
حکیم مهر: «دکتر محمودرضا اکبریان» دامپزشک و کارشناس
سیستم های ایمنی و سلامت غذا با اشاره به این که نسبت امگا ۳ به امگا ۶ در ماهی تیلاپیا حدود ۱ به ۱ بوده و بسیار مطلوب است، گفت: مصرف تیلاپیا می
تواند جایگزین خوبی برای گوشت مرغ و گوشت قرمز باشد.
به گزارش حکیم مهر به
نقل از مقاومتی نیوز، وی در خصوص تولید ماهی تیلاپیا در کشور گفت:
شایعات مربوط به کیفیت ماهی تیلاپیا اصلا علمی و کارشناسی نبوده و به نظر می رسد
اینگونه مطالب جنبه تشویش اذهان عمومی و مصرف کنندگان را داشته باشد.
اکبریان افزود:
تیلاپیا یکی از گونه های مناسب و سریع الرشد است که در حال حاضر تکثیر و
پرورش آن به سرعت در حال فراگیر شدن در دنیا می باشد و به لحاظ کیفیت غذایی از
برترین ماهیان پرورشی در جهان است.
این کارشناس ایمنی غذایی
گفت: ماهی تیلاپیا بعنوان یک منبع غنی از پروتئین و ارزان قیمت نقش مهمی
در تغذیه جوامع انسانی ایفا می کند و گوشت و پوست آن سرشار از نیاسین، پروتئین،
ویتامین دی، و اسیدهای چرب مانند امگا ۳ و امگا ۶ می باشد.
وی افزود: نسبت
ايده آل امگا ٦ به امگا ٣ در رژيم غذايي بايستي ١:١ و حداكثر ١:٥ باشد. اما
متاسفانه اين نسبت در افراد جامعه به ١:١١ تا ١:٣٠ می باشد. يعنی مصرف امگا ٦ در
اغلب افراد ٣٠ برابر امگا ٣ است.
نسبت امگا ۳ به امگا ۶ در ماهی تیلاپیا بسیار مطلوب است
اکبریان در ادامه
گفت: براي داشتن سلامت بيشتر بايد نسبت امگا ٦ به امگا ٣ را در رژيم غذايی در
حد متعادل حفظ كرد و بر اساس تحقيقات انجام شده نسبت امگا ٦ به امگا ٣ چنانچه ٤ به
١ باشد می تواند باعث كاهش ٧٠ درصدی مرگ و مير در بيماريهای قلبی شده، نسبت ۲.۵ امگا ٦ به ۱ امگا ٣ می تواند تكثير سلول هاي سرطانی در
بيماران مبتلا به سرطان روده بزرگ را كاهش داده و در خانم ها نيز اين نسبت پايين
تر می تواند باعث كاهش احتمال خطر سرطان سينه گردد.
این کارشناس سلامت غذا
افزود: بر اساس تحقيقات بعمل آمده در چندين كشور دنيا، نسبت امگا ٦ به امگا ٣ در
ماهی تيلاپيا حدود ١:١ مي باشد و چنانچه اين ميزان را با نسبتهای گفته شده در بالا
مقايسه نماييم، متوجه خواهيم شد كه در دامنه بسيار مفيد قرار گرفته و علاوه بر آنكه
هيچگونه مخاطره ای برای مصرف كننده ندارد مي تواند با اين نسبت امگا ٦ به امگا ٣
از بروز بسياری از بيماری ها نيز جلوگيری نمايد.
مصرف تیلاپیا می تواند
جایگزین خوبی برای گوشت قرمز و گوشت طیور باشد
اکبریان گفت: نسبت
امگا ٦ به امگا ٣ در تيلاپيا به هيچ عنوان موجب بيماری نمی شود. براي بيماران
قلبي و كساني كه به سفارش دكتر ماهي مصرف مي كنند، بايد از گزينه هاي ديگري مثل
سالمون، قزل آلا و … در كنار ماهي تيلاپيا استفاده کرد. تيلاپيا مي تواند
جايگزين پروتئيني بسيار مناسبي بجاي گوشت مرغ، گوشت قرمز و گوشت طيور باشد چون
نسبت امگا ۳ و امگا ۶ آن از این مواد غذایی بیشتر است.
