حکیم مهر - رئیس سازمان دامپزشکی کشور در مشهد ضمن اشاره به تعدد و گستردگی وظایف دامپزشکی گفت: در برنامه آینده نگری که برای تحول کشتارگاه ها دیده شده است، راه طولانی را در پیش داریم کشتارگاه های دارای نقص که متعلق به شهرداری ها هستند یا باید پلمب شوند و یا اینکه اصلاحات و بازسازی لازم را انجام دهند تا فرآیند تولید به بهترین شکل انجام پذیرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی، «دکتر مهدی خلج» با بیان اینکه کشتارگاه ها براساس جمعیت انسانی و دامی، تحلیل ها و بررسی های علمی و بازار مصرف ایجاد شده اند، افزود: خیلی کشتارگاه های غیر بهداشتی بسته شده اند و آرمان سازمان دامپزشکی این است به قله هایی برسیم که سلامت فرآورده ها و به طبع آن سلامت انسانی را به دنبال دارد و این آرمان ماست اما رسیدن به آن زمان بر است و با فاصله و نیاز به تلاش بیشتری دارد.
وی با اشاره به صدمات جسمی و روحی که همکاران دامپزشکی در این مسیر متحمل شده اند، تصریح کرد: ما مسئولیت سنگین و حساسی بر عهده داریم و دامپزشکی علاوه بر سختی کار و محرومیت هایی که دارد، مظلوم هم هست اما این مظلومیت دلیل بر حقارت نیست بلکه این شان و عزت ماست و درون غوغاگر و اقتدار نفس ماست که برای سلامتی مردم و منافع آنها تلاش می کنیم، در حالیکه با این امکانات محدود توقع مردم نیز از ما بالاست.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه، با تلاش های انجام شده بیماری PPR یا همان طاعون نشخوار کنندگان کوچک کاهش یافته است، در برخی مناطق واکسیناسیون علیه بیماری شاربن کاملا قطع شده است و این نتیجه فعالیت های بی وقفه همکاران در این عرصه است.
دکتر خلج در ادامه افزود: اگر قرار باشد دامپزشکی را براساس امکاناتی که دارد ارزیابی کنند ما از دستگاه های برتر هستیم و در راس دستگاه های کشور قرار می گیریم ولی اگر بخواهند با همه محدودیت های قانونی که زمینه های اجرایی آنها هنوز وجود ندارد، قیاس بکنند، طبیعتاً کمی و کاستی وجود دارد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به صدور 20 هزار و 700 مجوز بهداشتی صادرات در سال گذشته که فقط 2 مورد عدم انطباق داشت؛ اظهار داشت: به عنوان مدیران و کارکنان این سازمان مهم ترین خصوصیت های ما باید آرمان گرایی، واقع بینی و عملگرایی موثر باشد و همیشه امیدوار باشیم و مایوس نشویم تا در کار نشاط داشته باشیم و به جلو پیش رویم.
وی ضمن اشاره به نگاه اصلاح گرایانه و بدون تنش در فرآیندهای دامپزشکی بیان کرد: در سه سال گذشته مالاشیت گرین به عنوان ماده شیمیایی که در صنایع نساجی کاربرد داشت بلافاصله در یک اقدام موثر توسط دامپزشکی از چرخه پرورش ماهی قزل آلا بدون کمترین تنشی و با جایگزینی ماده مناسب حذف گردید .
خلج با بیان این مطلب که وظایف و اختیارات مسئولین فنی بهداشتی جز ذات قانون شده است، گفت: تمام کسانی که از مزرعه تا فرآوری و یا در زیر مجموعه نظارت های بهداشتی سازمان دامپزشکی قرار دارند باید دو کار را انجام بدهند؛ اول، بایستی مسئولیت سلامت کار را برعهده بگیرند و دوم، مسئول فنی بهداشتی داشته باشند تا دستورالعمل های دامپزشکی را اجرایی کنند و در مقابل آنها پاسخگو باشند.
وی ضمن تاکید بر هوشیاری و انسجام درونی دستگاه ها تصریح کرد: یکی از بهترین و بی بدیل ترین پشتوانه ها که ما می توانیم برای پیشبرد اهداف سازمان دامپزشکی کمک بگیریم دستگاه های نظارتی و قضایی هستند که گاهی به کار ما ورود پیدا می کنند و چون دامپزشکی کار سنگین و پر فشاری بر عهده دارد، حمایت این دستگاه ها را می طلبد بنابراین ما باید با آنها تعامل بیشتری داشته باشیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پایان افزود: دامپزشکی استان خراسان رضوی از استان های الگو و پیشروست و کارهای بزرگی تاکنون انجام داده است که قابل تقدیر می باشد.
شما شان دامپزشکان را بالا نبرید چه انتظاری از بقیه ارگان ها میشود داشت!!!!