معاون سلامت اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی با اشاره به شیوع آنفلوانزای فوقحاد پرندگان در طیور محلی برخی از روستاهای سه شهر ارومیه، پیرانشهر و سردشت از سه هفته گذشته، گفت: آخرین کانون آلودگی طیور روز گذشته در پیرانشهر معدوم شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر حسین دهقانی» با اشاره به اینکه این بیماری در روز دوشنبه گذشته در پیرانشهر گزارش شده بود،گفت: هماکنون واحدهای پرورش طیور صنعتی شامل مرغداریهای گوشتی،تخمگذار و مادر استان از هرگونه کانون این بیماری عاری است.
به گفته وی با مشاهده این بیماری، موارد ابتلا مورد شناسایی و آزمایش قرار گرفت و بیماری در اسرع وقت از طریق معدومسازی مرغهای بومی روستاهای آلوده مهار و ۱۷۰ میلیون ریال خسارت به صاحبان آنها پرداخت شد.
وی اضافه کرد: اداره کل و شبکههای دامپزشکی آذربایجان غربی در طول پنج ماه گذشته به صورت شبانهروزی در زمینههای مختلف از جمله کشتارگاههای طیور و پستهای قرنطینه بین استانی، برنامههای مراقبت و پیشگیری از این بیماری را عملیاتی کرده است و این طرح تا آخر فصل بهار سال آینده ادامه مییابد.
وی اظهار کرد: این اداره کل در زمانهای احتمالی شیوع این بیماری در سطح کشور نسبت به نمونهبرداریهای مختلف از موارد مشکوک اقدام کرده و در مجموع تا زمان حاضر این بیماری در چهار کانون روستایی استان مشاهده شده است.
وی به هم استانیها و همشهریان توصیه کرد تا در حد امکان از تماس با پرندگان تلف شده پرهیز کرده و موارد مشکوک را به شبکه دامپزشکی و مرکزهای معین اعلام کنند.
دهقانی افزود: هیچگونه مشکلی در مصرف گوشت و آلایشهای خوراکی تولیدی کشتارگاههای صنعتی طیور فعال در استان وجود ندارد.
طی سال ۹۴ در آذربایجان غربی ۶ روستا در ارومیه، ۲ روستای خوی و چهار روستای سردشت با بیماری آنفلوانزا در مرغهای محلی مواجه شده و طیور این مناطق به سرعت توسط دامپزشکی استان معدوم و غرامتهای معدومسازی به صاحبان طیور پرداخت شده بود.
بیماری آنفلوانزای فوقحاد پرندگان از طریق ورود پرندگان مهاجر به تالابهای ایران منتقل میشود و با آلوده شدن مرغهای محلی زمینه ابتلای طیور صنعتی نیز فراهم میشود.
بیماری آنفلوانزای پرندگان بیماری خطرناکی است که در سال ۱۹۱۸میلادی در جهان شیوع پیدا کرد و با شیوع آن ۶۰ میلیون نفر جان خود را از دست دادند.
آنفلوانزای پرندگان، گونهای از بیماری ویروسی است که ویروس عامل آن از خانواده/ Orthomyxooviridae/ است.