وی با اشاره به این که
برای تامین امگا ۳ بهتر است
در کنار استفاده از این ماهی، از ماهیان پرچرب استفاده گردد، گفت: از نظر
فاکتور های بهداشتی چنانچه عملیات مناسب آبزی پروری در مزارع به اجرا گذاشته شود،
هیچگونه مخاطره بهداشتی برای مصرف کننده نخواهد داشت چون نسبت امگا ۳ به امگا ۶ بستگی به تغذیه و غذای آبزیان دارد.
چقدر خنده دار. در حالی که تمام کارشناسان تغذیه بر کیفیت پایین این ماهی ارزان قیمت و مهاجم تاکید دارند، ایشان بنا به چه دلایلی اینگونه بر خلاف همه صحبت میکنند؟ .......................
ایشان طوری اظهار نظر فرموده اند که انگار تیلاپیا خاویار است.این هم یک گونه ماهی است مثل بقیه ماهیان.با توجه به مزایا و معایب نسبت به گونه های بومی ایران قیمتش گران است و باید تعدیل شود.متاسفانه بعضیها طوری صحبت می کنند که بیشتر حالت تبلیغی دارد
واقعا نمیدانم بخاطر منافع چینیها چرا این صحبتها را میکنند کشوری که بهترین ماهیهای جهان از حمله سفید ازاد اوزون برون وتاس باش وشیر ماهی را داره چرا ماهی را وارد که که در بدترین شرایط پرورش داده شده وبدترین کیفیت را داردتولید داخل چه میشود؟نابود؟کاش ...............
اگر با کیفیت هست چرا هر دفعه بعد از مصرف، دچار دل پیچه های شدید شدم. در صورتیکه با ماهی های دیگر چنین مشکلی ندارم.
حرف های غیر علمی و تبلیغاتی . همه می دانند پایین ترین کیفیت ماهی مربوط ب ماهی تیلاپیاست ...............
........................ ماهیان بومی پرورش خودمان چون قزل آلا و کپور ماهیان که به مراقب میزان امگا3 بیشتری دارند از این ماهی قاتل منابع آبی ................ با واردات اشتباه آن دادرد صنعت داخلی خودمان را از بین میبرد. وقتی خودمان تولیدات با کیفیت بیشتر از مصرف سرانه داریم چه نیازی به واردات و یا تولید این ماهی غیر قابل کنترل به دلیل تکثیر در شرایط استخر را داریم. ..................... خدا را شکر که واراتش از اردیبهشت سال آینده قطع شده است. از رهبر عزیز به خاطر حمایت از تولیدکنندگان داخلی ممنونیم.
......................... وقتی در کشور خودمان تولیدات ماهیان بومی چون قزل آلا و کپور دارای امگا3 و کیفیت بالاتر و بیشتری نسبت به این ماهی هستند و نیز تولیدات خودمان فراتر از مصرف داخلیست و هنوز تو صادرات مشکل داریم و نتونستیم فکری برای این مازاد تولید داشته باشم که دارد باعث ورشکستگی تولید کننده میشود. چه اصراری به واردات و تولید این ماهی ناسالم هست ..................
خدا راشکر که واردات این ماهی ناسالم از اردیبهشت سال 97 با پیگیری مردم و تولیدکنندگان و سفارشات و صحبتهای مقام معظم رهبری قطع میشود و جلوی سودجویی افراد فرصت طلب که فقط به فکر منافع خود هستن و دلشان برای مردم و تولیدات داخلی نمیسوزد گرفته میشود
آقای دکتر عزیز
........................ وقتی در کشور خودمان تولیدات با کیفیت مثل قزل و کپور داریم چه نیازی به وجود این ماهی در بازار ما هست که هم در کیفیت نقص دارد و هم در نابودی صنعت داخلیمان. خدا راشکر که با فرمایشات مقام معظم رهبری جلو وارداتش گرفته شد
............................
حکایت ماهی تیلاپیا شده حکایت سگ .
اتفاقا عدم استقبال مردم ازماهی قزل آلا نشون میده که جایی از کار ما مشکل داره . اما ممنوع کردن واردات سایر وسایل پول خودرو با استاندارد بالا میدیم ولی سوار پزو هزار سال پیش وسمند وپراید باید بشیم
با اینهجمه ای که به اقای دکتر شده معلوم عده ای خص خیلی ناراحتن