رئیس هیأت مؤسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه های مختلف کشورهای غربی به دلیل اقتدار روزافزون ایران به دنبال یادگیری زبان و ادبیات فارسی و همچنین فرهنگ شیعه و اسلام هستند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، مراسم تکریم «دکتر حسین ابراهیمی» و معارفه «علیرضا شیخ عطار» سرپرست اداره کل امور بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی، امروز با حضور «دکتر علی اکبر ولایتی» رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر فرهاد رهبر رئیس این دانشگاه در سازمان مرکزی برگزار شد.
دکتر ولایتی با قدردانی از خدمات دکتر ابراهیمی در حوزه بین الملل و آقای شیخ عطار به جهت پذیرفتن مسئولیت، گفت: از دکتر فرهاد رهبر نیز به دلیل اینکه این انتقال مسئولیت را با درایت و تدبیر انجام دادند، تشکر می کنم.
وی با اشاره به اینکه تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه آزاد اسلامی در مدت 3 سال به 10 هزار دانشجو افزایش یافته است، اظهار داشت: این افزایش و رشد بیانگر ظرفیت خوب دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین درخواست های فراوان برای پذیرش است.
رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: مدیریت فعلی این دانشگاه عقیده دارد که ایران به دلیل ظرفیت های عظیم تاریخی و فرهنگی، در همه حوزه ها توان و شرایط منطقه ای و جهانی شدن را دارد.
دکتر ولایتی به اذعان و اعتراف کشورهای دوست و دشمن ایران در خصوص اینکه قدرتی متنفذتر، معتدل تر، بزرگ تر و اثرگذارتر از جمهوری اسلامی ایران در منطقه وجود ندارد، اشاره و تصریح کرد: این امر نتیجه هدایت های امام (ره) و درایت مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در حوزه دفاع از تمامیت ارضی کشور است که منجر به اقتدار همه جانبه ایران شده است.
وی با تأکید بر اینکه ایران هیچگونه چشمداشتی از کمک به کشورهای اسلامی، منطقه و همسایه ندارد، افزود: اگر ما به اینگونه کشورها با اعتقاد راسخ کمک می کنیم، به این دلیل است که امنیت کشورهای منطقه را امنیت کشور خود می دانیم.
رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، امنیت و آرامش حاکم بر فضای ایران را نتیجه تدبیر مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، همت جوانان و مردم دانست و افزود: اگر راهنمایی ها و درایت معظم له نبود، صهیونیست ها در حال حاضر لب مرز بودند و اگر کمک جمهوری اسلامی ایران، حیدریون، فاطمیون، زینبیون و حزب الله نبود، اکنون ابوبکر بغدادی در دمشق حضور داشت.
دکتر ولایتی با تأکید بر اینکه قدرت فرهنگ جمهوری اسلامی ایران سبب نشر و گسترش اسلام در شرق ایران و در کشور چین شده است، گفت: در چین مسجدی است که وقت و زمان نمازهای پنج گانه را به زبان فارسی و به خط نستعلیق در جلوی در مسجد نوشته اند.
رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: «ابن بطوطه» نیز در یکی از کتاب های خود می نویسد که در سفری با تعدادی از اهالی شعر و هنر در چین می دیدم که آنها اشعاری را به زبان های چینی، عربی و فارسی به ویژه شعر سعدی را به طور مکرر می خواندند.
دکتر ولایتی به معماری مرکب از ایرانی، هندی و انگلیسی مجموعه دهلی نو اشاره کرد و افزود: سقف یکی از تالارهای این عمارت به شعری از نظامی گنجوی و به خط نستعلیق آراسته شده است.
وی با اشاره به دیدار خود با شیخ حمودی رئیس جدید مجلس انقلاب عراق در هفته گذشته، گفت: رئیس مجلس انقلاب عراق در این جلسه تمایل خود را نسبت به تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی در تمامی شهرهای عراق اعلام کرد و ما براساس تفاهم نامه ای که از قبل با آقای حکیم به امضا رسانده بودیم، در شهرهای کربلا، نجف، بغداد، بصره و اربیل شعبه دانشگاه آزاد اسلامی را تأسیس خواهیم کرد.
رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه آمادگی خود را برای تبدیل واحد لبنان به یک واحد جامع در دیدار با سید حسن نصرالله مطرح کردیم، گفت: ایشان نیز آمادگی را خود برای گرفتن مجوز از وزارت علوم کشور لبنان اعلام کرد.
دکتر ولایتی افزود: همچنین در نامه ای به جناب بشار اسد آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی برای تأسیس شعبه را اعلام کردم و ایشان نیز دستور تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی در تمام شهرهای سوریه را صادر کردند.
رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: آقای بشار اسد در سوریه در بالاترین سطح پذیرفتند که دانشگاه آزاد اسلامی شعبه داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه شعبات دانشگاه آزاد اسلامی در کشورهای مختلف موفق عمل کرده است، گفت: دانشگاه های مختلف کشورهای غربی اقتدار روزافزون ایران را مشاهده می کنند و به دنبال یادگیری زبان و ادبیات فارسی و همچنین فرهنگ شیعه و اسلام هستند.
رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: کشورهای غربی از تبادل استادان زبان فارسی به منظور گذراندن دوره های تکمیلی و آموزش زبان و ادبیات فارسی به دانشجویان استقبال می کنند.
دکتر ولایتی با بیان اینکه زبان فارسی در حال حاضر با زبان فارسی دوران قاجار تفاوت دارد و کامل تر شده است، گفت: هیچ زبانی به اندازه زبان فارسی به روز نیست و بیشتر کتاب هایی که هنوز به مرحله چاپ کاغذی نرسیده، به زبان های انگلیسی و فارسی ترجمه می شود که حکایت از پیشرفت زبان فارسی دارد.
وی با بیان اینکه تنها کشوری که به زبان فارسی انواع کتاب های تخصصی را با افتخار آموزش می دهد، ایران است، اظهار داشت: کشورهای دیگر به دنبال ایجاد کرسی های زبان فارسی، اسلام شناسی، ایران شناسی و شیعه شناسی هستند و ما باید از این ظرفیت ها استفاده کنیم.
رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ایران نه تنها یاری رسان کشورهای همسایه و اسلامی در حفظ و تأمین امنیت آنان است، بلکه در پیشرفت فرهنگ اسلامی، بومی و منطقه ای و همچنین در حوزه علم و فناوری از هیچگونه دستاوردی دریغ نمی کند.
دکتر ولایتی در پایان با اشاره کوتاهی به سوابق آقای علیرضا شیخ عطار سرپرست اداره کل امور بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: از اینکه فرد با تجربه ای همچون وی این مسئولیت را پذیرفتند، خرسندیم و توقع مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی از حوزه بین الملل با توجه به ظرفیت های بزرگ این دانشگاه بسیار بالاست.