حکیم مهر - مسئول نهاد مقام معظم رهبری در سازمان دامپزشکی از ممنوعیت ورود ماهی فیله به کشور خبر داد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدباقر لیاقتی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در حال حاضر نزدیک به 400 ناظر در کشتارگاههای کشور وظیفه نظارت بر ذبح شرعی را برعهده دارند.
وی افزود: قریب به 700 کشتارگاه صنعتی، نیمه صنعتی و سنتی در کشور وجود دارد.
وی به بیان تاریخچهای ار نظارت بر ذبح شرعی در کشور پرداخت و گفت: از آغاز انقلاب یکی از دغدغههای دولت این بوده است که فرآوردههای گوشتی حلال در اختیار مردم قرار بگیرد و بر اساس قانون اساسی نیز این کار جز وظایف دولت است.
مسئول نهاد مقام معظم رهبری در سازمان دامپزشکی افزود: امام خمینی (ره) نمایندهای را در جهاد سازندگی برای این کار قرار دادند که این کار را انجام میدادند و بعد از آن به دلیل افزایش کشتارگاههای صنعتی نظارت بر ذبح شرعی با جدیت بیشتری دنبال شد.
لیاقتی ادامه داد: در سال 87 مجلس در این زمینه مصوباتی را داشت که این کار به صورت قانونمند درآمد و دستورالعمل آن به دولت ابلاغ شد.
وی وضعیت نظارت بر ذبح شرعی در استان خراسان جنوبی را مطلوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: در این استان سه کشتارگاه صنعتی وجود دارد و هشت کشتارگاه دام که به صورت نیمه صنعتی و سنتی انجام کار میکنند و در این زمینه مشکلی وجود ندارد.
مسئول نهاد مقام معظم رهبری در سازمان دامپزشکی کشور از اعزام ناظران ذبح شرعی به خارج از کشور خبر داد و گفت: ایران از 12 کشور گوشت مورد نیاز خود را تأمین میکند که مهمترین آنها برزیل است و در این کشورها ناظران ذبح شرعی وجود دارند و بر این کار نظارت کامل را انجام میدهند.
لیاقتی از برگزاری کلاسهای آموزشی برای مسئولان دفاتر مقام معظم رهبری در دامپزشکی، ناظران و دستاندکاران کشتارگاهها خبر داد و افزود: در طول سال دو کلاس آموزشی برای ناظران شرعی و کسانی که کار ذبح را انجام میدهند برگزار میشود.
وی از ممنوعیت ورود ماهی فیله در کشور خبر داد و گفت: به دلیل اینکه این نوع ماهیها به خوبی قابل تشخیص نیستند که آیا ماهی فصلی هستند یا نه ورود این نوع ماهیها به کشور ممنوع شده است.
مسئول نهاد مقام معظم رهبری در سازمان دامپزشکی تصریح کرد: بر اساس قانون مصوب از این پس ناظران ذبح شرعی به عنوان ضابطان قضایی در کشتارگاهها حضور دارند و میتوانند با تخلفات برخورد داشته باشند.