حکیم مهر - خبرهایی از دامپزشکی خراسان رضوی و سمنان
پیش گیری از بیماری های دامی با آموزش نتیجه بخش تر است
پیش گیری از بیماریهای دامی و بیماری های مشترک بین انسان و دام با ارائه راهکارهای آموزشی و ترویجی نتیجه بهتری خواهد داد.
رئیس آموزش و ترویج اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با اعلام این مطلب افزود: این مجموعه با مد نظر قرار دادن رویکرد فوق و با استفاده از توان و تجهیزات موجود سعی برآن دارد تا کلیه دامداران و مرغداران که سهم عمده ای در تولید و اقتصاد استان دارند را تحت پوشش چتر آموزشی و ترویجی خود قرار داده و با ارائه آموزش های رایگان سعی در کاهش موارد ابتلای شهروندان به بیماری های مشترک بین انسان و دام دارد.
دکتر سیدعلی علوی مقدم از بیماری های دامی نظیر تب برفکی، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و ... به عنوان بیماری هایی یاد کرد که همیشه در مواقع بروز در هر کشوری خسارات سنگین اقتصادی بر پیکره صنعت دام و طیور و وضعیت معیشتی تولیدکنندگان وارد می کنند و تصریح نمود: آموزش و ترویج در حوزه این بیماری ها نیز باعث می شود تا سهم ابتلای منطقه و کشور به بیماریهای مذکور کاهش یابد.
وی با ارائه آماری در این خصوص گفت: با توجه به اهداف فوق و درجهت ارتقای سلامت عمومی و امنیت غذایی برای سال جاری پیش بینی شده که 13 هزار نفر از مرغداران و جامعه روستایی آموزش های لازم را در جهت پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد طیور ببینند که طبق برنامه زمان بندی تا کنون 3300 نفر از این آموزش ها بهره مند شده اند.
همچنین در جهت کنترل و پیش گیری از بیماری های تب مالت و تب برفکی نیز پیش بینی شده تا به ترتیب 4500 نفر و 3000 نفر از دامداران و تولید کنندگان استان طی امسال از آموزشهای لازم بهره مند شوند که در خصوص تب مالت 1200 نفر و در ارتباط با تب برفکی 900 نفر تاکنون آموزش دیده اند و سایر افراد در جمعیت هدف نیز تا پایان سال و براساس برنامه زمان بندی آموزش خواهند دید.
دکتر علوی مقدم افزود: دوره های مذکور با نظارت سازمان دامپزشکی کشور و با همکاری مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی در اقصی نقاط استان در حال اجرا می باشد.
---------------------------------------
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سمنان:
تاکنون با حاملین 2203 رأس انواع دام فاقد گواهی حمل و نقل برخورد شده است
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سمنان به دامداران و رانندگان فاقد گواهی حمل بهداشتی قرنطینهای دامپزشکی و پروانه اشتغال به حمل و نقل دام هشدار داد.
دکتر علی جاوید پور اظهار کرد: هرگونه حمل و نقل دام باید براساس ضوابط و دستورالعملهای سازمان دامپزشکی کشور صورت گیرد و عاملین فعال در عرضه حمل و نقل دام علاوه بر اخذ پروانه بهداشتی اشتغال باید برای محموله خود اعم از دام سبک و سنگین گواهی حمل و نقل بهداشتی قرنطینهای دامپزشکی را نیز به همراه داشته باشد.
وی اضافه کرد: تاکنون با حاملین 2129 راس دام سبک و 74 راس دام سنگین فاقد گواهی حمل و نقل بهداشتی ، قرنطینهای دامپزشکی شهرستان سمنان برخورد قانونی شده و صاحبان وسایل نقلیه توقیف شده به مراجع قضایی معرفی و پرونده قضایی برای رانندگان متخلف تشکیل شده است وهمچنین دامهای توقیفی در کشتارگاه سمنان کشتار شدهاند.
دکتر علی جاوید پور در ادامه خواستار اطلاع رسانی از طریق پایانههای حمل و نقل به کلیه رانندگان فعال شد و یاد آوری کرد: شستشو و ضد عفونی کامیونهای حمل دام قبل از بارگیری ضروری است.