حکیم مهر - انجمن کشتارگاه های دام سراسر کشور در نامه ای به رئیس سازمان دامپزشکی کشور، ضمن متهم کردن این سازمان به جانبداری صنفی، بر ضرورت حفظ رابطه مالی مستقیم مسئولین فنی بهداشتی با کارفرمایان تاکید کردند!
به گزارش حکیم مهر به نقل از کانال اطلاع رسانی انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران، متن این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر خلج ریاست محترم سازمان دامپزشکی کشور،
بنا به درخواست آن سازمان محترم اشعار می دارد:
عطف به نامه ی شماره ۹۶/۱۰۲۳۱۷۳ مورخه ی ۹۶/۴/۱۱ موضوع تدوین آئین نامه ی ماده ۳۴ قانون برنامه ششم، شایسته است ملاحظات ذیل مد نظر باشد:
۱) سازمان دامپزشکی مسئولیت ذاتی خود را طبق ماده ۱ قانون سازمان دامپزشکی پاسداری کند و منزلت متعالی خود را با جانبداری های صنفی تنزل ندهد.
۲) دغدغه ی کارفرما برای پرداخت خسارت بدلیل آسیب به مصرف کنندگان بر اثر ناسالم بودن محصولات تولیدی درک شود.
۳) نیاز کارفرما برای حفظ رابطه مالی و مدیریتی خود با مسئول فنی بمنظور در اختیار داشتن اهرم لازم برای اعمال موثر نظارت بهداشتی مورد توجه باشد.
۴) در تعیین شرح وظایف مسئول فنی این پیام مشاهده شود که مسئول فنی در کنار کارفرما پشتیبان و تکیه گاه او باشد.
۵) حق کارفرما برای انتخاب شایسته و عقد قرارداد مستقل طبق موازین قانون کار محترم شمرده شود.
۶) در آئین نامه جدید قید شود که قسمتی از آئین نامه ی نظارت بهداشتی مصوب سال ۸۷ هیئت وزیران که با آئین نامه جدید در تعارض باشد کن لم یکن می باشد.
شایان ذکر است این انجمن برای تهیه پیش نویس یا هر اقدام دیگری که موجب باروری و غنای بیشتر آیین نامه ی موصوف گردد، آمادگی لازم را دارد.
در پایان توفیق روزافزون آن سرور فرزانه را از خداوند متعال مسئلت می کنم. با احترامات فائقه
پینوشت حکیم مهر:
1- علیرغم اینکه از ابتدا انتقاداتی بر حضور انجمن های صنفی کارفرمایی در جلسات تدوین دستورالعمل اجرایی ماده 19 آیین نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی وجود داشت و بسیاری از تشکل های دامپزشکی معتقد بودند به علت اینکه این تشکل های کارفرمایی قصد اجرای این دستورالعمل را ندارند، حضورشان مانعی در تدوین آن محسوب می شود، ولی با اصرار مدیران سازمان در تمامی این جلسات که حدود 4 سال به طول انجامید از تشکل های کارفرمایی دعوت به عمل آمد و سرانجام دستورالعملی با توافق این انجمن ها تدوین گردید؛ علیرغم تدوین و ابلاغ این دستورالعمل از سوی سازمان دامپزشکی کشور، به نظر می رسد همچنان نامبردگان قصد اجرای دستورالعمل ابلاغی را ندارند.
2- یکی از انتقادات و هجمه هایی که در گذشته همواره از سوی تشکل های کارفرمایی مطرح می شد، قطع ارتباط مالی مسئولین فنی بهداشتی و کارفرمایان به واسطه سازمان نظام دامپزشکی بود. با توجه به اینکه در ویرایش جدید دستورالعمل ابلاغی، نقش سازمان نظام دامپزشکی کاملاً حذف گردیده است، جای سوال است که علیرغم حذف سازمان نظام دامپزشکی و حتی مشارکت این انجمن های کارفرمایی در تدوین دستورالعمل، چرا نامبردگان همچنان بر طبل عدم اجرای ماده 19 می کوبند.
3- یکی از منویات انجمن مذکور که در بند 3 نامه به آن اشاره شده است، ضرورت حفظ رابطه مالی مستقیم بین مسئولین فنی بهداشتی و کارفرمایان برای اعمال نظر بر نظارت بهداشتی است، حال آنکه پاشنه آشیل و روح ماده 19 قطع این رابطه مالی مستقیم به منظور اعمال نظارت بهداشتی بهینه مسئولین فنی بهداشتی و حفظ سلامت مردم و امنیت غذایی جامعه است.
4- هر از گاهی برخی از انجمن های کشتارگاهی برای اعمال نظرات خود بر اجرای ماده 19 آیین نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی، تهدید به تعطیلی واحدهای خود می نمایند. سوال اینجاست که چرا سازمان دامپزشکی در صدور پروانه کشتارگاه ها محدودیت ایجاد نموده و عملاً ضوابط فنی را به گونه ای پیاده می کند که موجب ایجاد انحصار در فضای اقتصادی گردیده است. به نظر می رسد در شرایطی که در برخی استان های کشور دارای تنها یک یا دو کشتارگاه صنعتی بیشتر نیستند، شایسته است این سازمان با تسهیل صدور پروانه، در برابر کسانی که بهداشت عمومی جامعه را به چالش می کشند، شرایط رقابتی بیشتری را فراهم نماید.
نیاز کارفرما برای حفظ رابطه مالی و مدیریتی خود با مسئول فنی بمنظور در اختیار داشتن اهرم لازم برای اعمال موثر نظارت بهداشتی مورد توجه باشد.
اهرم لازم برای اعمال فشار منظورشون بوده احتمالا
به نظر من لحن این نامه تمسخرآمیز کاملا نشان دهنده قدرت کارفرمایان این بخش هست و واضحه که سازمان دامپزشکی با وجود عقب نشینی هایی که در رابطه با اجرای این دستورالعمل کرده راه خیلی طولانی تا اجرایی شدنش داره