حکیم مهر - از کارکردهای مثبت فضای مجازی که بگذریم، فضای آزاد تبادل اطلاعات در گروهها و کانالهای تلگرامی، گاهی کژ کارکردهایی را به وجود میآورد که میتواند موجب بروز نگرانیهایی در جامعه گردد. یکی از نمونههای بارز این کژ کارکردها، شکلگیری شایعات است که اگر رسانههای تخصصی در زمان مناسب از پخش آنها جلوگیری نکنند، تأثیرات بدی در افکار عمومی برجای خواهند گذاشت.
روز گذشته یکی از همکاران دامپزشک در پیامی در یکی از گروههای مجازی با ارسال تصویر فوق، از تصمیم عجیب شبکه دامپزشکی دزفول درخصوص درمانگاههای دامپزشکی خبر داد. وی در این پیام نوشت: «رئیس اداره دامپزشکی دزفول با بنده تماس گرفت و گفت که تا 6 ماه فرصت دارید که درمانگاه خود را تبدیل به یکی از درمانگاههایی کنید که در سایت سازمان اعلام شده است. یعنی باید یا طیور یا منحصراً نشخوارکننده یا تک سمی را انتخاب کنید و حق فعالیت در سایر زمینهها را ندارید.»
این کاربر فضای مجازی در ادامه آورده بود: «من واقعاً مستاصل شدم که دلیل این تفکیک چیست و بنده که الآن بالای ده سال است کلینیک دارم و با چندین واحد مرغداری در ارتباط و در حوزه دام بزرگ نیز فعال هستم، اگر بخواهم یکی از زمینههای تخصصی سازمان را انتخاب کنم، چه اتفاقی میافتد؟ مشتریهایی را که 13 سال با زحمت و مشقت جمع کردم، چه کنم؟ حتی واکسن آنترو قانقاریا هم به ما نمیدهند و قراردادهای طرحهای اداره را نیز نخواهم داشت.»
بهمحض مشاهده این پیام، حکیم مهر تصمیم گرفت که ابتدا صحتوسقم ماجرا را پیگیری و سپس آن را منتشر کند.
تکذیب میکنیم
معاون شبکه دامپزشکی شهرستان دزفول در جریان این موضوع نبود و اظهار داشت که برای دسترسی به جزئیات بیشتر در این زمینه، باید رئیس شبکه دزفول اظهارنظر کند.
دکتر قلندریان در گفتوگو با حکیم مهر با تاکید بر اینکه بنده بههیچعنوان با این دستورالعمل مواجه نشدهام، میگوید: «تا این لحظه نیز چنین نامهای به دست بنده نرسیده است.»
وی ادامه میدهد: «دامپزشکی رشتههای تخصصی نیز دارد اما واقعیت این است که درمانگاههای کنونی که در همه جای کشور در حال فعالیت هستند، در رشتههای مختلف ویزیت میکنند. بهعنوان مثال تعداد مراجعات به کلینیک زنبور عسل کم و قابل مقایسه با سایر رشتههای تخصصی نیست.»
قلندریان با اشاره به اینکه در حوزه آبزیان نیز وضعیت به همین شکل است، ادامه میدهد: «در حال حاضر داروهای مورد نیاز حوزه آبزیان ممکن است توسط سایر رشتهها نیز تجویز شود. اما اگر قرار است تخصصی شود، نیاز به کار کارشناسی بیشتری دارد و باید به شکل دقیق مشخص شود که هدف از آن چیست و چه مسیری را میخواهد دنبال کند؟»
گفتنی است رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان دزفول نیز از این دستورالعمل کاملاً بیاطلاع است. دکتر محسن ورجاوند در گفتوگو با حکیم مهر با تاکید بر اینکه بنده هیچ اطلاعی از این قضیه ندارم، میگوید: «هیچگونه نامه یا دستورالعملی از سوی شبکه دامپزشکی دزفول برای هیچ دامپزشکی ارسال نشده است و دامپزشکی که این ادعا را کرده، قطعاً دچار اشتباه شده است.»