهمنماه ادامه داشت.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، در این کنگره «دکتر حسن رکنی» معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی گفت: شناسنامهدار کردن شترهای کشور از مهمترین برنامههای وزارت جهاد کشاورزی است و با توجه به اینکه شتر حیوانی است که بدون ساربان در بیابان حرکت میکند، تاکنون ۱۰ هزار نفر شتر در کشور به سیستم شناسایی میکروچیپ مجهز شدهاند و استفاده از این سیستم بهترین روش برای ردیابی شتر است.
وی با بیان اینکه سالانه پنجهزار تن گوشت و ۱۸ هزار تن شیر شتر در کشور تولید میشود، استان هرمزگان را به لحاظ دارا بودن شرایط مناسب برای پرورش شتر، نوارساحلی و نزدیکی به کشورهای حاشیه خلیج پارس، بهترین موقعیت برای فراهم کردن بستر صادرات محصولات و فرآوردههای شتر اعلام کرد.
مطالعات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، جغرافیایی، امنیتی، ورزشی، اکوتوریسم، بهداشت و پیشگیری بیماریهای شتر از مهمترین اهداف برگزاری کنگره ملی شتر بهشمار میرود.
توسعه شتر نیمهصنعتی، اقتصادی کردن شترداری، جذب سرمایهگذاری، شناسایی بازارهای هدف و ترویج شترداری در مناطق بیابانی و بیابانهای ساحلی از مهمترین محورهای کنگره در دانشگاه هرمزگان به حساب میآید.
انتخاب نژاد برتر شتر و مسابقه شتردوانی در شهرستان سیریک برگزار میشود.
نخستین کنگره ملی شتر در فروردینماه سال ۱۳۸۸ در مشهد برگزار شده بود.