حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: عملکرد وزیر جهاد کشاورزی در چند ماه اخیر مورد انتقاد بسیاری از دامپزشکان و حتی بهارستان نشینان قرار گرفته است، تا جایی که طرح استیضاح مهندس حجتی در مجلس نیز کلید خورد. رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی اما ترجیح میدهد که فعلا در این زمینه اظهار نظری نکند.
«مهندس علی اکبری» در گفتوگو با حکیم مهر میگوید: «شرایط کنونی عملکرد وزیر جهاد کشاورزی را باید افرادی مورد قضاوت قرار دهند که نامه استیضاح ایشان را امضا کردهاند. بنده در حال حاضر از اظهار نظر در خصوص عملکرد ایشان خودداری میکنم و منتظر موضع نهایی استیضاح کنندکان هستم که تا چه اندازه در این موضوع جدی هستند.»
وی ضمن اظهار بیاطلاعی از آخرین آمار تعداد امضا کنندگان طرح استیضاح وزیر جهاد کشاورزی، ادامه میدهد: «تاکنون تعدادی از نمایندگان موافق استیضاح، امضای خود را پس گرفتهاند.»
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در خصوص انتصاب اخیر رئیس موسسه واکسن و سرم سازی رازی از سوی وزیر جهاد کشاورزی و انتقاد دامپزشکان مبنیبر غیر دامپزشک بودن رئیس جدید، تصریح میکند: «البته هر اندازه مدرک تحصیلی رئیس موسسه رازی بیشتر با زمینه کاری این موسسه مرتبط باشد، بهتر است، چراکه مدیرانی که در حوزه اجرایی، فعالیتهای مرتبط انجام دادهاند، از نظر مباحث علمی، کاربرد محصولات را بهتر منطبق میکنند. از طرفی سرم در مباحث پزشکی و دامپزشکی خیلی غریب و دور از آشنایی یک پزشک نیست. اما تصور من این است که از آنجاکه دامپزشکان ارتباط تنگاتنگ با این موضوع دارند، بهتر میتوانند در کاربری موسسه رازی مفید واقع شوند.»
اکبری ضمن اشاره به جایگاه مهم دامپزشکی در نظام سلامت، خاطرنشان میکند: «تامین اعتبارات از طریق لایحهای که دولت به مجلس ارائه میکند، شکل میگیرد و در این حوزه مجلس اختیار زیادی برای جابه جایی فصول بودجه ندارد. با این حال ما در کمیسیون کشاورزی در برنامه پنج ساله ششم که زیربنای تصمیمگیریهای پنج سال آینده است، به این حوزه توجه جدی کردیم.»
وی ادامه میدهد: «دلیل توجه ما این بود که در سالهای متوالی بیماریهایی مثل تب برفکی و در حوزه طیور هم بیماریهای آنفلوانزا و موضوعات مشابه آن قدر این حوزه را آسیب پذیر کرد که نیازمند یک توجه جدی از سوی همه سطوح مدیریتی کشور بود و لذا با همه تنگناهایی که دست کمیسیون را بسته بود، سعی کردیم به این حوزه کمک کنیم.»
اکبری با اشاره به اینکه مجلس نمیتواند تصمیمی بگیرد که بار مالی به دولت تحمیل کند، اضافه میکند: «کمیسیون کشاورزی منابعی در اختیار ندارد. اما نمایندگان در برنامه پنج ساله ششم و در بودجه ۹۶ و بودجه ۹۷ به بیماریهایی که حوزه دام و طیور را تهدید کرده، توجه زیادی کرده و پیشنهاداتی برای تقویت بودجه این حوزه دادهاند.»