سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: سازمان دامپزشکی باید با سازوکارهای اجرایی، فعالیتهای پیشگیرانه نظیر تشخیص، قرنطینه و معدوم کردن را قبل از همهگیر شدن ویروسها در دستور کار خود قرار دهد تا نیازی به واکسیناسیون و صرف سرمایههای کشور برای تهیه و واردات واکسن نباشد .
به گزارش حکیم مهر به نقل از عیارآنلاین، «دکتر علی وقفچی» پیرامون شیوع بیماری آنفلوانزای پرندگان در کشور گفت: اساسیترین و منطقیترین اقدام در زمینه جلوگیری از بیماریهای دامی و پرندگان، پیشگیری است و پیشگیری هم، حتما بر این اساس نیست که طیور را واکسیناسیون کنیم، بلکه باید در خیلی از بیماریها مراقبتهای بهداشتی صورت گیرد تا ضرورتی برای استفاده از واکسن نباشد.
وی ادامه داد : در برخی از موارد استفاده از واکسن به دلیل جهشهای ژنتیکی صورت گرفته در ویروسها نمیتواند ایمنی لازم برای جلوگیری از تلفات دامی و طیور را تضمین کند، به همین دلیل پیشگیری را باید مهمترین دستورالعمل در نظام سلامت دام و طیور کشور قرار دهیم.
وقفچی در خصوص وظایف سازمان دامپزشکی کشور در این قبیل بیماریها افزود: سازمان دامپزشکی کشور باید با سازوکارهای اجرائی و علمی، فعالیتهای پیشگیرانه، نظیر تشخیص، قرنطینه و معدوم کردن را قبلاز همهگیر شدن ویروسها در دستور کار خود قرار دهد تا نیازی به واکسیناسیون و صرف سرمایههای کشور برای تهیه و وارد کردن واکسن نباشد.
نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: عدم توجه به مسائل علمی در فعالیتهای پیشگیرانه، حمایتهای غیرمنطقی و غیرکارشناسی و عدم توجه به این که کدام ارگان و نهاد مسئول واقعی در این قبیل از حوادث است، از مهترین ضعفهای کشور در حوزه بهداشت و سلامت دام و طیور محسوب میشود.