برای تهیه کفیر، شیر را بعد از هموژنیزاسیون، پاستوریزه کرده سپس آن را خنک و دانههای کفیر را به شیر اضافه و جهت تخمیر آن را به مدت 24ساعت در گرمخانه قرار داده تا تخمیر شود. مرحله بعد سرد کردن و سپس صاف کردن به منظور جداسازی دانههای کفیر و سپس بستهبندی قسمت مایع آن است.
ویژگیهای تغذیهای و درمانی کفیر
کفیر منبع کامل پروتئین بوده و حاوی تعداد زیادی از اسیدهای آمینه ضروری برای سلامت بدن است. از جمله این اسیدهای آمینه تریپتوفان بوده که ماده مناسبی برای تمدد سیستم عصبی است. از آنجا که این محصول موجب جذب و ذخیره کلسیم و منیزیم میشود، در نتیجه در تقویت سیستم عصبی موثر است و در افرادی که از بیخوابی و استرس رنج میبرند میتواند آرامبخش و کمککننده باشد.
کفیر محصول غنی از آنزیم بوده و حاوی میکروارگانیسمهای مفیدی است که به تعادل اکوسیستم داخلی بدن کمک کرده و به علت داشتن مخمرهای مفید باعث کنترل و از بین رفتن مخمرهای پاتوژن در بدن میشود.
کفیر به عنوان منبع غنی از ویتامین K ، کلسیم و پتاسیم به شمار میرود. لذا در متعادل کردن فشار خون تاثیر بسزایی دارد.
این محصول منبع بسیار مهمی از ویتامینهای گروه B خصوصا ویتامین 21 B و 1 B میباشد. همچنین این محصول به سیستم گوارشی کمک میکند تا سایر ویتامینهای این گروه بیشتر جذب بدن شده و کمک شایان توجهی در شادابی پوست و بالا بردن طول عمر دارد.
کفیر از طریق بهبود هضم لاکتوز و بالا بردن مقاومت بدن نسبت به لاکتوز خصوصا در افرادی که مبتلا به عدم تحمل لاکتوز هستند، میتواند نقش مفید و ارزندهای داشته باشد.
باکتریها و مخمرهای فعال در کفیر نسبت به ماست ارزش تغذیهای بالاتری را فراهم میکند که به عنوان تغذیه تکمیلی برای زنان باردار و شیرده توصیه میشود. از آنجایی که اندازه دلمه کفیر از ماست کوچکتر بوده لذا هضم راحتتری دارد.
این محصول به بالا بردن سیستم ایمنی بدن کمک میکند و قادر خواهد بود در جلوگیری و کمک به درمان بیماریهایی از قبیل سرماخوردگی، بیماریهای عفونی، سرطان و... موثر باشد.