کد خبر: ۳۹۷۰۲


جمعی از دانشجویان دکتری برای پیگیری برخی از مسائل صنفی خود مقابل مجلس تجمع کردند.

‌به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، جمعی از دانشجویان دکتری در مقابل مجلس شورای اسلامی برای پیگیری برخی از مطالبات صنفی خود تجمع کردند.

پس از آنکه کمیسیون تلفیق پیشنهاد کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در رابطه با پرداخت پژوهانه به دانشجویان دکتری را تصویب نکرد این دانشجویان تصمیم گرفتند تا ضمن تجمع در مقابل مجلس اعتراض خود را به این موضوع نشان دهند.

یکی از دانشجویان معترض در تجمع جلوی مجلس گفت: مدت‌هاست که پژوهانه دانشجویان پرداخت نمی‌شود و از راه مدنی هم به حقوق خود نمی‌رسیم به همین دلیل با تجمع جلوی مجلس صدای خود را به گوش مسئولین می‌رسانیم.

یکی از دانشجویان دیگر هم در این خصوص اظهار داشت: ما هشت ماه است که از راه مدنی پیگیر مطالبات صنفی خود هستیم، با نمایندگان کمیسیون‌های تلفیق و آموزش مجلس و همچنین نمایندگان وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان جلسات منظم داریم و حال مهم‌ترین مطالبه دانشجویان موضوع پژوهانه یا به عبارتی کمک بلاعوض وزارت علوم به دانشجویان دکتری است.

وی ادامه داد: این کمک به دانشجویانی که حضور تمام وقت داشتند پرداخت می‌شد، ولی مدتی است که در دستور کار خارج شده‌است و پس از نامه‌نگاری‌های متعدد و صرف هزاران ساعت از وقت دانشجویان، در قوانین جدید این موضوع غیرقابل طرح عنوان شد و به جای آن تبصره‌ای به نام ارتباط با صنعت تصویب شد که اما و اگرهای زیادی درباره آن وجود دارد.

این دانشجو گفت: در گذشته نیز مشابه این تبصره وجود داشت و نیازی نبود که این مسئله تکرار شود به همین دلیل پیگیری‌های ما نتیجه‌ای به دنبال نداشت و حال که از راه مدنی موفق نشدیم به حقوق خود برسیم بنا به تصمیم جمع می‌خواهیم با تجمع جلوی مجلس پیگیر حقوق خود باشیم.

یکی دیگر از دانشجویان هم در این خصوص گفت: متاسفانه چندین ماه است که مطالبات خود را به روش‌های مختلف بیان می‌کنیم ولی گوش شنوایی وجود ندارد.

وی افزود: کمک بلاعوضی که به دانشجویان دکتری می‌شد برخی از گره‌های مالی آنها را باز می‌کرد ولی متاسفانه از پرداخت این مبلغ ناچیز هم خودداری کردند.

گفتنی است، دقایقی قبل قرار شد دانشجویان تجمع‌کننده درخواست خود را به صورت کتبی به هیات رئیسه مجلس ارائه کنند.

 بیانیه دانشجویان تجمع‌کننده

دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری دانشگاه‌های سراسر کشور قبل از این تجمع هم طی بیانیه‌ای اعلام کردند:

ما دانشجویان مقطع دکتری وزارت علوم تحقیقات و فناوری، ما جهادگران جبهه‌های علم و فناوری، ما پیش قراولان صحنه‌های علمی کشور، ما جوانان نه جویای نام بلکه جویای علم، ما زیرساخت‌های اقتصاد مقاومتی کشور و ما نادیده‌گرفته‌شدگان و گمشده‌های بی پناهی که نتیجه قریب به ۸ ماه پیگیری مطالبات حقه آنان در پیچ و خم‌های این مملکت از جانب دولت، مجلس و سایر وزارت خانه های دیگر نادیده گرفته شد، اینبار نه به صورت مجازی بلکه حضوری درمقابل مجلس خانه ملت، گرد هم جمع شده‌ایم تا باردیگر با صدای رسا و بلند و از نزدیک بی عدالتی، بی توجهی، بی‌نظمی، ظلم و بی‌اخلاقی در نظام آموزش عالی ایران درخصوص دانشجویان وزارت علوم را فریاد بزنیم.

