حکیم مهر - معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: تراکم و فشردگی مرغداریها عاملی برای انتقال ویروس آنفلوآنزای پرندگان است، با استراتژی که در نظر گرفتهایم تا سه سال آینده دیگر خبری از شیوع آنفلوآنزای پرندگان نخواهد بود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «دکتر علیصفر ماکنعلی» در مورد تشریح آخرین وضعیت شیوع آنفلوآنزا پرندگان در کشور خاطرنشان کرد: یکی از عمدهترین دلایل شیوع آنفلوآنزا در مرغداریهای تخمگذار، تردد وسایل حمل و نقل برای حمل کود، واکسن، سم و حتی جابهجایی خود تخممرغ است که باعث میشود ویروس به راحتی جابهجا و انتقال یابد.
وی تراکم مرغداریها در کنار یکدیگر را یکی دیگر از عوامل شیوع بیشتر آنفلوآنزای پرندگان دانست و افزود: در 9 استان کشور بیشترین تمرکز مرغداریها وجود دارد و در همین استانها شاهد جابهجایی ویروس به دلیل فاصله اندک مرغداریها به یکدیگر هستیم.
به گفته معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی وجود مرغداریهای غیرمجاز که مسائل زیستمحیطی و استاندارد رعایت فاصله را در نظر نمیگیرند، نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که باید حل شود، چرا که برخی مرغداریها هواکش خروجیشان با هواکش خروجی مرغداری بعدی به هم چسبیده است که خود در انتقال ویروس تأثیر به سزایی دارد.
وی به برنامهریزی سازمان دامپزشکی برای تغییر استراتژی تولید در بخش مرغ تخمگذار اشاره کرد و گفت: برنامهریزیهای زیادی کردهایم و استراتژی کنترل بیماریمان به سمتی حرکت خواهد کرد که تا سه سال آینده هیچ گونه بیماری آنفلوآنزای پرندگان را در مرغداریها نخواهیم داشت و برای تنظیم بازار نیز مشکلی به وجود نخواهد آمد.
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش که طبق اعلام مسئولان در سال گذشته 25 درصد مرغداریهای تخمگذار معدوم شدهاند که خسارت سنگینی بر پیکره تولید تخممرغ و مرغداریها وارد آورد و چرا امسال این سناریو دوباره تکرار شده است، گفت: طبق اعلام شخص آقای وزیر در سال گذشته 25 درصد از مرغهای تخمگذار ما معدوم شدند، اما نباید فراموش کرد که کنترل بیماری یکسری ارکان خاص خود را دارد و امسال هم اگر تولیدکنندگان میگویند که 25 درصد از مرغهای تخمگذار معدوم شدهاند، حتما بیحساب و کتاب نیست و ما تمامی اطلاعات لازم برای ذینفعان را در اختیارشان قرار میدهیم.
طی یک ماه گذشته به دلیل شیوع آنفلوآنزای حاد پرندگان در مرغداریها قیمت این محصول از شانهای 11 هزار تومان به 17 هزار تومان افزایش یافته تا جایی که ستاد تنظیم بازار دستور واردات 20 هزار تن تخممرغ را صادر کرد و اکنون ترکیه یکی از بازارهای وارداتی تخممرغ به کشورمان است، اما این هراس وجود دارد که با شیوع گسترده آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، مرغداریهای درگیر زمینگیر شده و دیگر توان تولید را نداشته باشند و بخشی از اشتغال و تولید کشور به همین دلیل از بین برود.