حکیم مهر - عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در دیدار مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی، از این حرفه به عنوان قطعه مهمی از پازل بهداشت و سلامت عمومی جامعه یاد کرد و گفت: دامپزشکی باید جزو مشاغل سخت و زیان آور قرار گیرد و دامپزشکان هم از مزایای شغلی پزشکان برخوردار شوند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، «هادی قوامی» در این دیدار با اشاره به اهمیت دامپزشکی خاطرنشان کرد: سازمان دامپزشکی کشور طبق قانون متولی نظارت و بازرسی بر تولید و عرضه بهداشتی مواد خام غذایی با منشاء دامی است و این مسئولیت بر عهده دامپزشکان و دانش آموختگان حرفه دامپزشکی است که با یک محاسبه ساده می توان پی برد کم توجهی یا بی توجهی به این حلقه واسط بهداشت و سلامت می تواند چه عواقب خطرناکی برای سلامت فردی و روانی جامعه در پی داشته باشد.
نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پیشگیری از بروز انواع بیماری های مشترک و قابل انتقال از دام به انسان از قبیل تب مالت، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، سل، هاری، سیاه زخم، کیست هیداتید و انواع بیماری های انگلی داخلی و خارجی را باید مرهون فعالیت های خطیر و شبانه روزی دانش آموختگان دامپزشکی دانست.
وی تصریح کرد: سؤالی که در این خصوص مطرح می شود، این است که آیا نبود نظارت دامپزشکی در کشتارگاه ها، مراکز بسته بندی مواد پروتئینی، کارخانجات لبنی، شیلات، صنعت دام و طیور حتی در یک روز، افزایش سطح اشغال تخت های بیمارستانی را به دنبال نخواهد داشت و تاثیرات سوء اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی شگرفی ایجاد نخواهد کرد؟
وی در همین راستا با ذکر تمثیلی تصریح کرد: آیا اهمیت مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله مهم تر از ترمیم و بازسازی آن نیست؟ بنابراین بدیهی است که بی توجهی به این نقش برجسته و حتی در برخی موارد نادیده گرفتن این بخش مهم از پازل سلامت و بهداشت عمومی جامعه اثرات ناگواری مثل اختصاص تعداد زیادی از تخت های بیمارستانی به بیماران مبتلا به بیماری های مشترک، بروز اپیدمی های خطرناک و در نهایت خطرات جانی را به دنبال خواهد داشت که جبران این ضایعات قطعا به سادگی امکان پذیر نیست.
وی اضافه کرد: لذا در توجه بیشتر به شغل دامپزشکی باید آن را در زمره شغل های سخت و زیان آور محسوب و مزایای پزشکان را برای دامپزشکان هم لحاظ کرد.
این گزارش حاکیست، مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی نیز در این دیدار به ارائه گزارش اجمالی از اقدامات و تدابیر فنی دامپزشکی استان در سه حوزه صیانت از سرمایه های دام و طیور، مبارزه با بیماری های مشترک و اختصاصی و نیز حفظ بهداشت و سلامت عمومی جامعه پرداخت.
«دکتر سید محمدمهدی» احمدی نقش و جایگاه دامپزشکی در اقتصاد مقاومتی و خودکفایی کشور و کمک به توسعه همه جانبه را یادآور شد و مساعدت نمایندگان مجلس برای تقویت اعتبارات این سازمان با اختصاص درصد اندکی از بودجه فصل سلامت و نیز ارتقای شرایط فعالان این حرفه دشوار را خواستار شد.
اسم اداره را اداره ی دامپزشکی نهاده اند نه اداره ی دامپزشکآن
در ظاهر دامپزشک نشان داده می شود ولی ایشان بدون تکنسین . کاردان و کارشناس همگی فلجند و کارایی ندارد
در ادارات دامپزشکی تنها عده ای انگشت شمار دامپزشک رفرش می توان پیدا کرد .