مدیرکل نظارت بر بهداشت مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور گفت: بنا داریم تا طبق برنامه ششم توسعه کشتارگاههای صنعتی طیور مجهز به خط ۲ برای تخلیه امعاء و احشای مرغهای ذبح شده شوند تا این کار بدون دخالت دست انجام شود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس،«دکتر عباسی» در مورد بهسازی کشتارگاههای طیور در کشور اظهار داشت: بیش از 240 کشتارگاه صنعتی طیور در کشور داریم که از این تعداد تنها 32 کشتارگاه دارای کد IR برای صادرات محصولات خود هستند.
وی با اشاره به سختگیریهای اخیر سازمان دامپزشکی برای جلوگیری از شیوع بیماریهای همچون آنفلوآنزای پرندگان خاطرنشان کرد: در کشتارگاههای صنعتی تمام ماشینهای حمل مرغ و قفسهای حامل مرغ ضدعفونی و ایمنسازی میشوند، تا هنگام تردد ویروس جابهجا نشود.
مدیرکل نظارت بر بهداشت مواد غذایی سازمان دامپزشکی همچنین به این نکته اشاره کرد که در طرحهای جدید کشتارگاههای صنعتی مجهز به کد IR ترجیحاً از دستگاههای اتوماتیک برای کاهش تردد نیروهای انسانی در سالنهای پرورش مرغ استفاده میشود.
عباسی گفت: همچنین طرح سایز(وزن استاندارد مرغ ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ گرم) برای دستهبندی مرغ با وزن پایین نیز در این کشتارگاهها اجرا میشود، تا مرغ با وزن یک کیلو و 100 گرم به بالا برای صادرات به کشورهای اطراف آمادهسازی شود.
وی تأکید کرد: در برنامه ششم توسعه این رویکرد در دستورکار سازمان دامپزشکی قرار دارد که اکثر کشتارگاههای صنعتی مجهز به خط 2 برای تخلیه امعاء و احشای مرغهای کشتار شده بدون دخالت دست شوند؛ چراکه تخلیه این مواد با دست معنا ندارد.