مدیران و مسئولین ارجمند، ریاست محترم جمهور، ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، وزیر محترم علوم و سایر متولیان نظام آموزش عالی کشور، در کدامین بند از ساختارهای نظام مردم ساالری مطالبات گروهی تحصیل کرده، خردورز و علم گرا پس از بیش از ۲۵۰ جلسه حضوری و طرح مسله با تمامی نهادها اینگونه بی پاسخ ماندن را توصیه و توجیه می‌نماید؟ آیا اینگونه نیست که بما گفتند ما خواسته های شما را شنیدیم و آن لحظه که زمان تصمیم و اقدام فرا رسید چشمان خود را بر بیش از ۱۲۰ هزار دانشجوی دکتری مملکلت بسته‌اید؟ آیا اینگونه نبود که به شما گفتیم بحران اقتصادی، اشتغال، فقدان زیرساخت‌های مناسب آموزشی و پژوهشی و از همه مهم‌تر بحران معیشت جانمان را به لبمان رسانده و عنان از کف داده‌ایم؟

ما دانشجویان مقطع دکتری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مقابل مجلس، خانه ملت گرد هم جمع شده‌ایم تا بار دیگر مطالباتمان را گوشزد نماییم.

ما، نه سربارهای این مملکت، بلکه توانمندی‌های بالقوه‌ای هستیم که کشور سالها برای پرورشمان هزینه کرده و حال که زمان برداشت فرارسیده است، مسئولین به این سرمایه‌های انسانی پشت کرده و هیچ برنامه‌ای برای آینده آنان ندارند. این مسئولین از طرفی دیگر ضمن کالایی‌سازی آموزش، دانشگاه‌ها را به منبع تامین مالی نظام آموزش عالی تبدیل و آن را برای هزینه‌هایشان به بنگاهی بی‌مصرف و ضرر ده تبدیل نموده‌اند و صنعت و جامعه روز به روز از دانشگاه فاصله می‌گیرند و در تازه ترین آمار، آخرین کشور در ارتباط میان صنعت و آموزش شده‌ایم.

ما متخصصین آینده این مملکت و سرمایه‌های آن هستیم و این درحالی است که نظام آموزشی و پژوهشی کشور همچنان بر مسیر غلط و اشتباه گذشته تاکید ورزیده و با هیچ گوشی پذیرای دغدغه‌های این جوانان نیست و آنجا که اتخاذ و سیاست تصمیم‌گیری بر عهده نهادهای دیگر همچون مجلس است، آن نیز صدای جوانان را نشنیده گرفته و هم از اینکلام معروف که «مجلس خانه ملت است» اعلام برائت می‌نماید و هر نهادی، نهاد دیگر را مسئول و متولی می‌داند و در این ۸ ماه به حد کفایت به سراغ هر یک از این نهادهای مسئول رفته ایم. دغدغه ما یکی است و آن اصلاح نظام آموزشی و توجه بیشتر به دانشجویان دکتری و حمایت از آنهاست. دغدغه ما بهبود وضعیت معیشتی و پژوهانه و دریک کالم خردورزی و علم آموزیست. در پایان خواسته‌ها و مطالبات ما دانشجویان به حضورتان اعلام می‌شود.

امیدواریم این تجمع یادآور نوش‌دارویی پیش از مرگ سهراب باشد نه پس از آن، که اگر امید سهراب‌ها این جوانان بمیرد، مردن همانا و از دست دادن بنیان‌های ایران اسلامی عزیزمان همان... خواسته‌های کمپین مطالبات دکتری وزارت علوم از قرار زیر است:

۱. برقراری مجدد پژوهانه به عنوان کمک هزینه بلاعوض در ازای پژوهش تمام وقت، تولید علم و تعهد عدم اشتغال دانشجویان دکتری به دانشگاه‌های وزارت علوم، مطابق آنچه در راهبرد کلان در نقشه جامع علمی کشور قید شده و مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز می‌باشد.

۲.ایجاد بستر مناسب برای اشتغال فارغ التحصیلان دکتری وزارت علوم، نه عبور از این وظیفه صرفا با شعار کارآفرینی، چرا که بسیاری از رشته‌ها اساسا ماهیت کارآفرینی ندارند.

۳.اصلاح بند الحاقی به تبصره ۹ لایحه بودجه ۹۷ که به نام دانشجویان دکتری و بجای پژوهانه در رسانه‌ها اعلام شد، اما در حقیقت نه تنها ارتباطی با پژوهانه نداشته، که از نظر اجرایی بسیار فسادخیز بوده و به هیچ وجه مطابقتی با پیش‌نویسی که در این خصوص از طرف کمپین مطالبات دکتری وزارت علوم تسلیم نمایندگان مجلس شد، نبوده و نیست!

۴. برابری وزارت بهداشت و وزارت علوم در مباحث بودجه سالیانه! چرا که اگر وزارت بهداشت مجری طرح ملی سلامت است، وزارت علوم باید متولی حل تمامی بحران‌های موجود در برنامه ششم توسعه و اجرای راهبرد کلان در نقشه جامع علمی کشور باشد. امیدواریم که متولیان امر اقدامات عملی شایسته ای را در راستای احقاق مطالبات حقه این قشر فرهیخته مبذول دارند تا این آخرین گردهمایی مطالبه گران فرهیخته جامعه دکتری وزارت علوم باشد.

 

 
نظر شما
ادامه